View Single Post
Eski 19-09-2008, 11:51   #66
Todor
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
sahibinden.com linki üyelik istiyor. Dolayısı ile bahsettiğiniz zamanlayıcıyı göremiyorum.

Sumak pompaların yanında çıkan kırmızı cisim bir şamandıra. Kuyunun seviyesi düşünce şamandra düşer ve motora giden elektiriği keser. O şamandralar nalburlarda tek olarakta satılır. İstediğiniz yükseklik için ayarlayabilirsiniz. Ve çift konumludur. Dilerseniz su deposuna boşalınca motoru çalıştıracak şekilde de bağlayablirsiniz. Yani dilerseniz şamandıra düşünce elektirik verir, dilerseniz düştüğünde elektiriği keser.

Dalgıç pompanın en büyük avantajı hava yapmamasıdır. Santürfjlü pompalarda uzun süre kullanmazsanız ilk çalıştırırken santürfüjü suyla doldurmanız gerekir. Yoksa motor suyu çekmez. Benim bu güne kadar kullandığım tüm dalgıç pompalar bir sezonda bozuldu ve tamiri mümkün olmadı. Hepside sumak markaydı.

Kuyuya motoru salmak konusunda;
Demirciye 25 YTL bedelle çok basit bir çıktık yaptırdım. Çelik halat ile motoru o çıkrığa bağladım. . Suyun yükseleceği zaman motoru çekiyorum. Temmuz ortasında suyun yükselmesini bekleyemezsiniz. Su bu aralar yükselecek. Yani yağmurlar başlayınca. Ben dün çektim motoru mesela. Ama dediğiniz doğru, motor suyun içinde kalınca bozulur. Önümüzdeki sezon bir şamrel üstüne motoru sabitlemeyi düşünüyorum. Böylece hiç uğraşmayacağım. Su ile beraber motorda aşağıya inecek.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön