![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta sonu ve bu haftasonu Antalya ve İstanbul'da B5A standına katılma fırsatım oldu. Ulusal ve uluslararası bağlantılarla birlikte bir çok akademisyenlerle irtibatlar kuruldu, farklı gübrelerle kıyaslayan kullanıcılara rastladım, yurt dışından B5A'yı doktora çalışmasında kullanmak isteyen Fransız bir akademisyenle bile karşılaştım. Gerçekten çok güzel rağbet ve ilgi vardı. Hele Malezya, İran, Almanya, Ukrayna, Bulgaristan, Umman, Irak, Suriye ve daha şimdi hatırlayamadığım bir çok ülkede denediğini ve bunlardan bazılarıyla bayilik anlaşması yapıldığını öğrendim. B5A için güzel gelişmeler var gerçekten. Ayrıca şahsi olarakta üyelerimizden sevgili Epsody ve Cemal S. ile görüşme fırsatım oldu ancak en çokta sevgili Kudret Tezel ile saniyelerle görüşem fırsatını kaçırdım üzüldüm ama umarım başka bir platformda karşılaşma imkanımız olur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Hocam selamlar, Benim50 agaclik 4 donum kadar bir zeytinligim var. Zeytinler 20 yasin ustundeler. Her sene yanmis hayvan gubresi veriyorum. Ilave olarak B5A vermemi onerirmisiniz? Saygilar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2007
|
Selamlar, B5A siparisini verdim yarin elimde olacaklar. Daha once dedigim gibi 50 agaclik 4 donum zeytinligim var zeytilerin taclarinda 2 yillik yanmis hayvan gubresi var. B5A gubreyi nasil uygulayabilirim? Traktore baglanan ilaclama aparati vasitasiyla yapraklara ve taclara mi puskurtmeliyim? Eger oyle ise ne olcude? Zeytinlerin arasinda ekili bezelye ve bakla var oralara da verebilirmiyim? Kucuk sera icerisinde viyollerde(torf,perlit,yarasa gubresi) tohum cimlendiriyorum, viyollere 10 litreye 1 kapak seklinde puskurtebilirmiyim? Paylasimlariniz icin tesekkurler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Selahattin hocaya sıkışıklığında yardımlarım.
Ozgür Ayata, sorunuza Selahattin Yılmaz hocanın yerine cevap vermek istiyorum, çünkü bitki besleme konularında helede organik menşeli olanlar üzerinde deneyimlerim ve tecrübelirimle sizi tatmin edecek paylaşımlarda bulunarak bilgilendireceyim. Verdiğiniz ahır gübreleri yerinde bir karar sayılacak uygulamalardır, B5a mikro biyal yapısıylada uygulandığında sizin verdiğiniz gübrelerin yarayışlılığı artarak ağaçların maksimum bir şekilde gübrenin içerinindeki minerallerin tamamından yaralanarak gübreden fayda sağlanacaktır, şu gerçeği belirtmeden geçemiyeceğim ağaçlarınızın besin isteklerini karşılayabilecek bir özellik uyguladığınız ahır gübrelerinde mevcut olmalı, yeterli miktar toprakta varda alınamıyorsa ozaman B5a devreye girerek toprağa bağlanmış çözülemiyen mineralleri zaten B5a bunları çözerek bitkinin emrine sunacaktır. Sonra mikrobiyal yapısıylada bitki köklerindeki hastalık yapıcı etkenlere karşı bitkiyi güçlendirerek bitkinin sağlıklı olarak topraklardaki besin elemetlerini özümleme gücüylede bitkininin verimi maksimuma ulaşacaktır. Arkadaşım bu anlatılarımın bilimsel karşılığını toprak-yaprak analizleriylede mukayesede ederek gerçek sonuçlara olaşabilirsin, soruların için teşekkürler paylaşımlarımızın daim olması dileğimle bol bereketli ürünler dilerim |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|