![]() |
Kef olur ama küf olmamalı. Resimler görünmediği için bir şey diyemiyorum
|
Alıntı:
Peki sizin bağlantısını paylaştığınız ürünü alıp çoğaltabilir miyim acaba? |
Küf oluşmuş maalesef, uzman bir arkadaşa sormuştum bu tür küflerle ilgili, soruyu geç görüp bir yıl sonra cevap vermişti ama ne kadar küçük olursa olsun küf oluşmuşsa sindirim sistemine sokulmamalıdır yazmıştı.
|
Alıntı:
|
Hepsiburada da satışı var üstelik kargo bedava..
https://www.hepsiburada.com/belplas-...LAS%20A.%C5%9E. Düzeltme: Bu profamik NATURE olanmış. |
Alıntı:
|
Üstteki ürünü aldım, bir de organik gübre aldım. Farkını farkedersem anlatırım.
|
Bizim güccük EM yolda delinmiş, birazı dökülmüş, 4-5 gün havayla temas halinde diye içime sinmedi. Geri gönderdim mecbur bugün tekrar sipariş ettim. 5 lt benim bahçeye bir sezon yeter, buzdolabında saklanmayacak bilgisini hatırlıyorum ama 3- 4 ay ağzını en az 5-6 kez açıp kapayacaz, sorun olmaz umarım.
|
Belplas ile alışverişimiz tamamlanmadı daha. İkinci gelen ürünlerin de EM olanı başka yere gitmiş, organik gübreyi aldım. Yanlış yere giden orada da akıtmış, delinmiş, hasar görmüş neyse. Ama şirket merkezindekiler çok ilgili, görevli bayan hemen bugün kargoya verdiklerini söyledi. :) Bakalım sonunda kavuşabilecez mi.
|
Kavuştuk sonunda, görevli serin gölge yerde sakladığınızda ağzını kısa sürelerle açıp kapadığınızda çok sorun olmaz dedi.
|
5 Eklenti(ler)
İkinci denememde şöyle bir şey yaptım.
Klorsuz ve kaynatılmamış suda pirinçleri 15 dakika beklettim. Suyunu süzmeden kavanozda 8 gün beklettim ve aşağıdaki gibi oldu. Bu sefer küf olmadı ama rahatsız edici, lavabo kokusu gibi, keskin ekşimsi bir koku oluştu. pH ölçtüğümde 6,0 çıktı. Eklenti 728314 Eklenti 728315 Eklenti 728316 Bu sıvının üstündeki tabakayı atıp suyunu tülbentten süzdüm ve 1 litre süt ekledim. 7 gün sonra sonuç aşağıdaki gibi oldu. Eklenti 728317 Eklenti 728318 Sütün üstünde bir kaç ufak küfe benzettiğim parça var ve şişenin kenarında ufak yeşilimsi küfler oluşmuş. Keskin ve pis koku gitmiş, hafif peynirimsi bir koku olmuş. Şimdi sizce bu işi bu sefer becerebildim mi? :confused: Değerli yanıtlarınızı bekliyorum. |
ismek balkon bahçe kursunda bizde bokaşhi kompostu uygulaması yaptık. portakal 4-5 küçük kabük ancak koyduk bozuluyormuş diye.
|
|
Pirinç suyunda 7 gün sonunda kurtçuk oluşumu var ....bu laktik asit üretimindeşamasn
Pirinç suyunu 7 gün sonunda suzerken içinde kurtçuk oluşumu gözlemlendi...bu sürecin ikinci aşaması olan ... süt ilavesinden önce olduğu icin
Devam edelim mi yoksa dökelim mi...yeniden mi başlayalım |
Sıcakta üçüncü günden itibaren gözleyin, ekşi kokuyu aldığınızda tamamdır.
|
Teşekkürler hocam....aslında bizim ihtiyacımız olan bakteriler
Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus ve Leuconostoc Tetragenococcus, Aerococcus, Carnobacterium, Alloiococcus, Dolosigranulum, Enterococcus, Lactococcus, Vagococcus Globicatella Oenococcus Weissella italicus Lactococcus garvieae Leuconostoc lactis, Lactobacillus fermentum ve L. delbrueckii ....bize bu bakterilere laktik asit fermantasyonundan ulaşabileceğimizi düşünüyoruz....hocam sizce labsdan ihtiyaç duyduğumuz bu bakterilere başka nereden ulaşabiliriz... |
Hocam ortam Sıcaklığı 27 derece nem %74 ...ihtiyacımız olan bakteriler
Teşekkürler hocam....aslında bizim ihtiyacımız olan bakteriler
Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus ve Leuconostoc Tetragenococcus, Aerococcus, Carnobacterium, Alloiococcus, Dolosigranulum, Enterococcus, Lactococcus, Vagococcus Globicatella Oenococcus Weissella italicus Lactococcus garvieae Leuconostoc lactis, Lactobacillus fermentum ve L. delbrueckii ....bize bu bakterilere laktik asit fermantasyonundan ulaşabileceğimizi düşünüyoruz....hocam sizce labsdan ihtiyaç duyduğumuz bu bakterilere başka nereden ulaşabiliriz... |
Süt ilavesinden 4 gün sonra üstte peynir çözeltisi oldu...ve altta sarı sıvı
Alıntı:
Süt ilavesinden sonra 4 gün geçti ve altta sarı sıvı birikti...üstte peynir çözeltisi oluştu....Gaz çıkışı bitti...hava sıcaklığı 27 derece nem oldukça yüksek bir ortam...3 aşamaya geçelim mi ..yoksa 7 günlük süreyi tamamlayalım mi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba Sn.Meyvelitepe
Yine son derece yararlı bir çalışmanız daha çok teşekkür ediyorum çok faydalı bir konu.Sayfaları okurken aklıma bir şey geldi acaba en son elde ettiğimiz serumu en başta pirinç süzüntü suyu ile izole ettiğimiz bölümü atlayarak , sütü bu serumla aşılayarak süreci tekrarlasak mesela 3 defa gibi ne gibi bir kazanımımız olur veya kaybımız bakteri yoğunluğu artarak çok daha etkili bir serum mu olur yoksa bir değişiklik olmaz mı ? Teşekkürler. |
Şöyle olur;
Lactobacillus ailesi, içinde onlarca tür barındıran geniş bir aile. İlk defa yapıldığında, bakterinin nereden toplandığına da bağlı olarak geniş bir yelpazede lactobacillus türleri izole edilebilir. Sonraki izolasyonda yeni bir bakteri toplama işlemi yapmadan, daha önce izole edilmiş olan kullanılırsa, tür sayısı giderek azalır. Gitgide, daha asitik ortamda aktif kalabilen türlere doğru çeşitlilik azalır. Bunun ne sakıncası var diye sorarsanız bu da göreceli bir durum. Aslında bunlarla hiç uğraşmayıp, en az 15 gün önce kurulmuş bir geleneksel turşu suyunu da kullanabilirsiniz. Bundaki çeşitlilik epey az olacak ve hakim tür de lactobacillus Plantarum olacaktır. Bu tür, yüksek asite dayanıklı ve yüksek asitte dahi bir tür fruktoz ile beslenebilen çok güçlü fermente edici bir tür. Tür çeşitliliği, fermente edilen meteryaldeki şeker çeşitliliğinin fermente edilebilmesi bakımından önemli. Her türün beslendiği şeker türü de farklı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025