![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili serhat_Önder, B5A yı ne kadar fazla suyla kullanırsanız o kadar güzel ve geniş kapsamlı sonuç alırsınız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın Sayityildiz, Meyve ağaçları için tüm uygulamaları yılda 3 kez sadece kökten 5 litre suya 10 cc.olarak yapsak yeterli olur mu?Yani yapraktan hiç uygulama yapılmayacak olması b5A dan beklenen etkiyi düşürür mü? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-02-2008
|
Teşekkürler Selahattin Bey. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Bugün bende aldım,500 ml olandan,Almaz olaydım Eve geldim Birde bakayım son kullanma tarihi 12 05 2010 Moralim bozuldu,Aldığım yer b5a nın Eskişehirdeki yetkili satıcısı,Şunu anlamış değilim neden insanları kandırıyorlar,Herşey bu kadar basitmi. Bunlarda resimleri ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günesser, Selahattin Bey bu konuda oldukça duyarlıdır size yardım edecektir.En kısa zamanda soruna çözüm bulucaktır eminim değişim için.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Sayın Yılmaz Yalçın, Mesajınız için teşekkürler,Canımı sıkan nokta şu, büyük hevesle aldığım ürünü Üzerine bakmamış olsam kullanacaktım,Büyük ihtimallede sonuç alamıyacaktım,Müsahit olduğum gün gidip ürünü iade edeceğim, Ayrıca şu dikkatimi çekti sitedeki ürün sarı lacivert,Bu ürün sanırım eski ürün. Ayrıca bu ürünlerde Tarih kontrolü yapılmıyormu? İadesi yok mu? Diyeceğim şu ki çok uyanık olmak gerekiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günesser, Haklısınız malesef her insandan dürüstlük bekleyemiyorsunuz..Ama gerçekten duyarlı,dürüst insanlar da var bu ürünün organizasyonunu gerçekleştiren bunlardan biridir Selahattin Hocamız ve size sahip çıkacaktır.En kısa zamanda ürün aldığınız yeri arayıp gerekeni söyleyecektir..B5A yı 3 aydır kullanan biri olarak çok memnunum bitkilerim epey gelişti ve hastalıktan kurtuldular.Benimki de sizin üründen sadece kapağı değişti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gunesser, Eskişehir bayisini tanırım o tarihli ürünü almanızda bir sakınca yok, yinede kalbiniz tatmin olsun diye size bazı özel şeyler tarif edebilirim ama mesaj sistemim kapalı ololduğundan size mail atmak istedim ancak sizinde mailiniz kapalı bana mail atarsanız size vereceğim tavsiyelerle kalbiniz mutmain olur olmadı görüşürüm iade edersiniz. . selahattinyilmaz@yahoo.com B5A alışılageldik ürünlerden çok farklı bu nedenle sizi anlayabiliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
İlginize teşekkür ederim,Mail attım size,Tavsiyelerinizi bekliyorum Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
ayni icerikli bir urun gordum ustunde 20 litresi 35 tl yaziyo cok pahali degilmi bu b5a |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Ben şahsen 2 yıldır B5A ile haşır neşirim geri iade edilen ürüne bayi bazında rastlamadım. Toplatılmaya esas olan 004 parti numaralı B5A larda Eskişehir'den çıkmıştı malum bunun asıl nedeni bayinin bir anda satabileceğinden daha fazla mal çekmesinden kaynaklanıyor. BMR Tarım şu anda ürünleri taze olarak bittikçe gönderiyor. Yinede son kullanma tarihi geçmiş ürünlerinde geri iadesinide alır yine de elindeki B5A nın son kullanma tarihi geçmiş olan varsa bana mail atsın etkinlik kontrolü için özel tavsiyeler vereyim kalpleri mutmain olsun. Ayrıca B5A organik içerikli olduğundan etkinliği olmasa bile özel bir imha mekanizmasına gerek yok sonuçta organik içerik bahcelere döküldüğünde etkin olmasada orgaiklikten dolayı döküldüğü alanın organik maddesini artırır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selahattin hoca selamlar: B5A olarak PULUS A , B, C ve Vital var. bendeki üründe bunlardan bırı yazmıyor. sadece B5A sıvı orcanık gübre yazıyor. Benim kullanacağim 1 kg bana 1 sene yetiyor. (arazi az) Meyve dönemi çiçek dönemi kış dönemi ben hep aynı ürünü topraktan ve yapraktan kullanıyorum talımatlara göre. Genel bir ürün olduğundan a.b.ç vıtal kullanımı kadar yarar sağlamaz kanısındayım ama faydası olacak tabi. Bir fidan erik ağacınada dığerlerine uygularken yapraktan uyguladım. Fidanın filizleri 3,4 cm den kıvrılıp boyun büktü. dozu gayet az olduğu kalde sebebini anlayamadım. bu konuda ve çeşitler hakkında yardımcı olurmusunuz Düzenleyen KAPTANzst : 22-05-2010 saat 09:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
40 sayfayı tam okuyamadım kaç gramlık ve fiatı ne kadar B5A nın yazarmısınız teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Seavgili kaptanzst, B5A esas itibariyle toprağa dışarıdan bir besin maddesi takviyesini hedeflemez aksine toprağın özdeğerleriyle toprağı organikleştşiremeyi hedefler sonuç ondan sonra gelir ve etkileyicidir. Ancak pratikte çiftçiler bitki beslemeye alışkın, topraklarda organik madde yok denecek kadar az ve bir çok yetiştiricilik alanımızda bitki besin maddeleri toprakta olmadığından B5A Plus ve Vital ürünleri piyassaya çıkmıştır. Eğer bir bitki besin maddesi noksanlığı yaşamıyorsanız bu ürünleri kullanmanız gerekmez. Eriklerinizdeki sorun konusunda bir şey diyemöeyeceğim çünki B5A nın etki mekanizmasında bahsettiğiniz etkiye dair bir bulgum veya tecrübem yok yine de bir resim gönderierseniz daha kolay yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Sevgili Benol Hazarolu, B5A Bayilerimiz tarafından 1 kg 5000 m2 alana kullanılmak üzere fiyatı 55+KDV şeklinde satılmaktadır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selahattin bey yarım kg temin etmemiz mümkün mü dönüşümlü olarak bıototal hümik asitle birlikte kullanabilirmiyim |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim Selahattin bey |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Selahattin bey erikten sonra döngel ,muşmula veya beşbıyık denılen fıde de aynı durumu gördüm. Erikte yeni filizler çıkmaya başladı Yardımcı olmanız dıleğiyle Fotoğraf kurallar gereği silinmişti,r. Düzenleyen KAPTANzst : 24-05-2010 saat 20:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sorun dal güvesi gibi görünüyor bana göre acilen dallardan br parça alarak en yakın Tarım İl veya İlçe Müdürlüğünde Bitki koruma uzmanlarına göstermenizde yarar var. Zaten ilaç söylememde uygun olmaz çünki teşhis koymak bir yana ilaç tavsiye etmek için yetkili olmak gerekiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Selahattin Yılmaz, Sürgün verip şimdi tomurcuk oluşturmuş clematislerime dün gece 22.00 'da yapraktan fıs fıs ile uygun dozda b5A karışımını uyguladım.Yalnız tomurcukluydu clematisim ve tomurcuklara gelmemesine dikkat ettim yinede korkuyorum tomurcuklu clematislerime yapraktan bu uygulamayı yapmamdan dolayı tomurcukların zarar görme durumu olabilir mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Evet tomurcuk zaten yeni oluştu fındık büyüklüğünde sadece..Açmasına 10 günden fazla süre vardır..Clematislerde ayda bir kez kökten veriyorum yapraktan ise kaç günde bir yapmam uygun olur?Clematislerdeki etkisini gözlemleyip gelişimlerini fotoğraflayacağım.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Yapraktan 10 lt suya 5 cc olması gerekmezmi sayın Yılmaz Bana tavsıyenız böyleydi. sizin verdiğiniz ölçü, topraktan uygulamada geçerli. Öyle değilmi. Yanlışlık olmasın. Saygılarımla Düzenleyen KAPTANzst : 22-05-2010 saat 09:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|