agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Pirinç Yıkama Suyundan Laktik Asit Bakteri Serumu Eldesi (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/30300.htm)

MeyveliTepe 07-05-2023 19:15

Kef olur ama küf olmamalı. Resimler görünmediği için bir şey diyemiyorum

TME05 08-05-2023 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1620819)
Kef olur ama küf olmamalı. Resimler görünmediği için bir şey diyemiyorum

Fotoğrafları düzelttim. Değerli vaktinizi ayırıp yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Peki sizin bağlantısını paylaştığınız ürünü alıp çoğaltabilir miyim acaba?

TCM 08-05-2023 21:47

Küf oluşmuş maalesef, uzman bir arkadaşa sormuştum bu tür küflerle ilgili, soruyu geç görüp bir yıl sonra cevap vermişti ama ne kadar küçük olursa olsun küf oluşmuşsa sindirim sistemine sokulmamalıdır yazmıştı.

TCM 08-05-2023 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1620595)
Söyle bir şey gördüm. Doğru düzgün tescili de var. pH regülatörü diye satılandan çok daha garantilidir. https://www.belplas.com.tr/profamik-land

Buna içerdikleri daha az olduğu için tam anlamıyla 'EM' diyemeyiz herhalde ancak 'güccük EM' desek... Agrition un 5 lt.lik EMA sı kargo hariç 750 lirayken bu arkadaşların ki kargo dahil 228 lira. Onun yerine bu mantıklı olmaz mı?

TCM 08-05-2023 22:56

Hepsiburada da satışı var üstelik kargo bedava..

https://www.hepsiburada.com/belplas-...LAS%20A.%C5%9E.


Düzeltme: Bu profamik NATURE olanmış.

MeyveliTepe 09-05-2023 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1620827)
Buna içerdikleri daha az olduğu için tam anlamıyla 'EM' diyemeyiz herhalde ancak 'güccük EM' desek... Agrition un 5 lt.lik EMA sı kargo hariç 750 lirayken bu arkadaşların ki kargo dahil 228 lira. Onun yerine bu mantıklı olmaz mı?

1 litresini 100'e, 5 litresini 180'a, 20 litresini 550'ye satıyorlar. Tescil doğruysa içerik ve miktar bakımından pek bir farkı yok. Lactobacillus türleri, maya ve fototropik bakteriler bulunduğuna dair tescillieri var. Elbette, ürünün devamı var mıdır, bir fikrim yok.

TCM 09-05-2023 13:53

Üstteki ürünü aldım, bir de organik gübre aldım. Farkını farkedersem anlatırım.

TCM 15-05-2023 10:44

Bizim güccük EM yolda delinmiş, birazı dökülmüş, 4-5 gün havayla temas halinde diye içime sinmedi. Geri gönderdim mecbur bugün tekrar sipariş ettim. 5 lt benim bahçeye bir sezon yeter, buzdolabında saklanmayacak bilgisini hatırlıyorum ama 3- 4 ay ağzını en az 5-6 kez açıp kapayacaz, sorun olmaz umarım.

TCM 22-05-2023 13:00

Belplas ile alışverişimiz tamamlanmadı daha. İkinci gelen ürünlerin de EM olanı başka yere gitmiş, organik gübreyi aldım. Yanlış yere giden orada da akıtmış, delinmiş, hasar görmüş neyse. Ama şirket merkezindekiler çok ilgili, görevli bayan hemen bugün kargoya verdiklerini söyledi. :) Bakalım sonunda kavuşabilecez mi.

TCM 25-05-2023 16:05

Kavuştuk sonunda, görevli serin gölge yerde sakladığınızda ağzını kısa sürelerle açıp kapadığınızda çok sorun olmaz dedi.

TME05 25-05-2023 19:53

5 Eklenti(ler)
İkinci denememde şöyle bir şey yaptım.
Klorsuz ve kaynatılmamış suda pirinçleri 15 dakika beklettim. Suyunu süzmeden kavanozda 8 gün beklettim ve aşağıdaki gibi oldu. Bu sefer küf olmadı ama rahatsız edici, lavabo kokusu gibi, keskin ekşimsi bir koku oluştu. pH ölçtüğümde 6,0 çıktı.

Eklenti 728314 Eklenti 728315 Eklenti 728316

Bu sıvının üstündeki tabakayı atıp suyunu tülbentten süzdüm ve 1 litre süt ekledim. 7 gün sonra sonuç aşağıdaki gibi oldu.

Eklenti 728317 Eklenti 728318

Sütün üstünde bir kaç ufak küfe benzettiğim parça var ve şişenin kenarında ufak yeşilimsi küfler oluşmuş. Keskin ve pis koku gitmiş, hafif peynirimsi bir koku olmuş.
Şimdi sizce bu işi bu sefer becerebildim mi? :confused:
Değerli yanıtlarınızı bekliyorum.

evandevan5 29-05-2023 10:09

ismek balkon bahçe kursunda bizde bokaşhi kompostu uygulaması yaptık. portakal 4-5 küçük kabük ancak koyduk bozuluyormuş diye.

MeyveliTepe 31-03-2024 18:10

deneme

diğer deneme

Mahmut pasa 10-08-2024 14:34

Pirinç suyunda 7 gün sonunda kurtçuk oluşumu var ....bu laktik asit üretimindeşamasn
 
Pirinç suyunu 7 gün sonunda suzerken içinde kurtçuk oluşumu gözlemlendi...bu sürecin ikinci aşaması olan ... süt ilavesinden önce olduğu icin
Devam edelim mi yoksa dökelim mi...yeniden mi başlayalım

MeyveliTepe 10-08-2024 16:00

Sıcakta üçüncü günden itibaren gözleyin, ekşi kokuyu aldığınızda tamamdır.

Mahmut pasa 10-08-2024 18:03

Teşekkürler hocam....aslında bizim ihtiyacımız olan bakteriler
Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus ve Leuconostoc
Tetragenococcus, Aerococcus, Carnobacterium, Alloiococcus, Dolosigranulum, Enterococcus, Lactococcus, Vagococcus
Globicatella
Oenococcus
Weissella
italicus
Lactococcus garvieae
Leuconostoc lactis,
Lactobacillus fermentum ve L. delbrueckii ....bize bu bakterilere laktik asit fermantasyonundan ulaşabileceğimizi düşünüyoruz....hocam sizce labsdan ihtiyaç duyduğumuz bu bakterilere başka nereden ulaşabiliriz...

Mahmut pasa 10-08-2024 18:07

Hocam ortam Sıcaklığı 27 derece nem %74 ...ihtiyacımız olan bakteriler
 
Teşekkürler hocam....aslında bizim ihtiyacımız olan bakteriler
Lactobacillus, Streptococcus, Pediococcus ve Leuconostoc
Tetragenococcus, Aerococcus, Carnobacterium, Alloiococcus, Dolosigranulum, Enterococcus, Lactococcus, Vagococcus
Globicatella
Oenococcus
Weissella
italicus
Lactococcus garvieae
Leuconostoc lactis,
Lactobacillus fermentum ve L. delbrueckii ....bize bu bakterilere laktik asit fermantasyonundan ulaşabileceğimizi düşünüyoruz....hocam sizce labsdan ihtiyaç duyduğumuz bu bakterilere başka nereden ulaşabiliriz...

Mahmut pasa 23-08-2024 13:53

Süt ilavesinden 4 gün sonra üstte peynir çözeltisi oldu...ve altta sarı sıvı
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1624879)
Sıcakta üçüncü günden itibaren gözleyin, ekşi kokuyu aldığınızda tamamdır.

Meyveli tepe....
Süt ilavesinden sonra 4 gün geçti ve altta sarı sıvı birikti...üstte peynir çözeltisi oluştu....Gaz çıkışı bitti...hava sıcaklığı 27 derece nem oldukça yüksek bir ortam...3 aşamaya geçelim mi ..yoksa 7 günlük süreyi tamamlayalım mi

MeyveliTepe 24-08-2024 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut pasa (Mesaj 1624948)
Meyveli tepe....
Süt ilavesinden sonra 4 gün geçti ve altta sarı sıvı birikti...üstte peynir çözeltisi oluştu....Gaz çıkışı bitti...hava sıcaklığı 27 derece nem oldukça yüksek bir ortam...3 aşamaya geçelim mi ..yoksa 7 günlük süreyi tamamlayalım mi

Olmuş bence, serumu alabilirsiniz.

Mahmut pasa 26-08-2024 03:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1624968)
Olmuş bence, serumu alabilirsiniz.

Teşekkürler sayın meyveli tepe

devrann 30-06-2025 17:53

Merhaba Sn.Meyvelitepe
Yine son derece yararlı bir çalışmanız daha çok teşekkür ediyorum çok faydalı bir konu.Sayfaları okurken aklıma bir şey geldi acaba en son elde ettiğimiz serumu en başta pirinç süzüntü suyu ile izole ettiğimiz bölümü atlayarak , sütü bu serumla aşılayarak süreci tekrarlasak mesela 3 defa gibi ne gibi bir kazanımımız olur veya kaybımız bakteri yoğunluğu artarak çok daha etkili bir serum mu olur yoksa bir değişiklik olmaz mı ?
Teşekkürler.

MeyveliTepe 30-06-2025 23:14

Şöyle olur;
Lactobacillus ailesi, içinde onlarca tür barındıran geniş bir aile. İlk defa yapıldığında, bakterinin nereden toplandığına da bağlı olarak geniş bir yelpazede lactobacillus türleri izole edilebilir. Sonraki izolasyonda yeni bir bakteri toplama işlemi yapmadan, daha önce izole edilmiş olan kullanılırsa, tür sayısı giderek azalır. Gitgide, daha asitik ortamda aktif kalabilen türlere doğru çeşitlilik azalır. Bunun ne sakıncası var diye sorarsanız bu da göreceli bir durum. Aslında bunlarla hiç uğraşmayıp, en az 15 gün önce kurulmuş bir geleneksel turşu suyunu da kullanabilirsiniz. Bundaki çeşitlilik epey az olacak ve hakim tür de lactobacillus Plantarum olacaktır. Bu tür, yüksek asite dayanıklı ve yüksek asitte dahi bir tür fruktoz ile beslenebilen çok güçlü fermente edici bir tür.

Tür çeşitliliği, fermente edilen meteryaldeki şeker çeşitliliğinin fermente edilebilmesi bakımından önemli. Her türün beslendiği şeker türü de farklı.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025