agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tohum Paylaşım Etkinliği 2024-2025 (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2024-2025/)
-   -   2024-2025 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/tohum-paylasim-etkinligi-2024-2025/45843.htm)

kaknus 14-10-2025 20:14

Tohum paylaşım etkinliğine uzun yıllardır katılıyorum. Bir sürü tohum paylaştım, aynı şekilde tohumlar edindim. Buradan edindiğim bazı tohumları çevremle paylaştım. Her yıl etkinliği heyecanla bekledim. Bir taraftan da vicdan azabı duydum. İnsanlar emek verdi , yüzlerce tohumu gruplandırdı, paketledi, kargoya verdi. Şartlarım gereği bu konularda yardımcı olamadım. Kendimi, hazır yemek yiyor gibi hissettim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Etkinlik devam ederse yine katılırım.

bakidilek 14-10-2025 20:53

Çoğumuzun merakla beklediği bir dönemdir tohum paylaşım etkinliği dönemi. Lütfen devam edebiliyorsak kesinlikle devam edelim. Yalnızca bir paylaşımcı, bir de taleb eden kalsa yine de devam edelim. Biz üyelerin üzerine düşecek bir şey var ise gerekeni yapmaktan geri durmayız.

zdbrs16 15-10-2025 10:31

Geçen yıl kaçırdığımı kargo zamanında fark ettim bu yıl mutlaka almam lazım... umarım tekrarlanır İyi çalışmalar teşekkürler

CheNell 15-10-2025 11:02

katılım planlayanlar buraya yazalım sayımız belli olsun.
Ben eski yıllara ait katalogları inclemeyi bile çok seviyorum.
Eğer yeterli katılımcıya ulaşırsak ve
tekrar sürdürülürse elimde olanların hepsini paylaşacağım.

halcur 16-10-2025 19:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bakidilek (Mesaj 1628774)
Çoğumuzun merakla beklediği bir dönemdir tohum paylaşım etkinliği dönemi. Lütfen devam edebiliyorsak kesinlikle devam edelim. Yalnızca bir paylaşımcı, bir de taleb eden kalsa yine de devam edelim. Biz üyelerin üzerine düşecek bir şey var ise gerekeni yapmaktan geri durmayız.

Az kişi olsak da devam etmemiz gerektiğine inananlardanım.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CheNell (Mesaj 1628777)
katılım planlayanlar buraya yazalım sayımız belli olsun.
Ben eski yıllara ait katalogları inclemeyi bile çok seviyorum.
Eğer yeterli katılımcıya ulaşırsak ve
tekrar sürdürülürse elimde olanların hepsini paylaşacağım.

O zaman şöyle yapalım mı? Listede kendimizden önce olanları kendi ismimizle beraber yazarak liste oluşturalım.
Sıkıntı yoksa ilk ben başlıyorum.

Tohum dağıtımına katılacak olanlar:
-Halcur
-

nazlı06 17-10-2025 18:52

Geçen yıllarda olduğu gibi devam edebiliriz. Kurallarımız geçerli olur.
Sayın halcur ne dersiniz

halcur 17-10-2025 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nazlı06 (Mesaj 1628783)
Geçen yıllarda olduğu gibi devam edebiliriz. Kurallarımız geçerli olur.
Sayın halcur ne dersiniz

Katılıyorum, az çok demeyip devam edelim.

Arz 18-10-2025 21:12

Selamlar. Sitenize yeni üye oldum. Ben de tohumlarımı paylaşmak ve yeni tohumlar edinmek istiyorum.

alperfect 20-10-2025 10:18

Geçen yıl çeşitli sebeplerle foruma girememiştim. Ama ben de canı gönülden bu etkinliğin devam etmesini isterim elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.
Benim için ağaçlar.net sadece bir tohum paylaşımı değil devasa bir bilgi paylaşımı platformudur. Tohum etkinliğini de ilk kıvılcımdan itibaren takibederek elimde olan tohumları paylaşıp devam etmesine destek olmaya çalıştım ve çalışırım da çünkü bu sadece bir tohum paylaşımı değil her bir tanenin içindeki dünyaları birbirimize aktararak üretimi yaygınlaştırmak, türleri korumak, yeni türleri üretebilmektir.
Pek çoğumuzun karşılaştığı gibi benim bahçemde de iki yıldır üretim çok kötü ama yetiştirebildiğim türlerle ben de katılırım.

AlimHakan 30-10-2025 19:55

[QUOTE=halcur;1628780]Az kişi olsak da devam etmemiz gerektiğine inananlardanım.

O zaman şöyle yapalım mı? Listede kendimizden önce olanları kendi ismimizle beraber yazarak liste oluşturalım.
Sıkıntı yoksa ilk ben başlıyorum.

-Halcur
-AlimHakan

meeteine 03-11-2025 08:47

Yıllardır agaclar.net üyesiyim. Çok yoğun kullanmasam da başım her derde düştüğünde ya meyvelitepe'nin sitesine ya da buraya başvuruyorum.
İklim sorunu nedeni ile çoğu zaman hüsrana uğruyorum. Bu yıl da çok fazla ürün alamadım.
Tohum paylaşım etkinliğinin sonlanması kararına çok üzüldüm. Kısıtlı tohumlarımla bile olsa katılmak isterdim.
Dilerim bu karar değişir ve sayıca az da olsak yine de paylaşımlarımıza devam edebiliriz.

feyzi_48 03-11-2025 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1628343)
Maalesef forum katılımı yeni bir tohum paylaşım etkinliği düzenlemek için yeterli görünmüyor. İlk kez, geleneksel formatıyla 2013 yılında yaptığımız ve pandemi dönemi dahil hiç aksatmadan her yıl tekrarlayarak sonuncusunu geçen yıl yaptığımız etkinliğimizi sonlandırmak düşüncesindeyim.

Etkinliğimiz, bir sistem olarak, gerek her bir tohum için paylaşımcılar ve talep edenler arasında arasında kurulan birebir ilişki, gerek lojistik merkezinde yürütülen çok değerli bir operasyon ile, binlerce kargo gönderisinden tasarruf, gerek paylaşılan tohumlar hakkında içerdiği bilgi ve 12 yıl geriye giden ve hala herkese açık olan kayıtlarıyla eşi benzeri bulunmayan bir formata sahipti. Forum kayıtlarının yanısıra, ayrıca bir ilişkisel veri tabanında 12 yıl önce paylaşılmış bir tohumun, zaman içinde hangi yetiştiricilere gittiğini ve nasıl dolaştığını takip edebilmek dahi mümkün olmuştur.

Öncelikle emeğinize sağlık ve paylaşımlar için teşekkür eder, tohum paylaşım etkinliğinin devam etmesini dileriz.

yavuz10 04-11-2025 13:19

Ben de devam etmesi taraftarıyım:)

-Halcur
-AlimHakan
-yavuz10

elifaydin 06-11-2025 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yavuz10 (Mesaj 1628822)
Ben de devam etmesi taraftarıyım:)

-Halcur
-AlimHakan
-yavuz10

kendimi de ekleyebilirim heyecanla girdim siteye beklediğim bir etkinlik

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025