![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-09-2010
|
Durgun suda sogan
Butun arkadaslarin iyi dilekleri icin tesekkurler. Paylasima sonuna kadar devam. Maddi olarak birsey elde edemesekte birseyleri basarmakta guzel. Simdi Sn. efe446 nin sorularini cevaplamaya calisiyim. Oncelikle yetisme suresi olarak net birsey soylemek zor ama marulla kiyaslandiginda ondan daha cabuk hasata geldigi kesin. Ekteki resimlerin ilki 12 subat ta digeri 20 subatta cekilmisti ve soganlar mart ayindaki ara ara acan gunes ile birlikte 1 ayi tamamlamadan hasata gelmis ayni zamanda ekilen resimdeki marul fidelerini ise ikinci havuz aktarimini ancak yeni yapmistik. Sogan demetlerine asagi yukari 8=10 adet konuluyor. 0,5x0,5m lik kopuklere 75 adet falan sigiyordu yani ortalama 7 demet sogan kesin cikiyordu. Yani marulla ayni ebatlardaki alandan 10 adet marula karsilik 14=15 demet sogan aldik. Fiyat olarakta sogan toptan 1,3 tl yi gormusken marul toptan 1 tl yi gecmemisti. Son olarak metrekareden ben soylediginiz kadar almadim ama alinabilinecegini dusunuyorum. Fakat bunun icin kurulacak havuzlerin eni 1 m yi gecmemeli. Boylece havuzun her iki tarafina gecerek kopuk havuzdan cikarilmadan soganlar toplanabilir. Fakat strafora cok fazla delik acildigi icin mukavemeti cok fazla azaliyor soganlari toplarken bile kirilabiliyor. O yuzden bir mahsulde butun kopukleri ziyan etmemek icin dogru ebat ve yogunlukta strafor kullanilmali. Birde strafora acilacak delikler onemli. Delikler duz acilmak yerine piyasada konik sekilde hazir zimpara matkap uclari var (Bu arada fikir sayin Seasone ye aittir.) onlarla acilan deliklere soganlarin dibi konuldugunda cok rahat bir sekilde ekim yapilabiliyor. Insallah bir sey unutmamisimdir baska soru olursa cevaplayabilirim/ Herkese saygilar. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|