agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni95Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-08-2008, 23:00   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Ben tarlaya ölçümcü getirdim 120 metrede 83 m3 su olduğunu söyledi. sondajcı su çıkarmak için bir hesap yaptı 42 bin ytl istedi.
Normalde 120 m herşeyiyle 10.000 ytl kadar tutar. Ama sizin zemininiz nasıldır, granit midir, özel uç mu gerekir, günlük inebileceği miktar nedir bunlar önemli. Çok sert zeminlerde hızlı çalışamıyorlar, makina yıpranıyor ve fiyat artıyor.

Ayrıca sondajda fiyatı etkileyen bir başka faktör çap. Sondajın çapı 180 mm'ye kadar olursa şu andaki fiyatlar 90-100 arası. Ama daha geniş istiyosanız fiyat değişecektir.

Bizim köyde bir işletme 230 m deldirip suyu bulamamıştı ve 20 küsür milyar para vermişti bundan 4 sene önce. Suyu bulsa idi 40-50 milyar verecekti. Su çıkmazsa yarı yarı diye pazarlık etmişlerdi.

Benim kuyum 7.80 m, şu andaki günlük geliri 70-80 ton civarı. Zemin etüdü yaptırdığımda mühendis, yüzey suyu almaya çalışın çünkü daha aşağıda su günlük 2-3 ton demişti. Yani kabaca bir tahminde bulunabiliyorlar ama saatde 3458 litre, günde 83 m3 gibi net rakkamlar söyleyemiyorlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2016, 21:22   #2
Ağaçsever

nebil1505's Avatar

Giriş Tarihi: 08-11-2014
Gökçeada da ortalama kuyu suyu kaç metreden çıkar bilgisi olan varmı? Çünkü Gökçeada dünyada ada olarak su bakımından kendıne yeten bir ada ve 4. sıradaymış okuduğum bilgilee göre.

nebil1505 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2016, 07:52   #3
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nebil1505 Mesajı Göster
Gökçeada da ortalama kuyu suyu kaç metreden çıkar bilgisi olan varmı? Çünkü Gökçeada dünyada ada olarak su bakımından kendıne yeten bir ada ve 4. sıradaymış okuduğum bilgilee göre.
Yer altı suyu için kimse böyle bir bilgi veremez. Bir jeoloji mühendisine ölçüm yaptırmalısınız. Alacağınız arazinin yanındaki bahçede artezyen çıkar, 10 metre yakınlarına sondaj vurdurursunuz hiç bir şey çıkmayabilir. Bir adadan arazi alacaksanız, önce suyu çıkartın tahlil ettirin sonra araziyi alın.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025