agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni95Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2008, 12:07   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn Aslan k, Yeterli basınç ve debiyi karşılayamayacağınız için dalgıç pompa kullanmayın.

Bir harita mühendisi getirin ve arazinizin kesin olarak kotları, seviye farkları ortaya çıksın.

Evinizin ve deponuzun yerini buna göre planlayın.

Bu planlamadan sonra ortaya çıkan kot farkına göre pompa seçiminizi yapın.

Anladığım kadarı ile depo ile kuyu tabanı arasında 20 m. kot farkı var diyorsunuz. Yatayda da 75 m. var diyorsunuz. Bu durumda 10 mSS + 2.5 m. (yataydaki toplam basınç kaybı) + 7.5 m. (deponun tabanı) = 20 mSS etmektedir. 20 m. su sütununa göre tablodan baktığımızda, 2 ila 6 m3 suyu basacak pompa gücü 3 hp olarak ortaya çıkmaktadır.
Eğer verdiğiniz kot farkları doğru ise 1-1.5 hp pompa size yeterli gelmeyecektir. Santrifüjlü pompa olması gerekiyor. Ve bu pompayı kuyu yanında küçük bir mekanda muhafaza etmeniz gerekmekte. Hatta kuyu içinde 1 m. derinlikte ve askıda yaılacak beton taşıyıcı üzerine koyup, en üstüne kapak da yaptırarak kış boyu burada da muhafaza edebilirsiniz.

Depoyu arazinin yüksek kısmına yaptırmanız bahçe sulamasında size büyük kolaylık sağlayacak. Sanıyorum meyve ağaçları dikmek istiyorsunuz ve damlama sistemi kuracaksınız.

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2008, 14:59   #2
Ağaç Dostu

aslan_k's Avatar

Giriş Tarihi: 01-03-2008
Galeri: 1
Şükran Hanım,

Hesabınızın detaylarını tam anlayamadım ama sonucunda yapmam gerekeni anladım.Ancak bir sorum olacak bildiğim kadarı ile santrafüjlü motorlar en fazla 6mt veya 8 mt den çekiş gücüne sahipler benim kuyum 10mt böyle bir durumda Sn Todor'un verdiği fikir mantıklı gibi geldi.

Depoyu yaptırırken nelerre dikkat edeceğimi henüz bilmiyorum yaklaşık 50 tonluk bir depo düşünüyorum. Bunu her tarafı betomu olmalı yokssa kenarları tuğladan örebilirmiyiz?Araya destek kirişleri(ortadan + şeklinde) yaptırmalımıyım bilmiyorum.

Evet şu anda arsada yaklaşık 120 adet 2 yaşında Trabzon Hurması fidanı var bunların sulanmasında kullanacağım.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025