View Single Post
Eski 11-12-2009, 10:42   #908
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
B5A'yı diğer gübrelerden ayıran nedir?

1-B5A toprağa kendi teknolojisini verir buda size toprağı kazanmanızı sağlar.

2-B5A bilinen kimyasal mekanizmalı gübrelerdeki gibi toprağa madde ilavesine dayanmaz aksine topraktaki maddeyi kazanmayı hedefler. Toprağa toprakta zaten var olanı vermeyi hedeflemez toprağınızı kazanmanızı ve toprağı ileride daha verimli ve organik kulanmanızı sağlar.

3-B5A toprağı ve ürünü organikleştirir

4-B5A toprakta mikroorganizmal faaliyeti artırır

5-B5A topraktaki canlılık oranını artırarak doğal dengeyi sağlar

6-B5A toprak yapısını düzeltir bu nedenle hasattan sonra bile buğdaygillerde toprak kuru olsa bile rahat işlenebilen tekstürü düzgün toprak yapısı sağlar

7-B5A toprağın su tutma kapasitesini %40 artırır 3/2 oranında su tasarrufu sağlar

8-B5A bitkielrin dengeli beslenmesi ve gelişmesini sağlayarak bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirir

9-B5A özelllikle zirai mücadele ilacı kullanılsa bile sebzelerde hasattan 10 gün önce meyvelerde 25-30 gün önce kullanıldığında katkı ve kalıntıyı yok eder

10-B5A bitkilerin kök sistemini geliştirir

11-B5A bitkilerin soğuğa (-5ºC dereceye kadar) karşı dayanımını sağlar

12-B5A çok iyi bir vermikompost ya da kompost yapma malzemesidir, hem işlemi hızlandırır hemde kompostu organik yapar

13-B5A hastalık etmenlerini baskı altında tutarak zirai ilaç kullanımı %70-80, kimyasal gübre ihtiyacını %100 ortadan kaldırır

14-B5A bitkilerdeki generatif ve vegetatif aksam gelişmesini doğal olarak tetikler ve bu şekilde boğum araları kısa, güçlü bitki yapısına sahip verim özellikleri artmış bitkiler elde edilmesini sağlar

15-B5A diğer gübrelerden aksine sonuç görülmemiş olsa bile sebepleri ortaya konulduğunda mutlaka bir toprak arızası veya topraktaki organikliği engelleyen bir etmene ya da yanlış kullanıma ulaşılır ve bu sebepler ortadan kaldırıldığında organiklik elde edilir

16-B5A toprak tuzluluğu ile beli oranda uğraşır aşamazsa bitkiyi dayanabileceği son haddeye kadar tuza dayanıklı hale getirir

17-B5A bitkilerin kuraklığa dayanımını artırır

18-B5A topraktaki yabancı ot tohumlarını hızlıca çimlendirerek erken bir ot kontrolü sağlar, aşırı çimlenen yabancı otları torağa karıştırdığınızda hem B5A'nın etkinliği artar hemde yeşil gübreleme yapmış olursunuz.

Bu maddeler tanıştığım 1,5 yıl içerisinde gerek benim gözlemlediğim ve gerekse b5a kullananların bana ilettiği özelliklerden yola çıkılarak hazırlanmıştır. Hiç bir etkisini görmemiş olsanız bile benzer bitkilerinizi görmediğiniz bir etki olarak susuz bırakınız diğerlerine göre çok daha fazla susuzluğa dayanıklı olduğunu göreceksiniz. İşe yaramadığını söyleyen kişilerle konuştuğumda hep gördümki ya toprağında bir sorun vardır ya uygulamada ya kullanıcı hata yapmaktadır ya da kulanıcı iyi bir gözlem yetisine sahip değildir. Hatta çoğunlukla kendim gözlemleyemediğim ancak kullananların iyi bir gözlemci olmasından kaynaklanan gözlemlerini göstermeleriyle farkına vardım ve bu şekilde etkilerine şahit oldum.

Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 13-12-2009 saat 12:04
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Başa Dön