![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Alıntı:
Bendeki balın bulunduğu yerde ısıtıcı yok. Normal hava sıcaklığında duruyor. Size bal göndereli 45 günden fazla bir süre olmuş. O tarihlerde balda kristalleşme olayı başlamamıştı. Sizdeki balın bulunduğu ortamın ısısı yüksek ise sizinki kristalize olmamış olabilir. Balı kaşıkla kaldırıp bir akıtın akarken bir seyredin. Tabakta belli olmuyor. Kristalize olmuş miktar balın %10 unu geçmez. Zaten akışkanlık da bozulmadı. Bir de az az yemeyi bırakın lütfen, balın gerisi bende var ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Elimde açılmamış 27 şer kg lık 3 teneke balım kalmıştı dün üçünü de açtım. Bir tanesi tamamen donmuş görüntü tereyağ gibi... Birinde kısmi bir donma var ancak akışkanlığı devam ediyor. Üçüncü tenekede ise hiç bir donma yok. Donmayan teneke ilk sağılan tenekelerden. Yani çam ve yayla ballarından oluşuyor. Diğer donan tenekeler en son sağımdan. En son dağ çileği ve sarmaşık çiçek açtı. Tecrübeli arıcılar sarmaşığın balının donduğunu söylediler. Sayın Beyzagıda, sizdeki balın donmamasının sırrı şimdi anlaşılıyor. Size gönderdiğim bal demekki ilk sağımlarda elde ettiğim çam ve yayla balı karışımından. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|