![]() |
Kaolen uygulamalarına yardımcı...
Kaolen yapısı itibarıyla Alüminyum Silikat ve nötür yapıda volkanik tüf olup tektosilikat gurubu bir mineraldir. Fakat su emme/hapsetme özelliği pek fazla değildir. Bunları bitkilere uygulamadan evvel hafif alkalik yapmak mühimdir. alkaliteyi ise bitkinin CO2 solunumu ve hafif asidik yağmurlar nötürleştirecektir. Tüm hastalıklar ve tüm böcekler asidik ortamda ürer yahut yumurtlarlar çünki canlıların hayat sebebi asiditedir. Kaolenin bitkiye tutunmasını sağlamak amacıyla reçine, kükürt vs. tarzı film oluşturacak uygulamalar bitkiyi rahatsız eder çünki bitki yeterince nefes alamaz (O2 ve CO2 alış verişi).
|
Kaolen'in bitkiye tutunması tek başına güçtür. Çünkü yağan yağmurlarla hemen akacaktır. tutunmayı sağlamak maksadıyla çeşitli usuller tatbik edilir ve fakat asidik ilavelerle olmaz, çünkü ortamın biraz aside kayması böcek ve benzeri haşarat ve hastalıkları bitkiye çekecektir. tabaka yapması ve tutunma konusunda çözüm bizdedir. Yardımcı olabiliriz...
|
Alıntı:
ben kesme şeker kullanıyorum kaolini yapıştırmak için. |
Sn. metalurjist ,
Çözümünüzü merakla bekliyoruz. Umarım paylaşırsınız. Kolay gelsin. |
Bilemiyorum daha önce aşağıda linkini verdiğim firma ile irtibar kurup görüşen, yazışan olmuş mudur..
Ben firma yetkilisine telefon açtım danışmak için..''Parakende satışları olup olmadığını ve sattıkları kalsine kaolinin tarımsal kullanıma uygun olup olmadığını'' sordum.. ''Biz bir inceleyip, size döneriz'' dediler ama aradan 5 gün geçmesine rağmen bana geri dönüş olmadı..Ya, parakende ile uğraşmak istemiyorlar..ya da sattıkları kalsine kaolinin tarımsal amaca uygun olup olmadığına karar verecek durumda değiller.. Oysa, benim bu başlıkta edindiğim bilgilere göre sattıkları kaolin uygun gibi duruyor; kil oranı % 95, beyazlık % 87, partikül büyüklüğü 1.3 mikron http://www.kaolin.com.tr/imagess/bc8...9a602ab0c3.pdf KAOLIN Ne dersiniz? |
Kaolenin renkli **** renksiz olması önemli değildir. Sadece pHsına yani asiditesine bakmak kafidir. Yakında kaolen uygulamaları için güzel bir emsal teşkil edecek numuneler hazırlayıp isteyen tüm arkadaşlar göndereceğim.
|
Alıntı:
|
bilimsel çalışma olup olmadığını araştırmadım ama yaprak üzerinde bırakın kaoleni toz bile olsa fotosentez şiddeti düşer fotosentez ışık şiddetiyle alakalıdır.
|
Alıntı:
siz ''kaolinin renkli ya da renksiz ( renksiz ne demek anlamadım beyaz demek istediniz her halde)) fark etmez demiştiniz. Yani mavi, yeşil ya da kırmızı renkte kaolin görmeye başlarsak yaprak üzerindeki etkilerini _ solunum v.b gibi) öğrenmek ve bilimsel verilerini görmek isteriz. Yoksa beyaz renk ışığı iyi yansıtır mı diyeceğiz. Saygılar |
Zamanında aynı marka farklı renklerdeki arabaların içinde derece koyup yazın öğle saatlerinde kaç derece olacaklarını test etmişlerdi.
Siyah araba 80 derece olurken, beyaz araba 50 derece ile en az ısınan olmuştu. Renk önemli. Beyaz |
Alıntı:
Sn Pria verdiğiniz linklerdeki beyazlık elrepho standardı nedir sizce? |
Alıntı:
|
kaolin kili yerine klinoptilolitın toz formu kullanılabilirmi?deneyen fikri olan varmı acaba?
|
Alıntı:
|
bugun rota madencilik sırf yaprak uygulamı için bu urunu oluşturduk dıyorlardı,hatta nasıl yapılacağı hakkında broşür basmışlar.umdemin mineral adında.siz bu ürünümü denediniz?
|
Alıntı:
Karışımdan dolayı spektlerin nasıl değiştiğini, fotosentezin nasıl etkileneceğini sorduğumda tatminkar cevaplar alamamıştım. Söz verdikleri numune de hiçbir zaman gelmedi. |
Alıntı:
|
Renksiz olamaz tabii ki orada bir hata yaptım. Kaolen çoğu zaman beyaz renkte pek rastlanmaz kirli beyaz renktedir. Kaolen; madencilik ve metalurji dilinde sıfır elek altı tabir edilen yapıda olmalı ki pülverizatörü tıkamasın. Ancak burada yoğunluk da önemlidir. Tabii bunlarla beraber kaolenin bitki yüzeyine tutunması ve kalıcı olması gerekir ki uygulama başarıya ulaşsın. Bunu bitki yüzeyine problemsiz bir şekilde uygulasanız bile yapışma ve kalıcı olma problemleri karşınıza çıkar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhabalar Sayın MeyveliTepe,
825 numaralı mesajınızda '' Bir terslik olmaz ise Nisan Mayıs gibi ayrıca bir katkıya erişebilmenizi sağlamaya çalışacağım. Bununla uygulamalar arası süre uzayıp tek bir defadaki kullanım miktarınız da azalabilecek. '' diyerek ilerleyen tarihte de; Alıntı:
Ürünle ilgili bir gelişme var mı diye merak içerisindeyim. Veya sitede reklamı yapılmaya başlanan ürün bahsettiğiniz ürün mü? Sezon boyunca lazım olacak olan ürünleri bir bir tedarik etme çabası içerisindeyim. Paylaşımlarınız için teşekkürler... |
Alıntı:
konuya ilginiz bilgili olduğunuzu gösteriyor. özetle "ben uygulamak istiyorum " diyorsunuz. Bence en önemlisi de bu. Yani uygulama ihtiyacı hissetmeniz. Bu ihtiyaç da araştırdığınız ve uygun gördüğünüz anlamına gelir. maalesef bir çok hatta çok çok üretici ortalama bir üretici dahi olamıyor. BENCE ortalama bir üretici,; biraz ilgi, biraz istek, biraz merak, biraz farklılık elde etmek, ve de en önemlisi ürününü nasıl daha verimli yapabilirim, daha verimli yaparak nasıl daha fazla sağlıklı ve ticari değeri yüksek bir ürün elde ederim diye sorgulama mantığı ve yaklaşımı olan bir üreticidir. Yoksa literatürel düzeyde, elphro? ASTM, DIN, micron, whiteness, gr/cm2, density, LAP değeri etc. vs bilgileri alması, hatmetmesi, özümsemesi, takip edip kontrol uygulamaları ile farklılıklığın farkına varmasını beklemek hayli, hatta iç güveysinden hallince iyi bir beklenti olur. (Şu an için) |
İsim belirtmemişsiniz. Ancak anladığım kadarıyla Reklamı yapılan ürün dediğiniz; trademark Kaokil. ? doğrumudur?
|
Alıntı:
KAOLIN Bugün agaclar.net'te reklamını gördüğüm kaokil.com'un iletişim adresleri de İstanbul/Ataşehir'de: Kaokil ® Tarımsal Kaplama Kaolini İlgimi çekti.. |
sayın pria
bize uygun olan ürün at 80 adlı üründü şu anda kaokil olmuş.Ben bu ürüne meyvelitepenin bir yazısında link vermesiyle ulaştım ve uygun fiyata aldım.Kargo ile gönderiyorlar. Geçen sezon tüm sebze ve meyvelerimde uyguladım ve başarılı oldum. kolay gelsin. |
Alıntı:
Doğrudur. Geçen sene tarım sektöründe tüm deneme ve testlerden başarı ile geçen ürünümüz AT-80, talebimiz üzerine üretici firma tarafından geliştirildi ve tarım sektörüne uygun yeni marka (KAOKİL) ve ambalajı ile piyasaya sunuldu. Yapılan iyileştirme neticesi uygun film kaplamasını sağlaması için ortlama tane dağılımı 0.6 mikron civarında özel olarak üretilmektedir. Ürün organik tarıma da uygundur. Tescili ve belgelendirmesi süreci başlamıştır. Saygılar, |
Alıntı:
Bende bir deneyeyim diyorum bu yıl zeytinlerimde.. |
Sayın
Acemi Çaylak,Ensar kaolin kili üretim ve uygulamalarını detaylı bir şekilde yapıyorlardı,neredeler ,bilgi birikimlerinden deneylerinden faydalanalım.. |
Alıntı:
Ürünü tabii ki uygulamak istiyorum. Bu haftasonu bahçedeydim. Çiçekler yavaş yavaş mini mini meyveye dönüşmeye başlamışlar. Herhalde bir sonra ki gidişimde ürünü kullanmam gerekicektir. Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025