agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni270Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-05-2017, 14:36   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-04-2017
Kudret Bey merhaba;

Farklı bir site üzerinden EC metre temin ettim. Cihazın üzerinde MikroSiemens/Santimetre cinsinden ölçüm yaptığı yazıyor. Bitkiler içinde yaklaşık 2,0-2,5 arası EC değeri öneriliyor. Fakat ben evde çeşme suyunu ölçtüğümde cihaz bana 350 gibi bir değer veriyor. İçine çok az miktarda besin attığımda değer 450 gösteriyor. Cihaz da mı sorun var yoksa birimlerde mi bir farklılık var.

cihanyildiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2017, 21:57   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2007
Merhabalar sevgili CihanYıldız, bu sorunu beraberce halletmiştik ancak bir bilgi paylaşımı olarak burada da bahsetmekte fayda var.Ayni soruyu sormak isteyenler olabilir.
Dijital EC metrelerde iletkenlik 2 kademede ölçülür. Birinci kademe 0 ile 999 micro siemens arası yani EC si 1ms den düşük iletkenlikler 2, kademe 1000micro siemensten yüksek olanlar yani 1 mili siemens ten yüksek olanlar. Söyle bir deney yapınız bir bardağa biraz besin eriyiği koyun diğer bardağa da musluk suyu. Musluk suyunu EC sini ölçün diyelim ki sizin ölçtüğünüz gibi 350 micro siemens civarında bir değer olsun. şimdi bu bardağın içine damla damla besin eriyiği karıştıralım EC 375-400-450-500-600-800-990 derken ekranda 1,25 oldu diyelim bu kritik nokta micro siemensten mili siemense geçiştir zaten ekranda da micro siemens simgesinin mili siemens simgesine dönüştüğünü görürsünüz. Eger cihazınızın özelliklerinde 0-9990 micro siemens e kadar ölçer diyorsa bu sıfır EC den 9,99 mili siemens e kadar ölçer demektir.Buradanda açıkça 1 mili siemens in 1000 mikro siemens olduğu neticesi görüyoruz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2017, 13:25   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2016
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar. Adıyaman merkezde topraksız tarıma uygun seramı satıyorum sahibinden ilan no 504946660

izengin2005 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2017, 15:11   #4
Ağaç Dostu

Sayın izengin2005 sebep nedir.

Eski 07-02-2018, 00:33   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sayın izengin2005 sebep nedir.
Sayın Kudret Hocam merhabalar, öncelikle ülkemizde topraksız tarımın gelişimi açısından verdiğiniz emek için çok teşekkür ediyorum.Kendimi tanıtmak gerekirse üniversiteyi yeni bitirmiş ancak okuduğu bölümden ziyade tarımla uğraşmak isteyen bir genç kardeşinizim. Foruma henüz bugün katıldım ama topraksız tarıma epey zamandır ilgi duyuyor ve araştırıyordum.Açmış olduğunuz bu başlığıda başından sonuna eksiksiz okudum.Okuduğumdan anladığım kadarıyla sadece kendi sisteminizle uğraşmıyor, aynı zamanda başkalarınının topraksız sisteminin başarıya ulaşması için emek veriyorsunuz.Bu davranışınız için ayrıca teşekkür ediyorum.Ben önümüzdeki hafta içerisinde denemek ve yapabileceğim hataları görebilmek için küçük çaplı kendi topraksız tarım sistemimi kuracağım.Ancak eylül ekim aylarında köydeki 5 dönümlük araziye topraksız tarım seramı kuracağım için şimdi kuracağım bu küçük sistem bana bir nevi test sürüşü olacak.Şu sıralar sera için sıkı bir maliyet hesabı yapıyorum çünkü hayata atılma yolundaki bu adımımda yapacağım her harcama benim için çok önemli.5 dönümlük bir serada sera bekçisi elzem bir ihtiyaç olacak, bu konuda düşüncelerim nettir.Şimdi daha fazla başınızı ağrıtmadan şunu sormak istiyorum;
-Bir sera bekçisinin bize maliyeti ne olacak ve 5 dönümün ihtiyacını karşılayabilecek mi?
Bu konuda beni cevapsız bırakmaz yardımcı olursanız çok sevinirim.Ellerinizden öpüyorum hocam, Saygılarımla.

raskol2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2018, 09:28   #6
Ağaç Dostu

Günaydın sevgili raskol2, öncelikle övgüleriniz için teşekkürler. Tarım ülkesi olarak bildiğimiz ama ne yazık ki bugün samanın bile dışarıdan alındığı ülkemize bir katkımız olsun diye uğraşıyoruz. Elimizden geldiğince bildiğimiz kadarını dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Artık bütün dünyanın yaptığı topraksız tarımı öğrene bilirsek umarım özellikle genç arkadaşlarımız baba ocağı topraklarını terk etmeyecekler, terk edenler tekrar dönecekler diye umutlanıyorum zira geleceğin en büyük işi tarım olacaktır.
Ancak topraksız tarım teknik bir olaydır sadece yapılan uygulamalara bakarak, başarılı arkadaşların hikayelerini dinleyerek başarısız arkadaşların hayıflanmalarını dinleyerek onları örnek alarak kararlar vermeyiniz. Bu işi yaparak çok mutlu olan arkadaşlarımızda mevcut bu işe yatırım yapıp aradıklarını bulamayanlarda. Ancak topraksız tarım artıları çok olan bir tarım şeklidir fakat en büyük eksisi teknik bilgi ister. Oyunu kuralına göre oynayınız ekonomisini düşünerek işçiliğini düşünerek bazı şeyleri mantığınıza güvenerek göz ardı etmeyiniz. Gerekli denemelerinizi yapıp emin olmadan işleri büyütmeye kalkmayınız. Topraksız tarımda Profösyonelce bitki yetiştirmekte otomasyon elzemdir ancak bunu amatörce deneme çalışmalarınızda keşfetmeye işin gerekliliğini idrak etmeye çalışınız. ondan sonra en pahalısından en ucuzuna kadar düşüne bilirsiniz. Size ve sizin gibi bu işi yapmak isteyen arkadaşlarıma tavsiyem odur ki deneme veya amatörlük safhasını geçip işi büyütmeye karar verdiğinizde sisteminizi en mükemmel en sağlam biçimde kurunuz sistemden yana problemleriniz varsa sistemin arızalarını gidermek onarmak değiştirmek durumunda kalırsanız bitkilerinizle uğraşamazsınız buda başarısızlığın en büyük sebebidir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim kalın sağlıcakla.

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA BÜYÜR

Eski 12-04-2018, 19:56   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-05-2016
Otomatik Ec metre

Arkadaş lar merhaba gecen yıl topraksız tarım denemeleri için aliexpresten otomatik Ec metre almıştım.
Topraksız tarım denemeleri de büyük alanım olmadığı için cihazı hiç kullanmadım. Cihaz 500tl değerinde cihaza istediğiniz ec üst ve alt değerlerini giriyorsunuz O değerin altına düştüğünde bir çıkışı aktif ediyo. Üstüne cıktığında da diğerini.
Ben geldiğinde testini yapmıştım.ilgilenenler için 300tlye vereceğim.cihaz linkini aşağıda paylaşıyorum
Cihazın calismasi hakkında çektiğim YouTube videosu

https://youtu.be/p7IGYvnNZrU

https://m.aliexpress.com/item/32266111941.html

Düzenleyen Osman1007 : 09-04-2019 saat 21:51
Osman1007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2018, 16:15   #8
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-05-2018
ec ve ph da ayarlıyor mu ? sadece a ve b besinlerini mi pompalıyor ?

tahsink Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2018, 09:53   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-10-2018
otomasyon cihazınızı sattınızmı halen duruyormu. cumhur sayın 0532 266 0920

Fatisa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2018, 03:54   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-06-2015
Galeri: 1
Çok muhteşem ancak yeni başlayanlar için çok pahalı

Yozgatlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2018, 15:21   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-12-2018
Herkeze merhaba yeni üye oldum çalışmalarınızı merakla izliyorum bilgisini paylaşan herkeze teşekkürler

Berkannakn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2019, 13:25   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-01-2019
İyi Günler Arkadaşlar ve Sayın Hocam Kudret bey;
Ben Kastamonu Cide ilçe tarımda çalışan veteriner hekim bir arkadaşım.
Bu bölge ılıman bir yapıya ve engebeli bir yapıya sahip olduğundan normal tarım yok denecek kadar az ancak sera ile topraksız tarım yapmaya gayet uygun araştırmalarım ve ornek ufak çaplı bir proje yapmaktayım yetkili mercilere sunmak üzere sizlerden 2-3 isteklerim olacak;
1. sera bekçisini nasıl temin edebilirim,
2. proje sonunda yapacak olan çiftçiler için ufak çaplı bir eğitim veya eğitim yapabilmem için bana bir sunum gönderebilir misiniz.

Buradaki çiftçileri tekrar canlandırmak adına yapacağınız her bir bilgi yardımı bile benim için cok güzel olacaktır.
Saygılarımla

Turgay78 beğendi.
vetenes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2020, 21:35   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-04-2020
Merhaba,
Acaba sera bekçisini nasıl temin edebiliriz ?

anliman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2020, 11:41   #14
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anliman Mesajı Göster
Merhaba,
Acaba sera bekçisini nasıl temin edebiliriz ?
Sera bekçisini kudret bey imalatını yapıyor mesaj atın size döner

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2021, 16:39   #15
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-02-2021
S.a abi bana sera bekçisi cihaz lazım nasıl temin edebilirim

ARİF BENLİ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2021, 23:47   #16
Ağaç Dostu

On sene ne çabuk geçmiş bu gün sera Bekçisi nin marka yenileme işlemi yapıldı. Sera bekçisini tanıyan bilen kullanan kullanmak isteyen arkadaşlara hayırlı olsun.

Eski 03-06-2021, 22:35   #17
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
On sene ne çabuk geçmiş bu gün sera Bekçisi nin marka yenileme işlemi yapıldı. Sera bekçisini tanıyan bilen kullanan kullanmak isteyen arkadaşlara hayırlı olsun.
Doğum günü kutlu olsun... Nice kullanıcılara umarım

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2021, 23:08   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nk_tarim Mesajı Göster
Doğum günü kutlu olsun... Nice kullanıcılara umarım
Teşekkürler Sn nk tarım.

Eski 15-04-2022, 23:51   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2022
merhaba sera bekçisini nasıl temin edebilirim

selamoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2021, 20:26   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2021
Sayın Hocam sera bekçisini kullanmak hep hayalimdi. Bir türlü ulaşamadım bu hayalime ancak küçük bir hobi serası yaptım. 20metrekare civarında. Bu sene de kış yeşilliklerini topraksız tarımda üretmek istiyorum. A ve b besinlerini sizden temin edebilir miyim Kudret Tezel Hocam.

Kajokujo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2021, 09:23   #21
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kajokujo Mesajı Göster
Sayın Hocam sera bekçisini kullanmak hep hayalimdi. Bir türlü ulaşamadım bu hayalime ancak küçük bir hobi serası yaptım. 20metrekare civarında. Bu sene de kış yeşilliklerini topraksız tarımda üretmek istiyorum. A ve b besinlerini sizden temin edebilir miyim Kudret Tezel Hocam.
Hayırlı olsun sayın Kajokujo başarılar dilerim, tabiiki her türlü besin için yardımcı olurum kolay gelsin.

Eski 15-04-2022, 23:50   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2022
merhaba sera behçisi otomasyonunu nasıl temin edebilirim

selamoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025