![]() |
Ben de kalorifer peteğinin yakınına yerleştirdim, hem nargile sistemi de kurdum, hava ile teması sağlam şekilde kestim..
Sabır konusunda sıkıntılarım var ama umutluyum, o enzim fokurdayacak arkadaş :D :D |
Olur, merak etme o zaman. Çok kıymetli olacak senin enzimin :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
(Yarın fotoğrafını da ekleyeyim, sayfa renklensin) *Düzeltme: Yeni mesajla yer işgal etmeyeyim, buraya ekleyeyim dedim benim 'iksir' nargilesini :D Eklenti 529288 |
1 Eklenti(ler)
Ben 'hızımı alamayarak' iki gündür biriken ve atmaya kıyamadığım (nasıl bir hastalıksa, bulaşma hızı etkileyici) narenciye ağırlıklı atıklarımdan da bir enzim kuruverdim ;)
Bu sefer nargile sistemi yapmadım, her gün kapağını gevşeterek gazını çıkarmayı planlıyorum ve kendimi 'yeni enzim(ler) kurma konusunda' frenleyebilmeyi umuyorum :D Eklenti 529347 |
Çok iyi anlıyorum o duyguyu, herşeyi enzim görmeye başlamak :). İlk başladığım sıralarda lavabonun altındaki dolap, buzdolabının yanındaki boşluk, salondaki radyatörün yanını da sayarsak, 8 şişe yapmıştım :).
Kapaklı sistemde gaz almayı unutmamak lazım, yoksa tavanlar bile sonuçtan nasibini alabilir! |
Zaten eşim 'bu gidişle yakında bomba da yaparsın sen' deyip duruyor (adamcağızın içine mi doğdu acaba) umarım patlatmam :D
|
Alıntı:
süpersiniz... ama inanın bu kış yaptıklarınız bahardan itibaren en doğal şekliyle size dönecektir |
Ben ikinci yaptığım enzimin gazını almaya yetiştiremiyorum. :) Her kapağı açtığımda fokur fokur kaynıyor. İilkinde bu kadar olmamıştı. Pet şişe bomba gibi şişiyor. Kapağı açtığımda kolayı açmışım gibi köpük oluyor.
|
Benimki şimdilik akıllı uslu davranıyor :)
|
Alıntı:
|
Ilk enzim denemem.Bugun siseden suyunu suzdurdum kalan posayi da balkonda kullanilmayan topraga gomdum. Dogru mu acaba?Tecrubeli arkadaslara sorulur.
bir de enzim bamya da oldugu gibi uzuyor,salya gibi :(( |
1 Eklenti(ler)
Benim hosuma gitti.Bakalim ciceklerin de hosuna gidecek mi
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu da yenisi
|
Alıntı:
|
Kapak ya da balon kullanmalısınız peçete yerine. Ben her ikisini de kullandım, kapak daha pratik geldi. Kapağı iyice sıkmadım hiç bir zaman ve sabah akşam havasını aldırdım.
Kötü kokmamışsa sorun yoktur ama bu konunun uzmanlarının yorumlarını bekleyelim, sayın samur. |
Bende ilkini balonla yapmıştım. Ikincisini kapakla yaptım. Kapaklı olanın gaz çıkışını daha iyi gözlemledim. Sabah akşam gazını alınca hiçbir sorun olmuyor.
|
Tesekkur ederim sevgili arkadaslar onerilerinizi uygulacagim.Aslinda 1 aydir balon vardi kapak yerine.Bugun bosaltmistim, siselere kapak kapatacagim simdi.
|
1 Eklenti(ler)
Buda benim ilk emzim denemem. Bende kapak yerine balonla kapattım şişenin ağzını. :D:D
|
Selamlar yaptığınız enzimleri akvaryumunda deneyen oldu mu acaba? Deneyen olduysa gözlemlerini aktarabilir mi?
|
Bugün itibariyle ilk enzim denememi yaptım. Emeği geçen herkese, bu konunun üstadlarına, özellikle de benim gibi enzimi burada öğrenmiş acemi arkadaşlara çok teşekkür ederim . Çünkü onların soruları sayesinde üstadların bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşmasına vesile oldular. Tekrar teşekkürler.
|
Alıntı:
Siz de enzim hastalığına kapılanlardan oldunuz artık (bizim gibi), elinize sağlık ama ben fotoğraf isterim :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Son resim enzim.
|
Bazı kabakların sakız gibi salgısı vardır, belki onunla ilgilidir.. Bu arada
ben artık maya yerine eski enzim koyuyorum. Enzimin kokusu daha güzel oluyor. |
Alıntı:
|
40 gün enzimi süzmek için erken sanki ama bu başlıkta gördüğünüz gibi bazen erken olgunlaşabiliyor.
Ben oda sıcaklığında saklıyorum. Buzdolabı ya da serinde enzim 'inaktif' hale geliyor, sayın Meyvelitepe soğukta saklanan enzime bir miktar pekmez ekleyerek bakterilerin yeniden aktive edilebileceğini söylemişti. |
1 Eklenti(ler)
Benim yaptığım enzim mis gibi siyah zeytin kokuyor :)
İçindekiler: Elma posası Ananas posası Havuç posası Yumurta kabuğu Muz kabuğu Buğday Nohut Pirinç Ihlamur Pekmez Yaş maya |
Alıntı:
|
Ayıptır söylemesi benim kurduğum enzim sayısı 4'e çıktı. İkisini bitkilerime besin, diğer ikisini de temizlikte kullanma maksatlı kurdum..
Abarttıkça abarttım yani :D |
Arkadaşlar elimde bol miktarda kuru üzüm var. Sadece kuru üzüm kullanarak enzim hazırlasam nasıl olur?
|
Alıntı:
onun yerine eldeki kuru üzümleri kullanarak bol mutfak artıkşarı ile üzümü birleştirin süper bir enziminiz olmuş olur |
Alıntı:
|
Alıntı:
alimalllah çok tehlikeli ve kötü kokar şimdilik cephenizi genişletmeyin.. ileride açık havada yapabilirsiniz... bu aylardaki nevaleler yeterlidir... balık en son... çok çok sonra yapılabilir... |
Ben son enzimime acı chili biber koydum. Etkisini merak ediyorum. Olur ya belki bit kovucu etki yapar ümidi besliyorum :). Acaba hiç denemiş olan var mı?
|
Şu soru aklıma geldi. Bu enzimler, topraksız tarımda kullanılan kimyasal besin eriyiklerine alternatif midir? Konunun uzmanı olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
|
İngilizce anlatımda, kahverengi veya ham şekerden bahsediyor. Siz neden farklı mayalar kullanmayı tercih ettiniz?
|
Ben birkaç yıl önce bir enzim denemesi yapmış ama başarısız olmuştum. Kurduğum enzim kullanmadığımız kapalı balkonda duruyordu. Ben o zaman havaların serin olmasına bağlamıştım. Şimdi yeniden bir deneme yapmak istiyorum. Havaların serin gidiyor olması sorun yaratır mı acaba?
|
Alıntı:
Alıntı:
Maya ya da eski enzim, yoğurt suyu gibi şeylerin kullanılmasının amacı ise 'besleyip üretmek istediğimiz bakterileri' ortama (enzim yapmak için hazırladığımız atıklar) yerleştirmek zira bu maddeler ihtiyacımız olan bakterileri içeriyorlar. Yani her iki gruptan malzemeleri de kullanmamız gerekiyor (mesela melas ve yaş maya, pekmez ve yoğurt suyu... gibi) ki amaçladığımız fermantasyon olabilsin. Umarım doğru anlatabilmişimdir (ustalar, yetişin!)... :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025