agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni95Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-02-2010, 13:39   #11
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Kenan Bey,

Bu konuyu açarken ve gelişmeler olduğunda belirttiğim gibi bahçeme bir keson kuyu açtırdım. 10 mt derinlik 2,00 mt dış çap olan bir keson kuyu (15-20 cm arası kalınlıkta dökme beton ile döşendi ) 2008 eylül ayında bana 4,000.00 TL 'ye mal oldu. Bu bağlamda sizin vediğiniz rakam 6mt çap gerçekten çok büyük, bu sanırım bir kuyu olmaktan çok derin bir havuz gibi olacaktır.
Sondaj maliyetinin yüksekliğinden bahsetmişsiniz, doğru sondaj gerçekten yüksek bir maliyet, o zaman getirdiğim sondaj firması sismik etüd'ü yaptıktan sonra 70-90 mt arası su bulunduğunu raporlamıştı bana ve ortalama 100 mt bir sondaj kuyusunun anahtar teslim(pompa ruhsat vs vs) maliyetinin 13-14 bin TL civarında idi ,ancak fayda açısından bakıldığında aslında daha ucuza geldiğini öngörmüş olmama rağmen o tutarı ödeyecek durumun olmadığından keson kuyuyu tercih etmiştim.

Sizin durumunuz bence biraz farklı, 6mt çaplı yapmayı düşündüğünüz kuyunun , haciminin dolayısı ile de birim alana düşecek su basıncının çok yüksek olacağı düşünülürse, kuyunun çeperlerinde kullanacağınız betonun yoğunluğunun yüksek, demir kullamının da fazla olması gerekir diye düşünüyorum, mühendis arkadaşlar daha net bilgi verebilirler sanırım. Bu durumda da maliyetiniz çok yüksek olacaktır. Kendi kuyumun maliyeti ile birwe bir oranlasam dahi(ki bu doğru olmaz) 3 ile çarparsak 12,000.00TL eder minimum. Bu maliyete işçilik ve nakliyenin toplam içindeki oranlarını katarak detaylı hesaplamadım bile, 4,000.00TL dediğim maliyetin 3,000.TL si işçilik idi)

Kısaca toparlarsak yapacağınız "yüzey suyu toplama kuyusunun" maliyetini önce bir sorun soruşturun derim, sanırım bu maliyete, hatta belki daha ucuza bir sondaj kuyusu vurdurabilirsiniz ve sizin tabir ettiğiniz gibi "çok gür" bir su alma ihtimaliniz yüksektir, ki bu da 18 dekar lik bir bahçede size ancak yetecektir.

Bu arada unutmadan sismik etüd için firma 600,00 TL aldı.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025