agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Satış (https://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/)
-   -   Geleneksel ve Doğal Domates Sebze ve Meyve Tohumları (https://www.agaclar.net/forum/tohum-satis/25971.htm)

Douglas Fir 20-02-2013 17:55

Sayin ciroz,

Arkadaslara yardimci oldugunuz icin tesekkurler.

Sayin metulen,

Kampanyalar baslayacak insallah yakinda. Ilginize tesekkurler...

ayvalik 26-02-2013 20:36

Merhaba bahcemde ekim yapmak istiyorum denize yakın ve toprak kumlu.Daha önceden çeri domatesi ektim guzel sonuc aldım.Fakat aynı sonucu tarla domatesi,kabak, patlıcanda alamadım.Belki ekmiş olduğum fidelerin cinsinden dolayı olabilir.Domateslerin alt kısımları oval bır bıcımde sıyahlastı kabaklar ıse sarardı.Bahcemde kuyu ve hıdroforda var sulamaları aksatmadım fakat olmadı.Bu sartlardakı bır bahceye onerebılecegınız tohum varsa yardımınızı istiyorum.Şimdiden teşekkürler.

Douglas Fir 27-02-2013 05:32

Sayın ayvalık,

Öncelikle tarla domateslerinizde "Çiçek Burnu Çürüğü" sorunu yaşamışsınız. Buna özellikle meyveler görüldükten sonra düzensiz sulama (Ancak bu konuda titiz davrandığınızı belirtmişsiniz) ya da toprakta kalsiyum eksikliği yol açmaktadır. Toprağa tarım kireci ya da çakıl iriliğinde kalker taşı ilave ederek bu sorunu giderebilirsiniz. Ayrıca toprağınız kumlu olduğu için ekim dikim döneminden önce yanmış koyun gübresi ve kompost ile organik bünyesinin arttırılmesı yerinde olur. Her sene aynı yerde tarım yapıyorsanız zaten bir süre sonra toprak bitkiyi beslemez hale gelecektir. İmkanlar dahilinde bahçenin başka bölgelerinde tarım yapıp toprağı nadasa bırakmak hem verim hem de hastalıklarla organik mücadele açısından önemlidir. Bir diğer konu su. Yeriniz denize yakın olduğu için suyun tuz miktarı da fazla olabilir. Tadından da belki anlayabşilirsiniz. Çeşme suyu kullanmak daha iyi olabilir.

Bence toprağınızda ve sulama konusunda yapacağınız iyileştirmelerden sonra iklime uygun tüm sebzeleri yetiştirebilirsiniz.

Douglas Fir 27-02-2013 05:35

Dostlar,

Tohum listeleri güncellenmiştir. 1. ve 2. sayfada stokta bulunan tüm tohumları görebilirsiniz. Bilgilerinize....

Şimdiden ilginize çok teşekkürler....

ablugath 27-02-2013 08:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ablugath (Mesaj 1103622)
İyi günler diliyorum, bu fotografdaki domatesler tombito olarak adlandırılan küçük domateslerden mi öğrenmek isterim, kolay gelsin

Sayın Douglas fir sanırım 7. sayfadaki sorumu gözden kaçırdınız, cevabınızı bekliyorum. saygılar...

Reytabu 27-02-2013 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Reytabu (Mesaj 1091736)
sayın Douglas

Aşağıdaki listemde mevcut olanlardan istiyorum.

Saygılarımla

dom-mor-08
dom-mor-06
dom-cız-02
dom-kır-12
dom-kır-14
dom-kır-10
dom-kır-21

Sn douglas fir

Sizden almış olduğum domates tohumlarını 18 şubatta ektim.

Bazı türlerin çimlenme oranı çok düşük çıktı.

Özellikle Omar lebanese cinsinden 20 tohumdan 1 tanesi çimlendi.

Prudans purple den ise 20 adette 5 adet çimlendi

Diğer 5 türün çimlenme oranları ise gayet iyi %90 - 100 arası.

Tüm cinslerin ekim ve bakımını aynı şartlarda yapmam nedeni ile bu 2 tür tohumlarınızın kesinlikle sağlıksız olduğunu söyleyebilirim.

Çimlenme oranı çok düşük 2 türün satın alan arkadaşların para-zaman ve emek kaybını önlemek açısından satmamanızı öneririm.

Saygılarımla

Douglas Fir 27-02-2013 20:09

Sayin Reytabu,

Bu geribesleme icin tesekkur ederim. Kendi cimlenme testlerim sonuclanana kadar bu turleri satistan kaldiracagim.

ayvalik 27-02-2013 20:31

İlginiz için teşekkür ederim.Mayıs ayında bahceme çapalama makınasıyla çapa yaptırıp daha sonra kaz ayagı ıle topragı karıstırıp en sonundada tırmık cektırmek ıstıyorum.Bu sene kısmetse ufak havuzlar seklınde ekım yapmak ıstıyorum hem bakımı hem sulaması kolay olur dusuncesındeyım.Bu hafta ıçı tohum sıparısı vermek ıstıyorum.Listemi en yakın zamanda ileteceğim yardımlarınız için tesekkurler.

Douglas Fir 02-03-2013 21:41

Sayın ayvalık,

Bu sene bahçemizde daha organize bir şekilde çalışacağınız kesin. Havuzlar arası rotasyon yapmayı unutmayın lütfen. Kolay gelsin.

Douglas Fir 02-03-2013 21:50

Ekim mevsimi açıldığına göre tekrar hatırlatmakta fayda var sanırım.

TOHUMDAN DOMATES YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR

Viyole Yapılacak Ekimler için;
1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz.
2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu perlit ya da vermikulit ile karıştırarak, viyolün gözlerine doldurunuz.
3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız.
4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir torf-perlit ya da torf-vermikulit tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız.
5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız.
6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır.
7. Domates tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir.
8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz.
9. Hergün torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiyorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz. Bu mantarın yol açtığı kök çökerten hastalığına yol açabilir.
10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz.
11. Esas yapraklar çıkıp, filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır.
12. Fideler iyice serpilince ve gövdeleri kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Anlatılan bütün bu süreç yaklaşık 7-8 hafta sürecektir. Tohumları iç mekanda çimlendirilmeye başlanmasında bu süre gözönüne alınmalıdır. Örneğin, fideler Mayıs başında dikilecekse, tohumları çimlendirmeye Mart ayı başında başlanmalıdır.

Bol hasatlar.

Douglas Fir 02-03-2013 21:53

TOHUMDAN SEBZE/MEYVE YETİŞTİRİRKEN İZLENECEK ADIMLAR

Viyole Yapılacak Ekimler için;

1. Eğer az miktarda ekim yapacaksanız, viyol temin ediniz.
2. Eğer bulabiliyorsanız steril tohum toprağını, (genellikle profesyonel fide üreticlerinde bulunabilir.) bulamıyorsanız torfu, viyolün gözlerine doldurunuz.
3. Değişik tohumlar ekecekseniz, tohumları ekerken etiketleme yapmayı unutmayınız.
4. Tohumları ekme işlemi tamamlanınca, tohumların üzerini ince bir toprak/torf tabakasıyla kapatarak hafifçe bastırınız.
5. “Fıs fıs” olarak tabir edilen su püskürtme aleti ile toprağın/torfun her bölgesinin tamamen nemlenmesini sağlayınız.
6. Bu ilk sulama suyuna bir miktar mantar ilacı (1 litre/2 gr.) ve hümik asit (1 litre/6cc) katmak tohumlarınız hem hastalıktan koruyacaktır hem de tohumların topraktan/torftan daha iyi faydalanarak çimlenme şansını arttırmaktadır.
7. Sebze/meyve tohumları 18-25 C’de 10-12 gün içerisinde çimlenmeye başlarlar. Tohumlar, Şubat-Mart aylarında iç mekanda çimlendirilmeye başlandığından, özellikle gece-gündüz ısı değişimleri konusunda dikkatli olmak gerekir. Geceleri ısının 18 C’nin altına düşmemesi gerekir.
8. Sera etkisi yaratmak için viyolü büyük bir naylon torbaya yerleştiriniz ve ağzını biraz hava alacak şekilde düğümleyiniz.
9. Hergün toprağın/torfun nemini kontrol ediniz ve naylonun düğümünü açarak bir süre havalandırınız. Gerekiryorsa toprağı tekrar nemlendiriniz ancak asla çok su vermeyiniz.
10. Tohumlar çimlenince naylon torbayı çıkarınız ve gerekiyorsa viyolü yine iç mekanda daha çok günışığı alan bir yere alınız. Ancak doğrudan güneş ışığından uzak tutunuz.
11. Filizler biraz boylanınca ve yapraklar irileşince eğer gece don riski de ortadan kalkmışsa fidelerinizi dış mekana çıkarabilirsiniz. 1-2 saat doğrudan güneş alan ama genelde gölge bir yerde tutulmaları ve sulamalarının düzenli yapılması yerinde olacaktır.
12. Fideler iyice serpilince ve kalınlaşınca viyol gözlerinde sökülerek toprağa alınabilirler. Bol hasatlar.

Douglas Fir 03-03-2013 00:07

MOFGA tarafından onaylanmış Organik Geneleksel Tohumlar

1. Roma Organik (Salçalık, etli...)
2. Great White (İri Beyaz)
3. Bellstar (Kırmızı Çeri)
4. Gold Nugget (Sarı Çeri)
5. White Cherry (Beyaz Çeri)
6. Striped Cavern (Çizgili)
7. Striped German (Çizgili)
8. Debarao (Kırmızı)
9. Japanese Black Trifle (Mor)
10. Taxi (Sarı)
11. Valencia (Turuncu)

Douglas Fir 03-03-2013 00:36

Yeni ürünler

1 Eklenti(ler)
3. BEYAZ DOMATES TOHUMU

WHITE TOMESOL (Beyaz Domates) (Sırık) Urün Kodu: DOM-BEY-03

Orta büyüklükte beyaz domatestir. Bol verimli bir türdür. Tatlı ve suludur. Olgunlaşma süresi 75-80 gün

Eklenti 374313

suvarii 03-03-2013 21:35

Merhabalar tohum siparişi yapmak istiyorum. Şimdiden ilginize teşekkürler...

1.DOM-BEY-01
2.DOM-ÇER-06
3.DOM-ÇER-08
4.DOM-ÇER-09
5.DOM-ÇER-10
6.DOM-ÇER-15
7.DOM-ÇER-16
8.DOM-KIR-05
9.DOM-KIR-06
10.DOM-KIR-10
11.DOM-KIR-15
12.DOM-KIR-19
13.DOM-PEM-04
14.DOM-ÇİZ-05
15.DOM-KIR-01
16.DOM-KIR-02
17.BİB-TAT-02
18.BİB-TAT-06
19.PAT-UZU-01
20.PAT-UZU-03
21.PAT-TOP-02
22.TFAS-MOR-01
23.TFAS-SAR-01
24-MERVEİLLE KIVIRCIK

siparişle ilgili sorun yoksa ücreti havale etmek istiyorum.

Douglas Fir 04-03-2013 07:06

Sayın suvarii,

Gerekli bilgileri özel mesajla size ilettim. İlginize çok teşekkürler...

ayvalik 04-03-2013 20:23

Merhabalar belirttiğim tohumların siparişini yapmak istiyorum.Saygılarımla.

ÜRÜN KODU: DOM-KIR-21
ÜRÜN KODU: DOM-KIR-25
ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-02
ÜRÜN KODU: DOM-PEM-02
ÜRÜN KODU: PAT-TOP-02
ÜRÜN KODU: KAB-SAR-01
ÜRÜN KODU: BIB-TAT-04
ÜRÜN KODU: BIB-TAT-05
ÜRÜN KODU: SAL-SOF-02

Douglas Fir 05-03-2013 03:44

Sayın ayvalık,

DOM-MOR-05 ve SAL-TUR-01 şu an elimde yok. Ama alternatifleri çok. Bu satış sayfasının 1. ve 2. mesajlarında güncellenmiş tüm tohum listelerini görebilirsiniz. İsterseniz tekrar bir göz atın. İlginize çok teşekkürler.

ayvalik 05-03-2013 06:16

Tekrar merhaba listemi güncelledim.

Douglas Fir 05-03-2013 17:42

Sayin ayvalik,

Siparisinizi not ettim. Gerekli bilgileri ozel mesajla size ilettim. Ilginize cok tesekkurler.

Douglas Fir 07-03-2013 23:23

Yeni ürünler

2 Eklenti(ler)
ÇİZGİLİ DOMATES TOHUMU

12. Nature's Riddle (İri Sarı/Pembe Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-ÇIZ-12)

Anavatanı Rusya'dır. Sarı ve pembe renkte çok lezzetli ve verimli bir domatestir. Kesildiğinde renk ayrımları daha net görünür. Etli ve suludur. Salatalarda ve sandiviçlerde kullanılılabilir. Olgunlaşma süresi: 75 - 80 gün

Eklenti 376106

Eklenti 376107

Douglas Fir 09-03-2013 03:50

Yeni ürünler

2 Eklenti(ler)
MOR DOMATES TOHUMU

10. Black From Tula (Mor-Siyah Domates) (Sırık) (ÜRÜN KODU: DOM-MOR-10)

Rusya'ya özgü bir türdür. 250-300 grama kadar ağırlaşabilen orta boy bir domatestir. Tatlı ve aromalı bir tadı vardır. Salata, sandviç ve konserve için idealdir. Olgunlaşma süresi: 70-75 gün

Eklenti 376446

Eklenti 376447

omeryild 09-03-2013 11:52

sayın Douglas Fir; tohum siparişim aşağıdaki gibidir:

Dom-Çer-02
Dom-Çer-08
Dom-Çer-12
Dom-Çer-13
Dom-Çer-15

Douglas Fir 10-03-2013 21:02

Sayın omeryild,

Siparişinizi not ettim. İlginize çok teşekkürler.

Eyvallahbaba 11-03-2013 23:44

Sayın Douglas fir Merhaba

dom-çer-12
dom-çer-02
dom-çer-04
dom-çer-09
dom-çer-13
dom-çer-14
dom-kır-09
dom-kır-15
dom-kır-20
dom-mor-06
bib-acı-01
kav-sar-01
bam-yeş-01
hav-tur-01

siparişlerimin kargo dahil bedelini bildirebilirmisiniz

Douglas Fir 12-03-2013 17:34

Sayın Eyvallahbaba,

Siparişinizi not ettim. Gerekli bilgileri ozel mesajla size ilettim. İlginize çok teşekkürler.

ayvalik 12-03-2013 20:34

Tohumlar bugün elime ulaştı.Özenle hazırlanmış paketler içerisinde gönderilmiş.Çok teşekkür ederim.

Douglas Fir 13-03-2013 12:23

Sayın Ayvalık,

Güle güle kullanın. Bol hasatlar. İlginize çok teşekkürler.

hanımeli 13-03-2013 14:26

sn douglas fir
dom-çer-15
dom-pem-02
BIB-TAT-01
BIB-TAT-02
BIB-TAT-03
BIB-TAT-07
KAV-YEŞ-01
KAV-TUR-02
siparişimi hesaplayıp onaylar mısınız.domates tohumları 3 tl diğer tohumların fiyatları nedir?hepsi 3 tl den mi hesaplanacak?Bildirirseniz ödemeyi posta çeki hesabınıza yarın yapacağım.teşekkürler.

Douglas Fir 13-03-2013 15:31

Sayin HANIMELI,

Bilgileri ozel mesajla size ilettim. Ilginize cok tesekkurler.

Eyvallahbaba 14-03-2013 07:00

Sayın Douglas fir

Adres bilgilerimi gönderdim.Bilginize

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025