![]() |
Alıntı:
İlgi duymanıza vesile olduysak ne mutlu bize.Çok teşekkür ederim. Havuzun dışı acil olmadığı için sonraya bıraktım.Kesinlikle dış cephe de çakıl taşlarıyla kaplanacak. Ayriyeten Havuzun etrafında bir yol yapacağım.Harcın yüzüne çakıl taşları yerleştirerek havuzla yolun uyumunu sağlamaya çalışacağım. Led aydınlatma için Abim izmirde araştırma yapıyor.Uygun malzeme bulursa iç aydınlatmasınıda yapacağız. inşallah.dalgıç Motor alındı.Bugün Koçtaşta tesisat bağlantıları için biraz araştırma yaptım. Bakalım daha bizleri ne süprizler bekliyor.Bunun sonu yokki.:D |
Alıntı:
Ziyaretiniz ve güzel yorumlarınız,iltifatlarınız için çok teşekkür ederim.:) Daha aydınlatma ,fiskiye ve şelalenin çalıştırılması ,balıkların havuza atılması Gelişmelerin her ay düzenli paylaşılmasına devam edeceğim inşallah. Bu arada gölet ve havuz konusunda burada her türlü bilgi,fikir paylaşımıda yapabiliriz .Böylece faydalı ve yardımcı bir sayfamız olur İnşallah. |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Havuzun çevre yolunun tesfiyesi yapıldı.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
2 adet pampas ve 3 adet alev çalısı 2 çam 2 adet kızıl renkli yapraklı süs bitkilerini 100 tl ye aldım.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
2 adet pampas diktim .İkisinin yaprakları farklıydı.Çiçekçi renklerini bilmediği için yaprakları farklı olanları aldım.Çok güzel köklenmişlerdi.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
bitkiler dikildi ve sulandı.Kırmızı sarı ve yeşil renk karışımı yapmaya çalıştım.Biraz büyüyüp canlanınca güzel görüneceğine eminim.İleride renkli çalı ve çimen türü bitkilerde boşluklara dikebilirim.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Bugün şelale ceplerinin akışını kontrol ettim .Birinci gözün akışı iyi idi.2 ve 3 ceb de su sesi ve çağlama yoktu.50 lik pimaş boruyu ikiye böldüm.Bir nevi oluk yaptım.Sonra suyun döküldüğü alanlara uyacak şekilde alevle ısıtarak ağız kısmını açarak genişlettim.Aynı akar yerlerine 2 adet matkapla delik açarak eğilmiş u şeklindeki yumuşak içi aleminyumlu parçayı taktım.Üzerine bu oluğu yerleştirerek.Duvarla birleşen yerlerini harç la kapattım.Bu oluklarla Çok güzel bir su sesi olacağına inanıyorum.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
İki cebe oluk taktım suyun akışı daha keyifli olacak.Bu alanlarda su taştan dönerek şarıldamadan cebe akıyordu .Şimdi bu iki ceb de aynı güzellikte su sesi gelecek.:)
|
Bol su şırıltılı ve bol bitkili olsun göletiniz.
Boş kalan alanlara sarıkız dikerseniz, yayılıp boş alanı çim gibi kaplar. Sarı çiçekleri de bonusunuz olur:) |
Evet o boş alanlar bir güzel dolması lazım.Yayılgan ve dayanıklı bir bitki olabilir.Sarıkız bulabilirsem dikerim.Çok teşekkür ederim Cemo.
|
Gönderebilirim:)
Dayanıklı, sürekli üstünde geziyorum. Hatta arka bahcede cim yerine kullandım. |
Alıntı:
Çok iyisiniz, lütfen zahmet etmeyin. Burada bulabildiklerimle kapatmaya çalışacağım. Umarım beğenirsiniz. Saygılar selamlar. |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Bugün 2 adet sazak havuz içindeki topraklı alanlara dikildi.Görüş alanını kapatmasn diye arka planlara yerleştirdim.Yanlarında sümbüller yer alacak.Gölet kenarlarına 3 adet çuha diktim yayılıcı ve toprağı kapatıcı.Birde çiçek açınca bilkilerin altında ve taşların üzeri çiçeklerle dolacak.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Bitkiler yerini aldıkça daha güzel bir görünüm olacak.
|
Çok güzel @Adil ellerinize sağlık. Özellikle taşların seçimi ve yerleşimi çok başarılı. Ancak baştan beri gözüme şu ortadaki fıskiye çiçek çarpıyor, rahatsız ediyor. Daha göze batmayan, doğal görünümlü farklı bir alternatif olabilir mi? Bir de son koyduğunuz olukları 'ahşap görünümlü' veya gerçek ahşaptan yapsak daha hoş olmaz mıydı?
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgiler için.Doğallık hepimizin özlemi.Bir anlık pratik fikrimizi uyguladım.Belki o göze çarpan görüntüyü taş rengi boya ile kapatabiliriz.Belkide beğenmeyip söküp sizin söylediklerinizi yapabilmek için yeni bir çalışma yapabilirim.:) |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Şelale ceplerindeki oluklar değişti bambu oldu.:)Bu kadar yapabildim.:)
Önce iki boğumlu bambu parçasının klavuz kısımlarını çıkardım. |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Sonra suyun düşeceği yerleri bıçakla 4 cm düzleyerek suyun dağılması için bir çıkış yeri yaptım.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
işleme devam.
|
suyu ne zaman görcez hayırlısıyla
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Oluklar yerlerine uygunluğuna bakıldı ve uzun olan alt aliminyum tutaç kesilerek kısaltıldı.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
bambu parçalarını yerlerine yerleştirdim ve uyumlu renkte bir kabloyla sıkıca sabitledim.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Krem slikonla yalıtım yapıldı.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
2 saat kuruduktan sonra suyun akışı kontrol ediliyor.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
su akışı görüntüleri
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Bambu su buluşması.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Bugün kırmızı beyaz renkte nilüfer rizomları toprak alanlara dikildi ve suyu verildi.Yarın çim halılar kesilerek ikinci kademede yer bu parçalarla kaplanacak .
|
havuz ve şelale yapımı.
2 Eklenti(ler)
nilüferler su ile buluştu.Artık ikinci setin düzenlemesi yapılıp kademe kademe suyu vereceğiz.
|
1 Eklenti(ler)
@Adil, pek güzel olmuş. Bir önerim daha olsa affınıza sığınarak...
kırmızı ok ile gösterdiğim yerlere ufak çakıl taşlarını (mavi renkli) kalekim ile yapıştırsanız, dolayısıyla arada boşluk kalmamış, bambu havada eğreti duruyor gibi görünmeyip taşlarla birleşmiş olur. |
Bir de şu aklıma geldi. Resimdeki bambular, kalın, dayanıklı ve işlenebilir duruyor. Yani bahçeye çit yapımı olarak kullanılabilir mi misal. 20 m. ön bahçe sınırım var. Yarım metrede bir bambu diksem birer metre boyunda görüntü olarak güzel olur ve 4-5 yıl dayanabilir hissi veriyor. @ Adil, maliyet ve bambunun işlenebilirliği (kesim, üzerine tel çevirme gibi) açısından bilgi verir misiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025