agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)

Beğeni Düzeni137Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-03-2011, 00:30   #11
Ağaç Dostu

Delimus's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Sayın seyyah53
Hayvanları zincire vuralım demedim , olaya mesajıma çok düz bakmışsınız , hayvan sayısına bağlı olarak çifliğinize bağlı 1 dekar çevrili bir alanda zaten serbest dolaştırmanız yeterli ve gerekli özellikle inek için sütte artış için bahsettiğiniz hastalıklarıda önlersiniz,hemde sizin kontrolünüzde ve maliyetsiz olur , eski yöntemlerde solunum rahatsızlıkları olmakta fakat büyükbaş işletmeleri artık yarı açık ahırlarda yetiştiricilik yapılmakta, kar yağsa dahil.
Kaldıki türkiyemde heryer düz ova değil tepeye çıkması o hayvanın ayrı kalori yakması demek ayrıca inek yayılması 1 saatlik bir yürüyüşte değil bu yüzden calori yakar , yabancı otların kalorisi çok düşük karşılamaz zaten işletmede Kâr bu calori dengesini sağlayabilmekdir.

Ben kendi köyümde mera 3 saatten fazla uzaklıkta oda otobana çok yakın risk içermekte, Tarla kenarındaki otu başka çiftçinin bahçesine sokmak zaten suç kimsede izin vermez çünki inekler zarar veriyorlar ,3 saat öyle 3 saat dönücek 6 saat birde otlanacak, ottan alacağı kaloride çok düşük ne olucak ,ıslandığında rüzgardan korunacak barakada yok direk o rüzgarıda yiyecek bunlar hep sütüme yansıyacak aradaki fark, artı yılın her ayı otlanmaya götüremessiniz hayvanları artı birde çoban masrafı , ineğin zehirli atık yeme ihtimali , yaralanma ihtimali,düşük yapma ihtimali , memesine zarar verme ihtimali,işletmede elbet boğada olacaktır o ayrı bir dert .... Siz 500 başlık bir işletmenin hüraaa hayvanları meraya saldığını duydunuz mu ? Verim de aksine yüksek.

Streside açıklıyalım ben hapisanede doğsam büyüsem dışarı çıkarsam stres yaşarım, dışardan hapse girende hapiste stres yaşar işin örneklemeside inek için daha basit.
Zaten o işletmeye gelmiş veya doğmuş hayvan 1 dekar alan yerine 10 dekar arasında kıyaslama yapamaz stres yaşamaz.

Çok geniş bir konu fakat meraya kıyasla , hergün taze , kalorili , zararsız , organik arpa çimi yemesi büyük fayda sağlıyacağını düşünüyorum.

Akınselçuk yorumlar için ayrıca teşekkürler.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025