Ayhan abicim saygilar ve iyi dileklerin icin tesekkurler.
Sogan icin kullandigim farkli bir besin formulu yok. Marulda ne kullaniyorsam o. ph degerlerim 5.8 = 6.3 civarlarindaydi. (havuzlardaki su miktari sabit olmadigi icin havuzlar arasinda boyle bir fark vardi). EC degerlerine gelince kis aylarinda 1,8 = 2,2 civarlarindaydi simdi 1,2 =1,5 civarlarida. Bu arada sogani yetistirdigim su marul mahsulunu topladiktan sonra kalan suydu. Marul icin suyu nekadar tazelersen o kadar guzel oluyor. Birde sogan konusunda soyle bir durum var 0,5x1 m lik straforlara 165 adet sogan ekmistim. Aralarinda en fazla 1 cm aralik vardi. Urun yetisiyor ama toplamasi bir dert kopukleri havuzdan almaya kalkinca kiriliyor. Yani bence sogan icin yogunlugu daha yuksek ve ebatlari daha kucuk 0,5x0,5m gibi belkide daha kucuk kopuk kullanilmali. Ticari anlamda dusunen arkadaslar icin sunu soyleyebilirim birim alanda alinan mahsul maruldan daha fazla sure olarakta daha kisa ama demet haline getirmeden kimse almiyor yani iscilik sorunu halledilirse maruldan daha karli. Umarim yazdiklarim ilgilenenlere yardimci olur baska akillara takilan birsey varsa yadim ve paylasimda sinir yok herkese kolay gelsin.
|