![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Boru çakmak toprak yapısı müsaitse oluyor diye biliyorum. Kaya veya iri taş katmanları varsa boruyu çakamıyorsunuz. Ayrıca kumlu veya milli katmana borunun ağzı gelirse zaman içinde çevrede göçme olabiliyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Sergüzen, Boru çakmak dediğiniz elle burgu ile yapılan br çeşit sondaj değilmi. Çubukla su arayan vatandaş aynı zamanda bu metod ile 30 mt'ye kadar sondaj yapabiliyormuş ancak, Sn.Üzüm'ün de dediği gibi kaya vb gibi yere gelirse daha fazla gidemiyor ve iş orada bitiyor.Benim anladığım bu doğrumu acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn Meyvelitepe, Etrafta arazilerde genelde 5-10 mt arasında sular çıkmış ancak yaz aylarında ****** suyun debisi azalıyor. Benim şu anda 4 dönümü ekili 1 dönümü eğimli kısımda boş olmak üzere 5 dönüm arazimde 120 adet 1,5 yaşında fidanım mevcut. Bu sayı gelecek sene 150-170 civarına çıkacatır, yaz aylarında ayda 2'şer sefer sulama yapsam ve her seferinde her bir fidana 50lt su versem her sulama için 8,5 ton suya ihtiyacım olacak haftasonları orada ikamet etmeye başladığımızı da düşünürsek 1,5 ton da ordan hesaba katarsak ayda 20 ton su gerekecek gibi bana. Bunu abartıp 30 tona çıkarsak tüm bir yaz için sanırım 90-100 ton gibi bir suya ihtiyacım olacak gibi bir hesap yaptım kafamda, ama bunu birçok şeyi yaşamadan bilmeden yapıyorum(yorumlarınızı bekliyorum). Bu hesapla sanırım benim için sizin sondaj kuyusu gibi bir kuyu fazlaca gibi geldi bana, siz ne dersiniz. Düzenleyen aslan_k : 12-08-2008 saat 10:50 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir de şu izin meselesi, Altınova Sondaj'dan aldığım bilgiye göre( eksik anlamış olabilirim) * Çiftçi belgesi almak için Karamürsel Ziraat odasına başvuru * Karamürsel Tarım İlçe Müdürlüğüne su ihtiyacı için başvuru * DSİ'ye arama izni için başvuru * Su çıktıktan sonra DSİ'den kullanma izni * Bu izin ile birlikte elektrik dağıtım şirketine başvurup elektrik alınabiliyor. böyle bir sıralam çıkarttı bana Kenan Bey. Bir de sayın Sergüzen neden bu izni almak bu kadar zor. Benim gibi kuyu açtıracaklar için de bu begeyi-izni alamsı şartmıdır? |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altınova Sondaj'ın dürüst bir firma olduğuna katılıyorum. Zemin etüdü şu anda kaça yapılıyor bilmiyorum ama bundan 4-5 sene önce ben 350ye yaptırmıştım. 150 m'ye kadar inebiliyor Kenan Bey'in ekibi ve makinaları. DSi ile olan evrak trafiğini sondajcınız halleder. Ama keson kuyu açtırırsanız sizin takip etmeniz gerekecek. Biz Yalova olduğumuz için, Bursa bölgesine bağlıyız. Bu sezon başında sadece Bursaya gidip gelemeyeceği için bir arkadaş keson kuyudan vazgeçti. Ama keson kuyu düşünürseniz Altınova'da iyi bir ekip tanıyorum. Benim kuyuyu yaparlarken çektiğim fotoğraflar forumda var. Alıntı:
Ziraat odasından, ziraat yaptığınız belgeliyorsunuz. Tarim ilçe müdürlüğünden suya ihtiyacınız olduğunuzu belgeliyorsunuz. Bu belgelerle DSİ'ye gidip başvuruyorsunuz. Kuyudan değil, dereden bile elektrik motoru ile su çekecekseniz prosedür böyle. En azından ilk baharda böyleydi. Bu şekilde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmeye çalışılıyor. Alternatif olarak, Güneş enerjisi ile çalışan su pompalarını düşüneblirsiniz belki. Şu linkte çok güzel çözümler mevcut. http://www.unalelektrik.com/urunler.asp?id=8 |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
su kuyusu
halen elle kuyu açtırıyorum capı 110 günde 1 metre kazıyorlar celik kalıbın etrafına beton dökülüyor 7 metreye geldik halen su yok bulduğumda buradan haber veririm değişik türde kuyular açtırdım hepsinin artısı eksisi var maliyetler değişik her türlü sualinize cevap veririm aldanmamak kaydı ile biraz fazla para gidiyor ama su su su |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Ama keson kuyu düşünürseniz Altınova'da iyi bir ekip tanıyorum. Benim kuyuyu yaparlarken çektiğim fotoğraflar forumda var. Sn Todor, Sizin gibi tecrübeli bir arkadaşın tavsiyesini nasıl geri çevirebilirim, çok teşekkürler.Ekibin iletişim bilgilerini verebilirseniz çok memnun olurum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Tarım elektriğine başvurmak durumundayım, çünkü şu anda ev yaptırabilecek durumda değilim sadece bir karavan bulup geçici olarak bir yaşam yeri yapacağım. Bu nedenle de tarım elektriğine başvurmayı ve karavanda da bu elektriği kullanmayı düşünüyorum.Kuyuya kazma vurdurmadan önce mi bu işleri yaptırmam lazım yoksa suyu bulduktan sonra mı? Yukarıda sayılan prodsedürler ortalama ne kadar sürlerde halledilebilecek işlerdir acaba fikri olan varmı? Ben dün ziraat odasını aradım "Nüfus Cüzdanı 2 foto ve arsa tapusu ile gelin yarım saatte işiniz biter" dediler, ilçe tarım müdürlğü ve DSİ de nedir durum acaba? İşten izin alıp İstanbul'dan gelmek durumunda olduğum için iyi hesap yapmam lazım ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|