agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama) (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/)
-   -   Kaolin (Kaolen) Kili (https://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/21025.htm)

soilless 01-05-2012 00:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sabry (Mesaj 956509)
Sayın Yalıçapkını,

Doğrudur. Geçen sene tarım sektöründe tüm deneme ve testlerden başarı ile geçen ürünümüz AT-80, talebimiz üzerine üretici firma tarafından geliştirildi ve tarım sektörüne uygun yeni marka (KAOKİL) ve ambalajı ile piyasaya sunuldu. Yapılan iyileştirme neticesi uygun film kaplamasını sağlaması için ortlama tane dağılımı 0.6 mikron civarında özel olarak üretilmektedir. Ürün organik tarıma da uygundur. Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır.

Saygılar,

Sn Sabry, ticari olarak başarılı olmanızı dilerim. Her emeğin karşılığı başarı beklentisidir.

soilless 01-05-2012 00:14

Sn Sabry, Bu noktada şu dikkatimi çekti.

Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır. demişsiniz.

Tescil ve belgelendirme olmadan ürünü satışa mı sundunuz?

omer.tuncer 01-05-2012 00:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Yılmaz (Mesaj 956665)
Sayın
Acemi Çaylak,Ensar kaolin kili üretim ve uygulamalarını detaylı bir şekilde yapıyorlardı,neredeler ,bilgi birikimlerinden deneylerinden faydalanalım..

sevgili moderatörlerimizin gayreti ile sitede atıldılar Müjgan hanım ama acemiçaylağı sessiz bahçe isimli blog dan takip edebilirsiniz.

bahcedenn 01-05-2012 01:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soilless (Mesaj 956918)

Sn. Soilless, Sn. Sabry ürün organik tarıma da uygundur diye paylaşmıştı. Tescil ve belgelendirme süreci başlamıştır derken herhalde organik tarım için tescil ve belgelendirme süreci başlamıştır demek istiyordu. Saygılarımla...

Halil Önen 01-05-2012 03:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer (Mesaj 956925)
sevgili moderatörlerimizin gayreti ile sitede atıldılar Müjgan hanım ama acemiçaylağı sessiz bahçe isimli blog dan takip edebilirsiniz.

Bu tartışma sürecinin içinde sen de bende vardım Ömer hoca, özel odada görüşmüştük. Böyle bir şeyin olmadığını sizde çok iyi biliyorsunuz.

Ayrıca siz emekli öğretmensiniz Ömer Hoca, size soru soran bir öğrencinize ısrarla başka bir öğrenci cevap veriyorsa, siz ne düşünürsünüz?

Zeytinlibahçe 01-05-2012 09:01

Yine tartışma mı başlayacak? Sn Ensar' ın üyeliği açık.

Sabry 01-05-2012 12:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soilless (Mesaj 956918)

Sn. Soilless,

Gerçi Sn. bahcedenn kastedileni anlayıp izah etmiş ama sanırım ben doğru anlatamadım. Yurdumuzda OMRI benzeri bir liste yok. Genellikle mahsullerin organik olup olmadığı ile ilgili setifika veren kuruluşlar var. Ancak bu organik mahsüllerin üretiminde kullanılan KAOKIL benzeri malzemelere uygunluk sertifikası vermiyorlar. Doğrusu da bu sertifikanın üretim esnasında denetlenerek alınması.
Bu nedenle üretici firmamız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Ürünün kimyasal ve ağır metal içermediğine ait raporlar doğal olarak mevcut. Sadece tane dağılımı farklı olan aynı yapıda bir kaolin ürünümüz yıllardır kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Sanırım bu bile organik tarıma uygunluk için yeterli kıstastır.

Saygılar,

denizakvaryumu 01-05-2012 15:48

Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini

linkte kaç kg lık paketler halinde olduğu belirtilmemiş...umarım hobi bahçesi olanlar için 1-2 kg paketler de vardır.

malina 01-05-2012 17:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi omer.tuncer (Mesaj 956925)
sevgili moderatörlerimizin gayreti ile siteden atıldılar Müjgan hanım

omer.tuncer ve Müjgan Yılmaz özel görüşme odasına alınmış, bilgilendirilmektedir. Öğrenmek isteyen başka arkadaş varsa özel mesajla isteğini iletebilir...

Sabry 01-05-2012 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 957255)
Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini

linkte kaç kg lık paketler halinde olduğu belirtilmemiş...umarım hobi bahçesi olanlar için 1-2 kg paketler de vardır.

Sn. denizakvaryumu

Maalesef 1-2 KG paketler ticari olarak uygun değil. Ürün 25 KG ambalajlıdır.
1-2 KG ihtiyacı olan ağaçlar.net üyelerine taleplerini iletmeleri durumunda hazırlayıp gönderebiliriz.

Saygılar

soilless 01-05-2012 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sabry (Mesaj 957173)
Sn. Soilless,

Gerçi Sn. bahcedenn kastedileni anlayıp izah etmiş ama sanırım ben doğru anlatamadım. Yurdumuzda OMRI benzeri bir liste yok. Genellikle mahsullerin organik olup olmadığı ile ilgili setifika veren kuruluşlar var. Ancak bu organik mahsüllerin üretiminde kullanılan KAOKIL benzeri malzemelere uygunluk sertifikası vermiyorlar. Doğrusu da bu sertifikanın üretim esnasında denetlenerek alınması.
Bu nedenle üretici firmamız bu konuda çalışmalarını sürdürüyor.

Ürünün kimyasal ve ağır metal içermediğine ait raporlar doğal olarak mevcut. Sadece tane dağılımı farklı olan aynı yapıda bir kaolin ürünümüz yıllardır kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Sanırım bu bile organik tarıma uygunluk için yeterli kıstastır.

Saygılar,

Sn Sabry, tescil ve belgelendirme devam etmektedir demişsiniz? kastedilen değil devam eden tescil ve belgelendirme nedir?

Sabry 02-05-2012 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi soilless (Mesaj 957494)
Sn Sabry, tescil ve belgelendirme devam etmektedir demişsiniz? kastedilen değil devam eden tescil ve belgelendirme nedir?

Organik tarımda kullanıma uygunluk sertifikası için başvuruları yapılmış işlemler devam etmektedir.

yalıçapkını 04-05-2012 13:49

Geçen yıl 25 kg mı 35 tl idi sayın pria.

savagegarden 04-05-2012 20:00

bugun bır seramık fabrıkasından kaolin kili getirdi bir arkadaşım.un gibi,ancak boyutunu bılemıyoruz.nasıl ogrenebilirim ve bu kullanılabılırmı?

Halil Önen 04-05-2012 23:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi savagegarden (Mesaj 959688)
bugun bır seramık fabrıkasından kaolin kili getirdi bir arkadaşım.un gibi,ancak boyutunu bılemıyoruz.nasıl ogrenebilirim ve bu kullanılabılırmı?

Hayır kullanmamak gerek. Organik tarımda kullanıma uygun olursa daha iyi olur...

savagegarden 05-05-2012 07:56

içerikleri açısından mı diyorsunuz yoksa partikül buyukluğu açısından mı?ne guzel bir an sevinmiştim ama:((((

Çamtepe 05-05-2012 08:56

Bu başlığı baştan sona okumak çok zor, biliyorum ama parçacık büyüklüğü belli bir rakamın üzerindeki kaolin uygulamasının güneş ışınlarını yeterince içeri almaması ve fotosentezi teşvik etme yerine engellemesi gibi durumlar olduğunu görebilirsiniz.

Bunun dışında seramik fabrikasının kullandığı kaolinin kalsine olup olmaması da önemli bir kıstas.

Başlıkta tüm bilgiler, tartışmalar mevcut.

savagegarden 05-05-2012 22:08

teşekkur ederim..

savagegarden 06-05-2012 21:27

meyvelitepenın yazılarında bır yerde :::Kaolin ilk kez 1930 yılında tarımda denenmiş. Ancak o günün teknolojisi imkan vermediği için seramik sınıfı kaolin kullanılmış. Bu denemeler bitkilerde “fitotoksite” yarattığı, nisbeten büyük parçacıklar arasında zararlılar rahatlıkla manevra yapabildiği için başarılı olmamış...dıye bır not var,seramik kaolinin yarar değil dahada zararlı oldugu ortaya çıktığı anlaşılmış..

bahcedenn 06-05-2012 21:59

Kaolin Kili + Halil Abi'nin Gülleci Bulamacı + EM + Emek Gübre

Nasıl bir ilaçlama olur? Aynı anda hepsini kullanabilir miyim? Birbirini etkileyen ya da tesirini azaltan bir karışım olur mu?

Saygılarımla...

Halil Önen 06-05-2012 22:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 961084)
Kaolin Kili + Halil Abi'nin Gülleci Bulamacı + EM + Emek Gübre

Nasıl bir ilaçlama olur? Aynı anda hepsini kullanabilir miyim? Birbirini etkileyen ya da tesirini azaltan bir karışım olur mu?

Saygılarımla...

Valla EM hariç ben kullandım. Zarını görmedim.

Ama kaoline yapıştırıcısı dışanda bir şey_ özellikle par ışıklarını etkileyen_ karıştırılmaması taraftarıyım. Etkiliyor mu bilemem... Böyle bir şey tecrübe edilmiş mi biliyorum.

Ama kaolini, güneş ışıklarını yakıcı etkisini azaltmak için tek başına kullanılması daha iyi olur görüşündeyim...

malina 07-05-2012 17:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 920317)
Yeni bir üye olsam ve bunca tartışma arasında kaolini nasıl kullanacağıma dair bilgi arasam eminim kafam çok karışırdı ve bir ihtimal vazgeçerdim :)

Tartışma faslı için burası kullanmaya devam edilebilir ama kaolinle ilgili toparlanmış ve kabul görmüş bilgilerin ayrı bir başlıkta yazılması (buradaki bazı mesajların kopyalanıp yapıştırılması) iyi olacak diye düşünüyorum.

Ne dersiniz?

demiştim...
Meyvelitepe o zamandan bu yana ancak bitirdi... Teşekkürler :)

Kaolin, Özellikleri, Faydaları ve Kullanımı (Parçacık Film Teknolojisi

Zeytinlibahçe 07-05-2012 18:03

Derli toplu, bilgiye kolay ulaşılabilir, bir çok sorunun cevabına ışık tutabilecek güzel bir çalışma olmuş, sn Meyvelitepe yi kutluyorum.

Ellerine sağlık.

Odeh 07-05-2012 20:33

...sonunda!

Sayın Meyvelitepe'nin çok önemli bir çalışmaya imza attığına inanıyorum. Kutlarım...

Halil Önen 08-05-2012 00:31

Okudum, beğendim. Güzel çalişma olmuş...

Emeğinize sağlık Sn. Meyveli Tepe

Teşekkürler...

Çamtepe 08-05-2012 02:43

Evet, tescillendi, Sn. Meyveli Tepe bu dünyadan değil :)

Teşekkürler, elinize sağlık..

yalıçapkını 08-05-2012 12:44

... sözün bittiği yer.Mutlu son.
Bize çok şey öğrettin Sn. Meyvelitepe.Sonsuz teşekkürler.

denizakvaryumu 09-05-2012 18:15

Sn.Meyvelitepe

Bu karışım beklenen formül mü?

organik sertifikalı, kükürt içerikli bir fungusitin markası nedir?

lime-sülfür (gülleci bulamacı) nın oranı 2 birim kükürt 1 birim sönmemiş kireç 10 birim su mu?

akışkan kontrolünü sağlayacak malzeme nedir?

pria 09-05-2012 20:01

Kaolini sırt tulumbasıyla atmak biraz mümkün değil gibime geliyor..
Deneyimi olan var mı acaba?

MeyveliTepe 09-05-2012 21:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 962841)
Kaolini sırt tulumbasıyla atmak biraz mümkün değil gibime geliyor..
Deneyimi olan var mı acaba?

Atılabilir. Sırt tulumbasıya herhangi bir şey atıyorsanız kaolin de atabilirsiniz. Yalnız iyi kaplama yapabilmek için belki biraz özen göstermek gerekir.

Sebzelere genelde hep şarjlı bir sırt tulumbasıya atıyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025