agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   gölet yapımı (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/33295.htm)

Adil 03-03-2014 18:14

Sayın TCM .
Aklımdan geçeni okudunuz.:) Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
O bölgeleri fayans harcıyla çakıl taşlarıyla kaplayacağım.
Havuzun dış kenarları kaplanırken bu işlemide gerçekleştireceğim.
Malzeme hazır herşey var.Bahçe işleride devreye girince işlerimiz biraz yoğunlaştı.Fırsat bulur bulmaz yapılacak.
Saygılar selamlar.

Adil 03-03-2014 18:20

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Havuz dalgıç motorumuz.4 m ye saatte 1 ton su basıyor.Benim havuzun şelalesine 2m tükseklik var böylece daha rahat çalışacak.Flitreli.80 w la çalışıyor.Bir lamba kadar yakıyor.Bu çok iyi.Debisini görmek lazım.İlk denememizle sonuçları göreceğiz.Fiyatı 120 tl.

Adil 03-03-2014 18:25

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
pompa flitre ve yuvası.

Adil 03-03-2014 18:30

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Motora uygun malzemeler bularak ara bağlantılar ekleyip, havuz zemininde motoru koyulacağı sac bir zeminin üzerine yerleştirdim..

Adil 03-03-2014 18:33

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
zeminin bazı yerlerini dere kumuyla kapattım.

Adil 03-03-2014 18:36

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Bazı zeminlere bulduğum topraklı sazakları yerleştirdim.Sonra topraklı bölmelere sümbülleri dikmeye başladım.

Adil 03-03-2014 18:39

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
sümbüller dikildikten sonra su verilmeye başlandı.Daha önce nilüfer rizomları dikilmişti.

Adil 03-03-2014 18:41

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
su yükselmeye devam ediyor.

Adil 03-03-2014 18:46

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Su motor seviyesini geçti .2nci kat ta suyla dolmaya başladı.Toprak yüzünden Su biraz bulanıklaştı.

Adil 03-03-2014 18:50

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Su Motor seviyesini geçince ilk denememiz yapıldı.Sonuç çok iyi görünüyor.Hem fiskiye hemde şelalenin tepesine kadar su çok iyi gidiyor.

Adil 03-03-2014 18:53

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
su dolmaya devam ediyor.bulanıklık had safhada.

Adil 03-03-2014 18:58

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Artık havuzun suyunun durulmasını bekleyeceğiz.Sonra çay keyfi.:)

Adil 03-03-2014 19:02

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Havuzumuzun çevresi.

ilksenozturk 04-03-2014 06:40

şimdiden çok çok güzel, ilk baharda nasıl olacağını düşünemiyorum bile :)

fotoğraflara hep bir sonrakindeki gelişmeyi merak ederek bakıyoruz.

TCM 04-03-2014 09:25

2 Eklenti(ler)
@ Adil, havuzdaki çakıl taşlarını çok muntazam yerleştirmişsiniz. 'Taşlara ve havuz yapımına niye bu kadar kafayı taktın' derseniz, geçen sene yayladaki yeni tamamladığımız evin şöminesiyle uğraştım. Kışın hafta sonları, kimi zaman ailemle eğlenmek için, kimi zaman tek başıma kafamı dağıtmak için yukarı çıktığımda şöminenin etrafını, yazın denizden topladığım renkli taşları tek tek beyaz kalekim ile yapıştırdım...1,5 saatte bu kadar yazabildim, yazdıklarımı kaybetmemek için şimdilik göndereyim ara ara devam ederim.
Üstteki resim daha eski yarım haliyle, alttaki de tam tamamlanmış sayılmaz ancak daha yeni. Kızım çektiği için ışığı ayarlayamamış, yakında gidersem son halini eklerim inşallah.

TCM 04-03-2014 10:53

Yayla evini inşaat mühendisi ile jeofizik mühendisi iki arkadaşın yardımı ve önerileriyle kendim yaptım müteahhit kullanmadan. Pek çok deneyimim oldu inşaat esnasında. Burayla ilgili olanı ise işin anahatlarını bilerek pek çok işi ustasından bile daha iyi yapabilirsiniz. Çünkü adamların amacı işi bilinen yöntemlerle yapmak ve parasını almak. Fazla para da versen, ikramı da esirgemesen daha fazlası çıkmıyor adamların elinden. O yüzden @Adil gibi güzel yapılmış ve uğraşılmış yani emek harcanmış 'el işi' ni görünce mutlu oluyor, imreniyorum.
Ufak taşları arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmek inanın kolay değil ve çok zaman alıyor. Minimum açıklığı sağlayacak taşı seçmek için tek tek deniyorsunuz, tabi renk uyumunu da göz ardı etmemek lazım. Avuç içi kadar yeri yapmak birkaç saati alıyor. Haliyle daha bitmedi, inşallah bu yaz bitirecez :)

Adil 05-03-2014 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1255953)
şimdiden çok çok güzel, ilk baharda nasıl olacağını düşünemiyorum bile :)

fotoğraflara hep bir sonrakindeki gelişmeyi merak ederek bakıyoruz.

Sayın ilksenozturk.
Takip etmenize çok memnun oldum.Çok teşekkür ederim.
Havuzun etrafını çiçeklerle doldurmaya devam ediyorum.Onlar büyüyüp toprağı sarınca çok daha güzel görüntü sunacağına eminim.:)
Bugün havuzun dış kenarlarını çakıl taşlarıyla örmeye devam ettim.Yakında fotoğraflar gelecek.
Takip etmeniz dileğimle saygılar selamlar.

Adil 05-03-2014 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1255991)
@ Adil, havuzdaki çakıl taşlarını çok muntazam yerleştirmişsiniz. 'Taşlara ve havuz yapımına niye bu kadar kafayı taktın' derseniz, geçen sene yayladaki yeni tamamladığımız evin şöminesiyle uğraştım. Kışın hafta sonları, kimi zaman ailemle eğlenmek için, kimi zaman tek başıma kafamı dağıtmak için yukarı çıktığımda şöminenin etrafını, yazın denizden topladığım renkli taşları tek tek beyaz kalekim ile yapıştırdım...1,5 saatte bu kadar yazabildim, yazdıklarımı kaybetmemek için şimdilik göndereyim ara ara devam ederim.
Üstteki resim daha eski yarım haliyle, alttaki de tam tamamlanmış sayılmaz ancak daha yeni. Kızım çektiği için ışığı ayarlayamamış, yakında gidersem son halini eklerim inşallah.

Sayın TCM.
Bu konuda çok haklısınız.Size tamamiyle katılıyorum.Eğer insanın zamanı varsa biraz da eli kırıksa böyle şeylerden çok keyif alınır.Ben yaptığım işe arada bir şöyle bir kenara çekilip bakarım.Eksiği varsa bulmaya çalışırım.Tabi arada gözden kaçanlarda olabiliyor.:D Bir ay, bir yıl sonra düşündüğümden daha farklısını düşünüp değiştirdiklerimde oluyor bazen.:) İnanın insan böyle işleri yaparken çok keyif alıyor.Yaptığımız iş bir sanat.
Sizde çok güzel bir iş çıkarmışsınız tebrik ederim.Renkli çakıl taşları harika görünüyor.Bende bugün havuz kenarlarını beton alanları çakıl taşları ile kaplama yapmaya başladım.Harika güneşli bir gündü.İnsanın bedeni yorulsada beyni harika zinde oluyor.Bedenimizide bir çay kahve molasıyle attıkmı.Bizden iyisi yok.:)
Çalışmalarınızı takdir ediyorum.
İkimizede kolay gelsin.

Adil 05-03-2014 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1256039)
Yayla evini inşaat mühendisi ile jeofizik mühendisi iki arkadaşın yardımı ve önerileriyle kendim yaptım müteahhit kullanmadan. Pek çok deneyimim oldu inşaat esnasında. Burayla ilgili olanı ise işin anahatlarını bilerek pek çok işi ustasından bile daha iyi yapabilirsiniz. Çünkü adamların amacı işi bilinen yöntemlerle yapmak ve parasını almak. Fazla para da versen, ikramı da esirgemesen daha fazlası çıkmıyor adamların elinden. O yüzden @Adil gibi güzel yapılmış ve uğraşılmış yani emek harcanmış 'el işi' ni görünce mutlu oluyor, imreniyorum.
Ufak taşları arada boşluk kalmayacak şekilde yerleştirmek inanın kolay değil ve çok zaman alıyor. Minimum açıklığı sağlayacak taşı seçmek için tek tek deniyorsunuz, tabi renk uyumunu da göz ardı etmemek lazım. Avuç içi kadar yeri yapmak birkaç saati alıyor. Haliyle daha bitmedi, inşallah bu yaz bitirecez :)

Sayın TCM.
İnsanın kendi yaptığı daha kıymetlidir.Yaptığınız eserle gurur duymakta ayrı bir güzellik.Her insanın bakış açısı farklıdır.10 tane ressam alın bir manzarayı çizmelerini isteyin.Hepside farklı özelliklere sahip eser çıkartır.Her ressamın gördükleri farklıdır.Uygulamalardada farklılıklar göze çarpar.
Mesela bu havuz tamamen kendi hayal ürünüm.Belki daha iyisini yapabilirdim diyede düşünmeden edemiyorum.Ben yapamam dediğim hiç bir iş yok.Her şeyi denerim yapmaya çalışırım.Yaptıkçada kendimi geliştiririm.Bunun yaşıda yok.:)
Sizinde bir bakış açınız var.Bunu hayata geçirebilirsiniz.Düşüncelerinize hayat verebilirsiniz.En önemli şey cesaret.:) Sizin yaptığınız iş biraz sabır istiyor.:)
İkimizede kolay gelsin.

attar 05-03-2014 18:47

yine döktürmüşsünüz maharetinizi sayın adil, tadını çıkarmanız dileğiyle, kolay gelsin

gürcan_keskin 05-03-2014 19:02

Sayın Adil göletiniz hemen hemen herşey tamamlanınca çok daha güzel oldu.Bence bir video çekimi yapıp paylaşırsanız çok iyi olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla.

ilksenozturk 06-03-2014 06:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adil (Mesaj 1256424)
Sayın ilksenozturk.
Takip etmenize çok memnun oldum.Çok teşekkür ederim.
Havuzun etrafını çiçeklerle doldurmaya devam ediyorum.Onlar büyüyüp toprağı sarınca çok daha güzel görüntü sunacağına eminim.:)
Bugün havuzun dış kenarlarını çakıl taşlarıyla örmeye devam ettim.Yakında fotoğraflar gelecek.
Takip etmeniz dileğimle saygılar selamlar.

takip etmemek mümkün olmaz eminim.yeni fotoğrafları merak ediyorum :)

zaten bu tip uygulamalar zaman geçip oturdukça daha da bir güzel olur.

isterseniz size japon şemsiyesi gönderebilirim. veya beklerseniz ramazan bayramında getirebilirim de.

Adil 06-03-2014 18:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1256472)
yine döktürmüşsünüz maharetinizi sayın adil, tadını çıkarmanız dileğiyle, kolay gelsin

Sayın attar ,
İltifatınız ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim .Yazın en sıcak günlerinde bu güzelliğin tadını çıkarmamak olurmu.:D Daha bir çok eksik var onlarıda tamamlamamız lazım.Asıl kaba işler bitti.

Adil 06-03-2014 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gürcan_keskin (Mesaj 1256475)
Sayın Adil göletiniz hemen hemen herşey tamamlanınca çok daha güzel oldu.Bence bir video çekimi yapıp paylaşırsanız çok iyi olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla.

Sayın gürcan_keskin çok teşekkür ederim.
Daha eksiklerimiz var.
1-balıklar
2-Aydınlatma
3-Şelale tepesine koyulacak vazo.
Yarın inşallah bu konuda araştırma yapıp uygun bulabildiklerimi ve beğendiklerimi alacağım.
Video çekimini tam bittikten sonra yayınlayabilirim.Sanırım youtub tan link almak gerekiyor.
Saygılar selamlar.

Adil 06-03-2014 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk (Mesaj 1256541)
takip etmemek mümkün olmaz eminim.yeni fotoğrafları merak ediyorum :)

zaten bu tip uygulamalar zaman geçip oturdukça daha da bir güzel olur.

isterseniz size japon şemsiyesi gönderebilirim. veya beklerseniz ramazan bayramında getirebilirim de.

Sayın ilksenozturk,
Takip etmenize memnun oldum.
Evet zamanla eksikler giderildikçe ,hatalar düzeltildikçe,Çok daha iyi, olacağına eminim.
Zahmet olacak.Japon şemsiyesini unutmaz bayramda gelirken getirirseniz olabilir.Unutursanızda önemli değil.:) canınız sağolsun.Orta kısımdaki sazakların yerine uygun olur.İnşallah merkeze uzak değilsinizdir.
Saygılar selamlar.

Adil 07-03-2014 18:04

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Şelale ceplerindeki bambular çakıl taşlarıyla kamuflaj edildi.Daha dengeli, ve doğal bir görünüm oluştu.

Adil 07-03-2014 18:09

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Dış beton alanlarda çakıl taşlarıyla kaplandı.

Adil 07-03-2014 18:15

havuz ve şelale yapımı.

4 Eklenti(ler)
Havuzun suyu biraz daha duruldu.

Adil 07-03-2014 18:25

havuz ve şelale yapımı.

5 Eklenti(ler)
Bugün 2 aydınlatma malzemesi,6 adet balık ve 1 toprak testiyi aldım.70tl bir masrafım oldu.

Adil 07-03-2014 18:38

havuz ve şelale yapımı.

4 Eklenti(ler)
Ve aldığım 6 adet balık.2 japon 4 japon koi.balığı gölete bırakıldı.3 saat gözlem yaptım.Birlikte toplu olarak harika dolaşıyorlar.Havuzun her köşesini dolaşıp teftiş ediyorlar.:)
Suyun daha berraklaştığı bir dönemde daha güzel fotoğrafları paylaşmayı umut ediyorum.4 adet koi farklı renktonları var birisi hediye.2 japonun biri tam kırmızı biri sarıya yakın.5 balığa bir hediye istedim ve bir koi daha fazlam oldu.:) 25tl.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025