![]() |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Testi nin yatay kısmına şelale hortumunun uyacağı genişlikte bir delik açtım.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Testi nin delik kısmına hortum yerleştirildi herşey tamam.Sonra testiyi çıkartıp hortumun etrafına bolca harç koyuldu testi tekrar yerine yataylığı ayarlanarak yerleştirildi.Kenarlarına çakıl taşlarıyla destek yapıldı.Böylece işlem tamam.1 gün sonra deneme yapılabilir artık.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Havuz içindeki şeffaf motor tesisatı güneş ışığından etkilenmemesi için yansıtıcı bant kullanıldı.Birde karışık renkte olan tesisat göze hoş görünmüyordu.Şimdi tek renk ve taş rengine daha uygun.Birdeb hortum içinin yosunlanması böylelikle engellenmiş oldu.
|
havuz ve şelale yapımı.
2 Eklenti(ler)
Kalan harç zayi olmaması için taşlarla havuz kenarındaki toprağı meyilli olan alana bir duvar yaptım.Toprağın akması böylelikle önlendi.
|
havuz ve şelale yapımı.
4 Eklenti(ler)
Havuz suyu berraklaştıkça balıklar görünmeye başladı.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Şelaleye yerleştirdiğimiz testiye ilk su verme denemesi.Fiskiye ve testiye istediğimiz debide su geliyor.80 w lık motor bu işi çok iyi çözdü.
|
havuz ve şelale yapımı.
4 Eklenti(ler)
Havuzumuz yaza hazır.:)
|
Çok güzel oldu sayın Adil, ellerinize sağlık çok uğraştınız ama değdi bence güle güle keyfini çıkartın, o havuzun başında şimdi keyifle bir çay içmeyi hak ettiniz, sağlıkla kalın.
|
Alıntı:
Motor sesi hiç duyulmuyor.Sanki çağlayan bir dere kenarında gibi hissi veriyor insana.Akşamları kuşların sesiyle karışınca dahada keyifli bir hal alacak.Birde ışıklandırma için çalışmalarım var onuda tamamladıkmı %90 bitmiş olacak.Diğer %10 luk kısmı zevkimize kalmış işler olacak. Rabbim herkese böyle bir gölet nasip etsin inşallah. Bundan sonraki aylarda, yıllarda rabbim nasip ederse gelişmeleri ve bu konu hakkında görüşlerinizi paylaşmayı temenni ediyorum. Saygılar selamlar. |
Maliyet 700 ü geçti herhalde herşey dahil.
|
Alıntı:
Çevre bitkileri hariç 400tl civarında.Bir maliyeti oldu tüm işçilik benden.Aydınlatmayla 450 yi bulur. |
Alıntı:
|
Süper olmuş ellerinize saglık koş leri büyüyünce derelere salmayınız oradakı biolajiyi bozuyor çok çabuk uruyor ekoloji dengesi bozuluyor ama cok guzel balıklar
|
Alıntı:
Gelişmeleri bekliyorum, saygılar.. |
Alıntı:
Söylediklerinize aynen katılıyorum.İşçiliği biz yapınca zevkimize göre yaptık maliyettende kurtarmış olduk.:) |
Alıntı:
Koiler eğer çoğalırsa ihtiyacı olanlara göndeririz inşallah.Onları seyretmek çok keyifli.:) |
Alıntı:
Bu gün ilk çayımızı içtik keyifle.Fakat akşamları çok soğuk oluyor.Yazın daha keyifli olur akşamlar inşallah. Gelişmelere kaldığımız yerden devam ediyorum. |
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Havuzun suyu dahada berraklaştı.Bugün güneşte olunca onları izlemek çok keyif verdi ve dinlendirici oldu.
|
havuz ve şelale yapımı.
4 Eklenti(ler)
Koilerin 3 adedi çok korkak zaman zaman ottaya çıkıyorlar.Bu üçünün keyfi yerinde.:)
|
havuz ve şelale yapımı.koi.
4 Eklenti(ler)
birlikte dolaşmaları çok güzel.
|
havuz ve şelale yapımı.
5 Eklenti(ler)
Şeffaf hortum içine ışıklandırma sistemi yerleştirdim motoru ve boru uçları havuz dış kenarına gelecek şekilde yerleştirdim.4 ayrı renkte ve çoklu renkte aydınlatma yapabiliyoruz.Maliyet 35 tl.İşçilik bizden.Işıklandırmanın biri 12 volt, biri 35volt %80 ekonomik aydınlatma.
|
Konuyu başından beri takip etmekteyim, Çok güzel bir havuz oldu emeklerinize
değdi keyfini doya doya çıkarın inşALLAH. Naçizane bir önerim olacak, Şelaleden suyun son döküldüğü yere yelpaze şeklinde bir taş koyarsanız suyun şırıltısının daha geniş alana yayılmasını sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Boruyu ordan kaldırmak belki zor olabilir ama daha doğal görüneceği kanaatindeyim. |
havuz çok güzel oldu küçük bir öneride bulunabilirim sanırım 220 v yerine düşük güçlü led sistem olabilirmi diye düşündüm her hangi bir kaçak esnasında zarar verme riski düşük olur ve sarfiyat az olurdu kim bilir zamanla bir kaç panelle güneş enerjisinden elektrik elde ederdiniz alt yapı hazır olurdu
|
Işığa bile gerek yok, karanlıkta balıkların yakamozu daha da güzel olur.
Çok güzel bir çalışma, Tebrikler. |
Alıntı:
Su sesi çok güzel adeta dere kenarındaymışım gibi su sesi geliyor.:) Birde o ana gölete dökülen suyun yerine döner çark yapacağım inşallah.Su akarken dönecek.Bir hareketlilik hem su sesini hemde görsele hitap edecek. Önerin için çok teşekkürler.Sizin söylediğiniz suyun perdelenmesi oluyor.Onuda diğer küçük şelalelerde denedim çözüm bulmaya çalışacağım. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Aydınlarma sistemi biri 12 w biri 35 w bu bilgileri önceki sayfalarda paylaşmıştım.Gözden kaçmış olabilir.Güneş aydınlatmaları hazır olarak satılıyor.Gerçi bizim aydınlatmalarımızda ekonomik sistem.12 w suya zarar vermez kanaatindeyim.35w aydınlatma havuz dışında. Düşüncelerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim. Saygılar selamlar. |
Alıntı:
Zevke göre ışıklar söndürülebilir ve bu ortam yaşanabilir.Akşam karanlığında sahilde balık yakalarken bu ortama çok şahit olmuşumdur.Bunu havuzdada görmek nasip olur inşallah balıklar biraz küçük biraz daha büyürlerse bu güzelliği daha güzel görmek nasip olur. Bu güzel düşünceni paylaştığın için çok teşekkür ederim. Saygılar selamlar. |
Ufkumu genişleten bir çalışma yaptınız. Aklıma şu da olsa iyiymiş diyecek bir fikir gelmedi bile. Tebrik ederim. Güle güle kullanmanız dileğiyle .
|
Alıntı:
Benim gibi havuz severlere birazcık bilgi verebildiysek nemutlu bize. İlerleyen zamanlarda Gölet paylaşımlarımız devam edecek . Saygılar selamlar. |
Sona yaklaştıkçı herşey mükemmel. Emeklerinize sağlık.
Videoyu kısa zamanda bekliyoruz :) Sevgiler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025