![]() |
Sn. Soilless, anlaşılan sizin kaoline yapacağınız katkı Sunhader ve geçmişte kalan tartışmaların tekrardan başlatılmasından öteye geçemeyecek.
İsterseniz tartışmaların nasıl doğduğuna bir bakalım. Alıntı:
Uzun süre ürünün rafine ve kalsine olup, olmadığını öğrenememiştik. Bu konudaki düşüncenizi öğrenebilir miyim? Zamanında yalın ve eksiksiz cevaplar alındı mı? |
Ya da Sn.MeyveliTepenin şu meşhur deneyi tekrar yapılsa ...
Bunca yazılanlara rağmen acaba değişen bir şey oldu mu... :) |
Alıntı:
bunu da geçtim, bir önceki mesajımda bir çok yorumunuza yanıt verdim bunu bile değerlendirmiyorsunuz neden? çok iyi biliyorum ki isterseniz 10-15 mesajı alt alta alıntılayarak yanıt verebiliyorsunuz |
Alıntı:
işte bu da son nokta!!! bunu bir sonraki mesajımda yanıtlayacağım. İlgimi çeken ve de yanıtlanmasını istediğim bir husus var bu görüşünüze göre; buraya bu konu başlığına her gelen, takip eden, ilgi duyan üye ve takipçilerin 1- ingilizce bilme zorunluluğu mu var? 2- herkesin yeterince detaylı araştırma zamanı olmak zorunda mı? 3- Her üye veya takipçi yepyeni keşfedilmemiş bir araştırma, bir deney, bulmak ve ibraz etmek zorunda mı? Bu deney ve araştırmalar sabahtan akşama, ay ay yapılan şeyler mi ki sıkı takiple yakalanıp ortaya konsun? Lütfen yani[/QUOTE] bu mesajımda bir çok konuya değindim neden bunlara yanıt vermediniz? |
Alıntı:
öncelikle hoşgeldiniz. bu mesajınızı iyi düşündünüz mü yayınlamadan önce? isterseniz bir kez daha düşünün ve sonra bu mesajım doğrudur diyerek net bir şekilde düşüncenizi açıklayın. bekliyorum |
Alıntı:
Sn denizakvaryumuna katılıyorum bu deney 5 bardakla yapılması doğru olmasa da değişen bir şeyler var mı görmek lazım. |
O makaleler ile ilgili iki kere yazdım ya. Görmüyor musunuz? Sonuncusunu #829'da alıntılamışım. Bir daha mı alıntılayayım? Var mı onlarla ilgili söylemek istediğiniz bir şey? İkide bir linkini verdiğiniz yazı ile ilgili, anlamıyor musunuz? Onun için orijinal makaleleri okuyun diyorum. Nasıl da hepsi biribirine girmiş, ne zemini, ne koşulu belli, ne de ne yapılacağı. Yarattığı algılama da tamamen yanlış. görmüyor musunuz?
Daha evvelce yazılmış söylenmiş şeyleri neden tekrarlatmaya çalışıyorsunuz? Zaten yazılı ya burada? Bir daha yazınca ne değişecek? Nasılsa okumuyorsunuz. |
Alıntı:
1. Sahibinin yazılı olarak 1 litresi 290 gr dediği, resmi satış sitesinde 315gr denen bir malzemenin 500gr'ın epey üstünde olduğu. Yani başka bir malzemeye ait bir spekle başka malzemenin satılmaya çalışıldığı. 2. Malzemenin ağır olmasının kullanım miktarı açısından, dolayısıyla da satın alanlar açısından yanıltıcı olduğu. Aynı kuru hacimde bardağa konan farklı malzemelerden ağır olanda hafif olana göre daha fazla malzeme ve parçacık sayısının olmadığı. Bu durumda da kilo ile satılması durumunda relatif fiyatının iki misli pahalı olduğu. Terazi ve bardak deneyi bunları ortaya koyuyor muydu, koymuyor muydu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
2-3. Herkes araştırma yapmak zorunda değil. Bunun dışında yazdığım gibi, uygulama yapmışsanız sonuçlarınız, ölçümleriniz, uygulamayı nasıl yaptığınız, nasıl olsa daha iyi olurdu gibi deneyimleriniz, ya da bunlara ait sorularınız olabilirdi. Olmaması gereken ise zaten yazılmış, çoğunlukla da konuya doğrudan ilave değer sağlamayacak şeyler, kişiselleştirilmiş şeyler, kişiselleştirilmiş şeyleri kullanarak bir şeyleri provoke etme çabası vs.vs. Alıntı:
İlk sekiz madde ile ilgili #739'da yazmışım zaten. Bakın, sizinle hemen hemen tam bir yıl önce e-posta ile bir dizi mesaj alış verişinde bulunmuşuz. O zaman da bir üretici ile doğru speklerde malzeme üretiminin peşinde olduğunuzu yazmışsınız. Ülke kaolinlerindeki mevcut kalite problemlerini de anlatmışsınız uzun uzun. 5-6 yazışmadan sonra size verdiğim son yanıt şöyleymiş; Tarih 3 Mart 2011 Alıntı:
9.maddeye gelince kendi adıma bilgi paylaşmaktan da nefret etmek üzere olduğum. Diğer adı geçenlerden kendinizce faydalandığınıza göre bir sorun olmamalı. |
Alıntı:
Sorumun cevabını vermediniz. Bekliyorum.... |
Alıntı:
Demişsiniz ki ; Alıntı:
- Bak rafine olmayan kaolin de işe yarıyormuş işte deme hakkımız olmadığını belirtmek istemiştim sadece. |
Ne de güzel başlamıştı...
Kaolin Kili Ağaçlar.net'te en sevdiğim konulardan biri haline gelmişti. Özelikle de yapışma kabiliyeti arttırılmış ve daha etkili yeni "Kaolin Formülünü" merak ettiğim için... Daha önce açıkça "rant" ekseninde tartışmalar olmuştu ancak son sayfalarda konuya dahil olup, tartışmanın merkezine oturan sayın Soiless başlığa olan sempatimi aldı götürdü( ki sadece okurken. Cevap veren olsaydım...).
Sayın Soiless, rica etsem kendinize "konuya" katkım ne oldu? İnsanlarla neler paylaştım? sorularını sorar mısınız? Öte yandan Artık cevap vermekten yorulmuş ve sıkılmış olan üyelerin bu soruları yanıtlaması gerekmiyor zira cevapları hayli uzun ve "içi dolu" olur! Son olarak soruları sorarken "konu" yerine "kendim" öznesini kullanmanız da sonuçta bir değişim yaratmaz! Zira kimse sadece okudukları ile ikna olmaz, iletişim süreci böyle işlemez! Rica ediyorum, artık "gerçek" öğrenme isteği içermeyen sorular ve "dayanağı" olmayan idaaları bir kenara bırakalım. Ben başından beri konuyu takip ediyorum ve verilen linklerin çoğunu okudum. Ancak henüz uygulama yapamadım ve teknik bir bilgi birikimim yok. Ayrıca benim gözümde eksik kalmış bir husuh da olmadığı için ne soru sordum ne de bilgi paylaştım. Yani sessiz çoğunluğun üyelerinden idim... Saygılarımla, |
soilless,
Yazdıklarınızın anlaşılması için burayı okumalınız: http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/9893.htm Yaptığınız alıntıların hangi cümleler olduğu bile anlaşılmıyor. |
Bir grup 'benim bitkim iyi gelişsin, bol ürün versin, çok çiçek açsın' derken diğer grup 'benim bitkim iyi gelişsin, bol ürün versin ama ürünüm insan sağlığına zararı olmasın; gönül rahatlığıyla tüketeyim, tüketilsin' diyor. Bu iki farklı görüşü başka başlıklarda da görmek mümkün.
Tarımın her türlüsünde insan sağlığı birincil etmen olması gerekirken maalesef organik yetiştiricilikle ilgili ürünlerde bile literatür yerine 'deneyin görün', 'geliştirilme aşamasında' gibi söylemlerle göz ardı ediliyor. Umarım 'görüş farkı' algılanıp kişileştirilmeden konu devam eder. |
Yeni formül...
Alıntı:
Sn. MeyveliTepe, Malzememizi aldık:) Merakla bekliyoruz... Saygılar |
Alıntı:
|
Sn.MeyveliTepe nin bardak-terazi deneyini;
çok konuşup çok yazıp ortaya hiçbir somut veri koymayıp sadece laf kalabalığı yapan arkadaşlar aynı malzemelerle tekrarlasınlar da... Biz de ne demek istediklerini açık-net olarak anlayalım. Bence bu gereksiz yazı çizilerle mesaj kirliliği yaratılıp kaolin konusundaki önemli bilgiler gizlenmek isteniyor. Bu nedenle yönetimce konu ikiye ayrılmalı; Kaolin Kaolin hakkında yapılan tartışmalar... İnsanlar gereksiz yere birilerinin ortaya attığı içi boş tartışmalarla vakit kaybetmemeli. Sn.MeyveliTepe bence bazı kişilerin her yazdığı ve ortaya attığı mesajlara cevap vermek gereksiz. Bu sizin gibilerin bilgi -tecrübe ve deneylerini diğer kişilerle paylaşmasını engellemek için yapılan, kendilerince akıllı bir yöntem. Bu oyuna gelmemek lazım... :D |
ooo bu arada hayli mesaj birikmiş. Bunlara tek tek yanıt vermek için zamana ihtiyacım var. Saınırım bu toleransınız vardır. Çünkü hem yoğun bir çalışma ortamım var hem burada bilgi paylaşımı ve yanıtlara yanıt verme gibi talepleri karşılamak inan her daim kolay değil.
|
Ancak hemen hakkını teslim edeceğim bir yorum var,
Sn Malina haklısınız alıntı yapma konusunda eksikliğim var. Detayını araştıracak zamanım olmadı. Ben de hiç hoşnut değilim çünkü asıl belirtmek istediğim soru ve yanıtları alıntılarla toplamada sıkıntı ve eksiklik hissediyorum. Verdiğiniz linki inceleyeyim bir de bu kadar yoğun talebe yanıt vermek için zaman talep edeyim Sn üyelerimizden. |
Alıntı:
Sn Denizakvaryumu, çok yanlış bir eleştiriniz var. Bu kadar ağır bie eleştirinin kaynağını bana gösterin. Bence siz ortamı karıştıyor, yeni ve eski tartışmaları gündeme getiriyor, ve de hiç ama hiç bir yorum, literatür katkısı yapmıyor veya taahüt etmiyorsunuz. Sadece köyden ve kasadan basedip, köylerin sayısını sayıp bardak deneyinin başkalarınca yapılmasını arzu edecek kadar konuya uzak yorumlar yapıyorsunuz. |
Aşağıdaki alıntılarıma bakalım, siz mi ortalığı karıştırıyorsunuz yoksa başkaları mı?
|
Alıntı:
-bu konuda tek kelam etmeme rağmen bu mudur sizin bu konu başlığındaki bilginiz? -Yoka bu mudur konun paylaşılmasını engellemek için geçmişi gündeme getirmek Bu mesajından önce HİÇBİR ŞEKİLDE bu konuyu açmadım Yalanlayın lütfen özür dileyeceğim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sn denizakvaryumu lütfen yazdıklarınız iki kere düşünüp öyle yazın. ben size göre yanlışsam en azından kaolini HİKAYE Monsanto ÖNEMLİ diye yazmıyorum. Bu noktadan itibaren diğer yorumlar için zaman ayırmam lazım. bu nedenle KAOLİNE HİKAYE diyen ve Köy kasaba muhabbeti yapan size bundan sonra yanıtım olmayacaktır. Kusura bakmayın. saygılarımla |
Alıntı:
|
Yukardaki mesajlarımı iyi okunuz mu veya ocak 2012 den sonraki mesajlarımı iyi okunuzmu? Ne zaman bir ürünü ismen BU diye sovundum. örnek bir mesajımı gösterebilirmisiniz? Hangi geçmiş konuyu ben alıntılayarak tekrar gündeme getirdim örnekleyerebilirmisiniz? yoksa Sn Denizakvaryumunun alıntıladığım mesajlarını benim mi yazdığımı zannediyorsunuz*
Veya şöyle özetleyeyim. Benim burda düşüncem; - hiçbir ürün en baştan hiç bir bilimsel deneye dayanmadan yok sayılamaz, çimento fabrikasına gönderilemez, - Her ürün gelişmeye ve iyileştirmeye açıktır, Örnek vermemei istermisiniz? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
neyi alkışlamışsınız ona bakalım,
|
Bu konuda geçen tartışmalar amacını o kadar aştı ki bir bilgi tanesi için 1 yıl geriye dönmek gerekebiliyor.
Konunun bölünmesi önerisi çok yerinde. Perdeleme şüphesi olmamalı. |
Alıntı:
ne zaman piyasaya sunulacakmış önümüzdeki nisan ayında, Demekki ürün geliştirme ihtiyacı her zaman varmış sizin alkışladığınız üzere. Zaten iddam da budur. ürün ve katkı olmayacaksa neden arge varki, 1990 da başladığım çalışma hayatımda o zamanki yöneticilerimizin şu yorumunu hiç unutmam ve hep çalışma felsefem olmuştur. Lüfen iyi okuyun. Sadece 1 madde; 1- ( Satış sahadaki talebi üretime bildirir ve üretim buna göre şekillenir satılabilmek için.) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
AR-GE'nin ne olduğunu çok kişi bilir. Size sorum alıntıladığınız mesajımda tarifli durumun adının AR-GE olup olmadığı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Anlaşılmayacak bir şey yok. Aynen yazdığım gibi. #913 numaralı mesajınıza istinaden. Vereceğiniz örneği de merak ettim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025