![]() |
|
![]() |
#421 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Arkadaşlar, merhaba. Uzun süredir siteyi takip edemedim ancak bugün tesadüfen kudret narı konusu önüme açıldı... Geçenlerde bir akşam arkadaş ziyaretinde eşimin eline kaynar çay suyu döküldü kaza ile. Biz bir yandan buz tedavisine başladık ev sahibi dostumuz bir kavanoz içinde zeytinyağında bekletilerek eritilmiş kudret narı sıvısı getirdi ve eşimin elinin yanıklarına sürdük. Akşam evimize dönerken bir daha sürdük . İnanın sabah evde eline bakınca allah allah sıcak su dökülmemişmiydi diye şaşırdık. Saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mine Pakkaner Ben üç yıldır uğraşıyorum.Çekirdekten çıkarmak için.Fakat bir türlü muaffak olamadım.Şu anda 4 Adeti Saksıda torf içinde 10 Adetde hiç dikmediğim tohum var.Benim rıcam özel bir çimlendirme uyğulaması varsa biliyorsanız,Bilği vermeniz dileğiyle,Saygılar,Hürmetler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-10-2010
|
Sn Ahmetshur, takdir edilmek ne hoş bir duygu. Çok teşekkür ederim ilginize. Umuyorum ve inşallah ürünü başarıyla hasat etmeye başladıktan sonra da kullandığım tüm gübreleri ve zararlılar için uyguladığım ilaç isimlerini miktarlarıyla birlikte listelemeyi istiyorum. Böylece bu konuda çalışma yapmak isteyebilecek arkadaşlara da belki biraz yardımım dokunur. (Acaba site içinde ilaç isimlerini yazmak kurallara aykırı mı bunu bilmiyorum.Bu konuda araştırıp ona göre ilaç isimlerini zikrederim.) Ayrıca geçen hafta Sayın Mine Pakkaner'den aldığım bilgi yardımı doğrultusunda yaprak budaması uyguluyorum ki böylelikle minik kudret narlarının gelişimi daha kuvvetli oluyor. Kendisine hasseten müteşekkirim. Çünkü ben bakteriyel bir hastalık hasıl olur korkusuyla bir tek yaprak bile koparmıyordum. Çünkü kopan her bir yaprağın açık kalan ucundan hastalığa davetiye çıkarmış olurum korkusu yaşıyordum.Kuşkusuz koruyucu ilaçlar var fakat pek kullanmak istemiyorum. Mine Hn,beni doğru bilgileriyle yüreklendirdi; sağolsun, varolsun. Tüm ilgili arkadaşlara keyifli uğraşılar diliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Sayın Organikkudret Tekrar merhaba İlaç isimleri konusunda naçizane fikrimi söylemek istiyordum. Ben de zirai ilaç bayiliğini işlettiğimden sanırım bu konuda olumlu bir katkım olur. Ben şahsen ilaç isimlerini (her ne kadar ticari bir kaygı olmassa da) yazmayı doğru bulmuyorum. İlaç isimleri yerine o ilacın Aktif Maddesini, diğer bir anlamıyla etkili maddesini, yazmayı daha doğru buluyorum. Bu konuda ki fikrim bu. Yaprak budaması konusunda da, yaprakları budamakla çok iyi yapmışsınız bence. Çünkü geçen yıl bende bir kaçtane ekmiştim. Ama ben yaprak budamasını yapmadığım için kudret narlarım oldukça ufak kalmıştı. Bu konuda Mine Hanımın tavsiyesi oldukça yerinde. Kudret narlarınızı hep beraber takip etmeye çalışacağız. Dilerim ciddi bir sorun yaşamadan, hasadı yaparsınız... Saygılarımla Alaattin KILIÇ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
ben kudret narını tanıyan biri değilim. daha doğrusu görmüştüm ama kudret narı olduğunu ve bu kadar şifalı bir bitki olduğunu bilmiyordum. şifalı bitkilere aşırı şekilde ilgim var elimden geldiğince kendim hazırlamaya çalışıyorum. kudret narının işlenmesini okudum ama kafama takılan yerler oldu. bu bitkiyi hazırlayan paylaşımcılardan hazırlanma aşamasını resimli anlatımı yapabilecek biri varsa paylaşımını yapabilir mi? daha etkili ve faydalı olacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaçsever
|
Sn Emre İlhan, yapraklardaki içe kıvrılma durumu için yaprak altlarına baktınız mı, hiç kırmızı örümcek belirtisi var mı? Ama güle güle büyütün inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
|
bizim buralar için hava yağmurlu. dikim zamanına daha var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Ağaç Dostu
|
tohumdan dikim için nisan ayı iyi mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narı ekiminde, çocukluğumdan bu yana çevremde büyüklerimden görüp uyguladığım ve bazı yörelerde uygulanan bir gelenek vardır. 1= Kudret narı tohumları hıdrellez günü ekilir. 2= Ekilecek tohumlara ya topluca ya da tek tek üç İhlâs bir Fatiha suresi okunur. 3= Tohumlar ocaklara üçer adet ekilir. Tabii ki bu bir mecburiyet değil, sadece GELENEKtir. Keyfiyet tohumları ekene aittir. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2008
|
Zafer bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim bu söylediğinizi yarım yamalak hatırlıyordum simdi yerine oturdu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaçsever
|
Sayın arkadaşlar Merhaba, size çok enteresan haberlerim var. 2011 yılı bana yüzümü pek acı gülümseten tecrübelerle geldi. Öncelikle hepinizin yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum. Olumlu ya da olumsuz kazandığım tüm tecrübeler için görüştüğüm, tanıştığım, fikir alış verişinde bulunduğum tüm ziraat mühendisi dostlara sonsuz teşekkürler. *Aralık ayının ortalama son iki haftası toprak uyurmuş; yaprak budaması veya koltuk alma kesinlikle yapılmamalıymış, bilmiyordum çok acı biçimde öğrendim. 2 aylık 575 adet kudret narı bitkimi kendi ellerimle sökmeye başladım. Uyuyan toprak bitkiyi de uyur hale geçirdi. Yaprakları budanan bitki kendini besleyemediği gibi budamadan arta kalan yaprak sapları apse yaptı. Mevsim dolayısıyla kuruyamayan yaprak sapları kurşuni küfe davetiye çıkarttı. Kuruyamayan yaprak saplarını dezenfekte etmek veya kurutmak için en yetkili ağızdan aldığım tavsiye ile kontak etkili bir mantar ve fungusit ilacı(çamaşır suyu **** hypo tabir edilen dezenfektanlar nasıl ilaç değillerse bu kimyasal da ilaç değil) kullandım.(Fakat artan dezenfektanı bu yaz inşallah bahçemdeki havuzun temizliğinde kullanmayı çok daha mantıklı buluyorum,harika bir temizlik kimyasalı; öldürmek istediğiniz ne varsa 2 günde nockout edecektir, yaşayan her türlü canlıyı öldürmeye muktedir.) Kontak etkili olduğu için bitkideki herhangi bir çizikli, çatlaklı bölgeye dokunduğu yeri kuruttu. Kuruyan bölge bitkinin iletim demetinin devamlılığını iptal etti ve bitkilerim ne yaparsam yapayım artık yavaş yavaş ölüyorlar. Demek ki neymiş kudret narı ne kadar steril bıçakla ya da makasla budanırsa budansın onun doğasına aykırıymış. ** Ben kudret narlarımı dikerken Mikoriza kullanmıştım. Mikoriza'nın bitkiye verilmiş olması ile birlikte toprakta mevcut olan çiftlik gübresinin kullanım miktarını bitkiye bırakmak demekti,dışardan gübrelemeye kesinlikle gerek olmadığı sağlık verilmişti. İlk Mildiyö hastalığını gözlemlediğimizde Üstten Bakır uygulaması yapmadan önce Mikoriza tedarikçimi arayıp özellikle sordum; Bakır elementi Mikorizaya zarar verir mi? ''Kesinlikle zarar vermez'' dedi. Ve geçen hafta öğrendim ki; Bakır bitkinin bünyesine geçtiği anda Mikoriza'nın yapısını bozup, yok ediyormuş. Yani burdan çıkaracağım sonuç; Bitkide Mikoriza kullanıldı diye gübrelemeyi asla ihmal etmeyecekmişim, Mikoriza'yla ilk Bakır uygulamasında vedalaşacakmışım. ***Kudret narı fidelerimi ilk ektiğimde bazı ziraat mühendisleri bu kadar kudret narı ekimi yapmaya ne gerek var, nasıl değerlendireceksiniz, kime pazarlayabileceksiniz çünkü çok CİDDi bir sayı demişlerdi. Şimdi bu tabire gülüyorum. Niye biliyor musunuz? Çünkü YARI CİDDİ duruma geldiler. ![]() **** Pek çokları ekim dikim zamanı için beni yadırgadılar. Zira ille de hıdırellez günü dikilmesi gerekiyor diyenler çok oldu. Biraz hayalimizi geniş tutarsak; diyelim ki bir kişi bir günde 500 fide dikebiliyor olsun. Ve diyelim ki kudret narı da en az domates kadar tüketilen bir sebze olsun. Binlerce insan tüm işi gücü bırakacak hıdırellez gününü kudret narı dikim günü mü ilan edicez. Üzgünüm, yok böyle birşey. Çok şükür şu anda 3cm ile 10cm arasında büyümekte olan yüzlerce kudret narı sebzesi 13derece C'da sabah doğacak güneşi beklemekteler. ***** Ve bu işe başlarkenki bilgisizliğim, tecrübesizliğim eşliğinde yaptığım tüm hatalarıma rağmen hâlâ hayatta kalmaya devam ediyor olmaları onların ne kadar çok dayanıklı olduğunu gösteriyor. Yani BANA RAĞMEN yaşıyorlar. Hepinize selamlar,tüm toprakseverlere iyi ve bol kazançlı tarım diliyorum. Düzenleyen OrganikKudret : 30-01-2011 saat 16:04 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
internette kudret narını Japonca da adı olan Goya Chanpuru ya da Stuffed Karela diye aratın,kudret narıyla yapılan etli ,balıklı,yumurtalı ilginç yemek ve salata tariflerine ulaşacaksınız, http://wn.com/bitter_melon burada faydalı olduğu alanları anlatıyor Düzenleyen yasarugur : 01-02-2011 saat 09:04 Neden: harf düzelttim,link ekledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaçsever
|
Merhaba Ay Kozalağı, eğer şu anda yetiştirmekteyseniz sanki biraz çinko ihtiyacı var gibi. Kolay gelsin. Düzenleyen OrganikKudret : 02-02-2011 saat 11:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Kudret narı karaciğere zarar verebiliyor Kudret narı kanser, şeker hastalığı ve kan yağlarının yüksekliğinin tedavisinde kullanılabilen bir bitkisel destek! Dikkatli kullanılmadığında karaciğere zarar verebiliyor. Ayrıca kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarının, özellikle insülin kullanan hastaların dikkatli kullanmasında fayda var. Düşük ve kanama ihtimalini artırdığı için bu desteği hamilelerin kullanması uygun değil. Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...arid=95&gid=61 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-01-2009
|
Bu faydalı ve şifalı bitkiyi baharda ben de yetiştirmek istiyorum.Çok yararlı paylaşımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Merhaba arkadaşlar. Konuyu takip edebildiğim kadarıyla, kudret narı çimlendirmesi için bahar aylarının uygun olduğunu düşünüyorum. Tohum gönderebilecek arkadaş var mı? Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaçsever
|
Nihayet kudret narı'nın kışın, ülkemizde de örtü altında yetiştirilebilinir olduğunu tüm meraklılarına ispatlamış oldum. Profert Tarım Ltd. Şti'nin, o çok tecrübeli ve bilgili ziraat mühendisleri ; Sayın Durmuş Korkmaz, Sayın Hasan Baysal ve Sayın Hasan Ünal'a sonsuz teşekkürlerimi bir borç bilirim. Göstermiş oldukları danışmanlık ve sonsuz sabırları beni bu başarıya taşıdı. Fikir ve bilgi desteklerinin yanısıra, tavsiyeleri üzerine kullandığım Profert Tarım Ltd. Şti.'nin ürünlerinin sektörde 1 numara olduğu su götürmez. Profert tarım ltd. şti'nin tüm çalışanlarına ve muhteşem ürünlerine sonsuz teşekkürler. Başardıysam sayelerinde oldu. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaçsever
|
Havalar ısınmadan önceki halleri, bir kaç hafta önce,... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Ben de sizlerin burada yaptıklarını görünce heveslenerek, sitedeki arkadaşların yardımıyla elime geçen kudret narı tohumlarını çimlendirme çalışmalarına başladım. İleride resimleri paylaşmayı umuyorum. Paylaşımlarınız ve bilgileriniz için teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Sn. OrganikKudret siz yetiştirmişsiniz bile kudret narlarını ellerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narının kabukları; bir görüşe göre yeşilken toplanmalı diğer bir görüşe göre turuncu rengi alınca... Yeşilken içindeki yararlı maddelerin en fazla olduğu turuncu olduğunda azaldığını beyan edenler var. Bu işin gerçeği nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Ağaçsever
|
Aslına bakarsanız ben hem yeşilken hem de sararmış olanlardan yağa basıyorum.Taze ve temiz yapraklarını kullanarak hazırladıklarım da var. Hayat neler getirir bilinmez; hazırlayıp koyuyorum, kim bilir nelere deva olacak bu kudretnarı macunları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Ağaç Dostu
|
Yeşil ya da turuncu topladıktan sonra, ağzı kapalı bir kavanozda, güneş de mi bekleteceğiz acı suyu çıksın diye? Acı suyu çıktıkdan sonra yağ ekliyeceğiz galiba, değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2008
|
cekirdeklerini ayıkladıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde parcalayıp kavonoza koyalım birgün bekletilince acı suyunu bırakır su süzülüp kaliteli zeytin yağı ilava ediniz.Eğer su içinde kalmış ise kavonozun dibine cöker onuda enjektörle suyu cıkartabilirsiniz serkan hoca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler Verdiğiniz bilgi için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|