Sevgideğer My 1981:
Şu bizimle paylaştğın tecrübelerinle bizlere ( En azından bana) ne kadar önemli bilgiler kazandırdığını tahmin dahi edemezsin. Ben ve benim gibi belki onlarca belki yüzlercesi bu sırlı kapıdan içeri girdiğimizde kim ne derse o yöne gidiyorduk. Çoğu arkadaşım gibi çabamızın meyvelerini bir an önce görebilmek için soğan - marol gibi yeşil yapraklılarla kolları sıvadık. Belki inanmazsınız bu işlere ilk başladığımda 2 düzine yeşil soğanı yetiştirmek bana neredeyse 400 liraya maloldu. yani kendi yetiştirdiğim yeşil soğanın tanesini 16 liraya yedik afiyetle...
Sen olmasydın aynı kısır döngü içerisinde belki uzun zaman boyunca devam edip gidecektik. Bu kışın Osmaneli'nin Beşevler köyünde senin sistemin minyatürünü kurdum. Besininide senin gönderdiğin formül üzerine kendim hazırladım. Ne elektirik, ne zaman saati , ne de hava motoru, 60* 100 cm lik straforlar üzerine her birine 980 adet kıska ekerek naylondan oluşturduğum küçük havuza saldım straforları. toplam 10 strafor * 980 kök 9800 kök yeşil soğan kıskası ... Bir hafta sonra soğanlara bakmaya gittim 10 cm yi geçmişler , 3. haftada şubat sonunda 40 cm ulaşmış soğanlar, ama satamadık.
Serasını Kullandığım Ali arkadaşım -Hocam bu güzelliği bozmayalım , Şu Yeşilliğe bak diyerek satmaya bile kıyamadı .,
Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Senden çoook ama çok şeyler öğrendik. Allah işini gücünü rast getirsin. Cesaretin yeter , Yakında senden öğrenerek yapmış olduğum yarım dönümlük bahçede yaptığım çalışmaları bende bir başlık altında buradan paylaşacağım. Yarın hafta sonu . Sistemleri çalışır hale getirerek bende ağaçlar netin sevgideğer müdavimleriyle bilgilerimi paylaşırım.
En derin sevgilerimle...
|