![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Kış başında bir sürü tohum topladık. Daha sonra üst aksam kurudu. Yeni yeni dipten sürgünler vermeye başladı. Çok ama çok iştahlı bir bitkiymiş bu. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-08-2015
|
merhaba sayın lonicera, benim de iki tane stevia bitkim vardı kışın balkonda unuttuğum için dondu ama topraklarını bozmadım, bir yazıda 4-5 yıl hasat edilebileceğini okumuştum sizce bitkilerim yeşerir mi yeniden? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn izmocee, bu bitkiyle tanışıklığım çok yeni(2.yılındayım). Bulunduğunuz yer bize göre oldukça soğuk bir iklime sahip. Sonuç ne olur ben de bilemiyorum. Biraz sabredin, en azından Nisan-Mayıs aylarına kadar bekleyin derim. Sonucu hep beraber görmüş oluruz. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili Lonicera bitkinin yapraklarını toplayıp değerlendirdiniz mi acaba? ben biraz kuruttum ama nasıl kullanılacağını bilemiyorum, öylece duruyor. Çay içerken bir iki defa çay kaşığı ucuyla çayıma kattım karıştıdım gerçekten şeker gibi tatlandırıyor. Doğru yapıp yapmadığımı da bilemiyorum, o yüzden size sordum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
) Sallama çay gibi içine bir kaşık stevia kurusunu koyup çay fincanına koydum. Bir defasında cezveye koyup kaynattığımız kuru yapraklar suya acayip bir koku ve tat bulaştırdı. Kaynatılmaması gerektiğini öğrenmiş olduk. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı: