![]() |
havuz ve şelale yapımı.
4 Eklenti(ler)
Gece ayaz olduğu için şelalenin küçük ceplerindeki su dondu.Ana havuzda problem yok.:)
|
Sayın Adil Bey,
bende çalışmanızı baştan beri adım adım büyük bir zevkle izleyenlerdenim. Gerçekten çok güzel bir iş çıkardınız. tebrik ediyorum. Zevkini doya doya çıkarmanız dileğiyle. |
O küçük koiler cok hızlı büyümekte, bilginize:)
Kanna yanına japon şemsiyesi ve saz bitkileri de dikebilirsiniz. Gözüm sürekli bu sayfada:)) Sevgiler. |
Adil Bey; göletiniz çok güzel olmuş ellerinize sağlık, çok beğendim. Son halini merakla bekliyorum. Kolay gelsin.
|
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Bitkiler konusunda Tercihlerim denedikçe değişebilir.Saksılarımın birinde sazlarım var.Su kamışlarım var.Havuzu boğmadan küçük aranjmanlar yaparak renkli ve zengin bir görünüm olmasını istiyorum.Zamanla Yaptıklarımda hata görürseniz lütfen uyarınız.:) Havuz etrafında pampas ve renkli otlar çalıları taş duvarın üzerinde güzel bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum.Rabbim nasip ederse bu aşamalarıda paylaşma,konuşma imkanımız olur. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Saygılar selamlar. |
Adil Bey,
Sayfanızı en başından beri takip ediyorum. O kadar güzel hayaller o kadar güzel gerçeklere dönüştü ki inanın sanki benim havuzum gibi sevindim sizin adınıza. Allah'ın size ve sevdiklerinize bu havuzun başında hep mutlu ve huzurlu günler geçirtmesi dileğiyle sağlıcakla kalın. |
Şimdiki fotoğrafını da görmek isteriz zaman içinde yosunlar ve oturmuş teklere dahada guüzelleşmiştir
|
Alıntı:
Ziyaretiniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim ,eksik olmayın. Bunlar emeklilerin hayallerinden sadece bir tanesi.:) Rabbim herkesin gönlündekini versin İnşallah. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Bu havuz şu anda yapılmaya devam ediyor. Şu an su doldurduk ve bekletip bu suyu boşaltacağım.Sebebi çimento harcının zararlı etkisini azaltmak. Sonraki yıllarda ve yeni çalışmalarımız devam ettikçe siz değerli arkadaşlarımla paylaşmaya devam edeceğim İnşallah. Saygılar selamlar. |
Sevgili Adil
Su şu an ne durumda bulanma var mı.? Bende arka bahceye su sümbülleri için küveti yerleştirdim. İçine toprak attım su biraz bulanık, bakalım durulacak mı? Durulur diye tahmin ediyorum, yoksa bahcedeki havuz gibi yemyeşil olursa su yandım:) |
Alıntı:
Hayranlıkla takip ediyorum kolay gelsin |
Datca da gol
1 Eklenti(ler)
burasida benim gol arkadaslar 3 yillik icinde kefal sazan yilan baligi ve yengec var :) bir kac ordek ve bolca yosun.
bir kez temizledim yosununu ama alttan gider yapmadigimizdan sorun oldu yosun icin fikri olan varsa cok yardimci olur. saygilar |
tatli su kereviti **** karidesi bulabilecegim bir yer bilen varmi?
|
Alıntı:
Şu an havuza doldurduğum ve bir hafta beklettiğim ilk suyu boşalttım.Bitki bölmelerine kompos ve üzerine toprak koydum suladım bıraktım.İzmirden su pompası 120 tl ye 4m ye su basıyor abim aldı geldiği zaman motor bağlantılarını ve tesisatın işlerini bitirince son olarak suyu dolduracağım. Bulanık su zamanla durulanır.tortu dibe çöker.Eğer karıştırılırsa tekrar bulanır.Öylece bırakmak lazım.Akvaryumcudan aldığım bilgiyle ben zemine çimenli toprağı rulo şeklinde söküp zemine sereceğim.Hem su fazla bulanmayacak ,hemde balıklar bu çayırlarla beslenebilecek.Bakteri üremesi hızlanınca balıklar bu ortamdan faydalanacak. Bugünki çalışmalarımın fotoğraflarını az sonra yükleyeceğim. |
Alıntı:
Ben havuza doldurduğum suyu bir hafta bekletip boşalttım.Öyle söylemişlerdi.Sizin bu sirke meselesini araştıracağım. Ziyaretiniz ve verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.Ziyaretinizin devamı dileğimle. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Güzel bir göletiniz var fakat boşaltım sistemi yapmadığınız için işiniz zor. Bende gölet konusunda acemilerden biriyim.Denemelerle ve araştırmayla doğruyu bulana kadar devam edeceğim.:) İkimizede Kolay gelsin. |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Bu gün havanın güzel olmasını fırsat bilip göletin bitki dikilecek ceplerine önce kompos koydum üzeride toprakla örttüm.Sulayıp bıraktım.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
çalışma-2
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
bu alanlara sığ yerlere sümbüller derin olan yerlere nilüfer türü rizomlar dikilecek.
|
havuz ve şelale yapımı.
2 Eklenti(ler)
şimdi rizomlar dikilebilir.Su dolduktan sonra sümbüller yerini alabilir.
|
tebrikler
|
Alıntı:
Dipte toprak varsa su duruluyor. Yoksa ... vay halinize, su hep yeşil:) Küvet havuzun dibine toprak attım gübreli, 2 günde su duruldu dip göründü. Bizim havuzda toprak yok beton yani, o yüzden su hep yeşil. Bence tabii:) Bu gölet süper olacakk.;) |
Sümbülleri de toprağa dikecek misiniz?
Suya bıraknlar da var, toprağa dikenler de. Ne yapsak acaba:) |
Hiç ilgim olmayan bir konu ama heyecanla baştan beri takip ettim. Çok büyük iş başarmışsınız tebrik ederim :) Yalnız havuzun dış duvarlarını da çakıl taşıyla döşeseniz daha hoş gözükmez mi?
|
Örnek alınası işler yapıyorsunuz sayın Adil bey.
Kişi "ressam, müzisyen, emekli" olunca böyle bir iş çıkarabiliyor demek ki:) Merakla bekliyorum gelişmeleri.. Selamlar |
Alıntı:
İnsan araştırarak deneyerek doğruları görme şansına sahip oluyor.:) Balıklı ve nilüferli gölete toprak zemin şart.Bunu bu yöntemle çözmeye çalışacağız .Haydi hayırlısı. |
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. |
Alıntı:
Eğer rüzgar dolayısıyla topraklı alanı terketme durumu olursa toprağa sabitlemeyi düşünebilirim.gerçi kökler 20-30 cm uzunluğunda toprak alana tamamiyle oturacak.Umarım bir sorun çıkmaz.:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025