agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni140Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-08-2008, 12:15   #331
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Sayın üyeler;

Tartışmalar bilimsel konulara girdiğinde,konunu uzmanı olmadığımdan (haddimi bilerek) tartışmalardan uzak durmaya çalışıyorum...

Ancak sizlere şunu net olarak söylemeliyim:

B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...
B5A NIN İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN MİCOPLAZMALAR, KULLANILAN BİTKİSEL HAMMADDELERDEN (UYGULANAN ÖZEL İŞLEMLER SONUCU) ELDE EDİLENLERDİR...
BUNLAR DA ÖZEL ISIL İŞLEMDEN GEÇİRİLEREK BAKTERİLER ÖLDÜRÜLÜP ORGANİK SIVI GÜBRE ELDE EDİLİR...
YANİ B5A ORGANİK SIVI GÜBREDİR...MİKROBİYAL DEĞİL...

Sayın Meyveli tepe'nin bahsettiği diğer forum sitesindeki kişi ya da kişiler bu gübrenin sahibi ya da üreticisi değildir...Sadece bu gübreye inanıp bayilik almış kişilerdir...Bu kişilerin yaptığı açıklamalar direkt olarak BMR TARIM'ı bağlamaz...

Bu gübrenin üreticileri kendilerini deşifre etmemek için hiç bir sitede açıklama yapmamışlardır...Ben de bu gübrenin üreticisi ya da sahibi değil,satış distirübütörüyüm...ve bu sitedeki arkadaşların bitkilerini yetiştirirken B5A ile yardımcı olmaya çalışıyorum...

Sayın Meyveli Tepe nin sorularına ya da açıklamalarına Sayın PRAECOX cevap vermiş zaten...Benim bu tartıışmaya girmem yersiz olur...SAYGILAR....

Hüseyin Ovak Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 12:19   #332
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 21-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Aktaş Mesajı Göster
Dünyada artık mikroorganizmalar her alanda kullanılıyor.http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3903 formu incelerseniz, arkadaşlar gündeme getirmiş. Dolayısı ile Tarım Bakanlığı, tarımı ilgilendiren yönü ile olaya bakar, kullanılan mikroorganizmalar da tarımsal faaliyetlerde kullanılan mikroorganizmalar.
Tarımla ilgili yönü ****** Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nı ilgilendirir. Ancak tarımdan elde edilen ürünler insanlar tarafından tüketiliyor.

Söylediğiniz gibi bu mikroorganizmalar tarımsal faaliyetlerde kullanılıyor insan besini olarak değil. Bu ürün yumrulu bitkilerde kullanıldığında direkt insan besini olacağı için Sağlık Bakanlığı izninin gerekliliğini dile getirdim.

Sormak istediğim şudur soymak üzere olduğunuz patatesinizin üzerine bu sıvı gübreyi döküp daha sonra o patatesi tüketirmisiniz tüketmez misiniz? Esas konu budur eğer bu denenmiş ve insan sağlıgına hiçbir zararı olmadığı (az miktarda uzun süreler alındığında organizmada birikim veya onkojenik etki yapmadığı) tespit edilmişse o zaman bu ürün benim gözümde güvenlidir.

akgb Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 12:24   #333
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Benim de merak ettiğim bir konu var;
Acaba organik diye kullandığımız hayvan gübreleri bakteri üretirmi?... Üretirse hayvan gübresi kullanmak için sağlık bakanlığından bu gübreyi kullanmak için izin almak gerekir mi? Hastalıklı(mesela şap hastalığı) olan bir hayvanın dışkısını hasta olduğunu bilmeden gübre olarak kullanırsak bu bizim sağlığımızı ne şekilde etkiler...Hayvan gübresini kullanırken koklarsak veya elimize kolumuza bulaşırsa doktora mı başvurmamız gerekir...ya da Sayın PRAecox hocamın söylediği küflü peynir bizi zehirler mi? Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum...SAYGILAR...

Eski 01-08-2008, 12:27   #334
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Galeri: 25
Gübre insanların beslenmesi formatında değil, bitkilerin beslenmesi formatındadır. Patatesin üzerine döküp, yeme gibi bir girişimde bulunmam.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 12:35   #335
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hüseyin Ovak Mesajı Göster
Benim de merak ettiğim bir konu var;
Acaba organik diye kullandığımız hayvan gübreleri bakteri üretirmi?... Üretirse hayvan gübresi kullanmak için sağlık bakanlığından bu gübreyi kullanmak için izin almak gerekir mi? Hastalıklı(mesela şap hastalığı) olan bir hayvanın dışkısını hasta olduğunu bilmeden gübre olarak kullanırsak bu bizim sağlığımızı ne şekilde etkiler...Hayvan gübresini kullanırken koklarsak veya elimize kolumuza bulaşırsa doktora mı başvurmamız gerekir...ya da Sayın PRAecox hocamın söylediği küflü peynir bizi zehirler mi? Lütfen yanlış anlamayın, gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum...SAYGILAR...
Şap Hastalığında genel olarak bulaşma üç şekilde olur:
1.Doğrudan temasla bulaşma :En yaygın bulaşma şeklidir. Hasta hayvan hareketleri bulaşmada önemli rol oynar.Hasta ve sağlam hayvanların bir arada bulundurulması ile hastalık oluşur.

2.Hava yolu ile bulaşma:
Hastalık hava yoluyla da bulaşır. Rüzgarın yönü, hızı, hava sıcaklığı, havadaki nem oranı bulaşmada önemli faktörlerdir. Rüzgar ile hastalık etkeni daha uzun mesafelere de (60 km) yayılabilir.

3. Dolaylı bulaşma:
-İnsan vasıtası ile bulaşma (celep, hayvan bakıcısı, hayvan sahibi, çiftçiler, misafirler vs.)
-Hastalığın doğal olarak bulunmadığı hayvanlar vasıtası ile bulaşma (kedi, köpek, kuşlar, fareler vs.),
-Hastalıklı malzemeler (yem, ot, su, vs.) ve nakil araçları ile bulaşma,
-Et ve et ürünleri ile bulaşma,
-Süt ve süt ürünleri ile bulaşma,
-Suni tohumlama ile bulaşma.

Şap hastalığı hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar arasında yer almakla birlikte, insanlar hastalığa karşı fazla duyarlı değildir. Duyarlılık az olduğu için hastalık da oldukça seyrek görülür.

İnsanlar, hasta hayvanların deri veya ağız mukozası ile temas ve yeterli ısı işlemi uygulanmamış (iyi pastörize edilmemiş) virüsle bulaşık sütleri içerek, çiğ sütten üretilen ve olgunlaştırılmayan peynirleri, yine yeterli ısı işlemi uygulanmamış, etleri tüketerek hastalığa yakalanabilirler.

Hayvan Gübresi kendini kanıtlamış yıllardır kullanılan bir gübredir. Zararları konusunda bir bilgim yok maalsef o konuyu araştırmadım. Ama eğer bir gün hayvan gübresi satarsam emin olun her türlü zararı, gübrenin içeriği hakkında bildiklerimi forumda paylaşırım.

Küflü Peynirlerin bazı türlerinde aflatoksin benzeri maddeler bulunduğu için aflatoksin içeren türler zehirler.

Merak etmeyin yanlış anlamamız gereken hiçbirşey yok yani ben eminim buna .

Eski 01-08-2008, 12:38   #336
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emine Aktaş Mesajı Göster
Gübre insanların beslenmesi formatında değil, bitkilerin beslenmesi formatındadır. Patatesin üzerine döküp, yeme gibi bir girişimde bulunmam.

Teşekkür ederim. Görüşünüzü bizimle paylaştığınız için...

Eski 01-08-2008, 12:49   #337
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akgb Mesajı Göster
Sayın Hüseyin OVAK ;

Yaklaşık 10 sayfa olmuş o nedenle hepsini gözden geçiremedim. Belki soracağım soruların cevabını daha önce vermişinizdir öyleyse tekrar etmenizi rica ederim.

1- Ürününüz hangi tarihte ilk olarak üretilmiş? ilk olarak hangi bitkide kullanılmış? Ne şekilde bulunmuştur?(yani önceden bu bakterilerin böyle bir fayda sağladığı bilinmekte veya herhangi bir bilimsel yayında bahsedilmekte midir?)

2- Anladığım kadarıyla bu ürün topraktaki organik maddeleri inorganik hale çevirerek bitkilerin alabileceği forma dönüştürüyor(Yani doğal sistemi hızlandırıyor). Ancak bu ürünün sürekli kullanılması durumunda topraktaki organik maddelerin azalması veya bitmesi sonucu bu ürünün etkisi gittikçe azalmayacakmıdır? Ürünün çalışma şekliyle ilgili başka bir prensibi varsa belirtirseniz sevinirim.

SAYGILARIMLA
Sayınakgb;
B5A ilk olarak 1999 yılında üretilmiş olup,2007 ekim ayına kadar araştırmaları ve denemeleri sürmüştür...Araştırma ve denemelerinde Bitki besleme,Bitki koruma,Toprak,Fizyoloji,Stoloji,Histoloji,genetik bilimlerinden faydanılarak,çok uzun bir araştırma süresi geçirmiştir...Tüm izinleri alındıktan sonra 2007 kasım ayında resmi olarak satışa başlamıştır...
İlk kulanılan bitkiler Biber, domates,marul,maydanozdur...Büyük alanda ise Esterli ot ilacı ile yanmış buğday,nohut,pancar ve mısırda kullanılmıştır...
B5A doğal ortamda bitkilerin Hümoral ve hücresel bağışıklık sistemini güçlendirerek gelişimine katkıda bulunuyor...
Doğal ortamda bitki topraktan aldığı enerjinin % 3 ile % 15 ini kullanıp geri kalanını, çiçek dökümü,yaprak dökümü,kabuk dökümü ile toprağa geri veriyor...Bu nedenle toprağın organik ortamda fakirleşmesi gibi bir olay da söz konusu değil...Saygılarımla...
NOT: Bu bilgilere B5A nın tarihçesini araştırıp Öyle ulaştım...(Kaynağımı sormayın lütfen)..

Eski 01-08-2008, 12:54   #338
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Sn. Praecox,
Gönül isterdi ki, ürünün içeriği ile ilgili açıklamaları firma **** doğrudan veya dolaylı temsilcileri yapsaydı, biz de, çelişkili ve tutarsız ifadeler sebebiyle, ne oluyoruz? Bu nasıl iş? Ne alacağız da bitkilerimizde kullanacağız türünden endişelere kapılmasaydık.

Evet, helicobakter türevi denmiş. Bunun helicobakter pylori olmadığı çıkarsamasını mı yapmalıyız? Hoş, başka bir mesajda da helicobakter olduğu yalanlamıştı. Var mı, yok mu, varsa nedir? Belki de değildir. Olasılık %100'den az o zaman kullanalım mı? %1'lik ihtimal yeterince yüksek değil mi?

Tek bir mesajda Pseudomonas Fluorecent bakterisinin mevcudiyetinden söz edildi. Bir daha da tekrarlanmadı. Bu bakteri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim dalının Hastane Enfeksiyonları ile ilgili sunumunda (linkini daha önce vermiştim 35. sayfa, başlıktan sonraki 6.satır) listelenmiş. Bunun da var olup olmadığı belirsiz. Yani firma yetkilisinin var dediği şey de şüpheli, ki umarım yoktur.

Bir mycoplasma'dır gidiyor. Tescil belgesinde ne bakteri, ne de mycoplasma var. Firmanın mycoplasmaları görecek, sayacak, bir arkadaşımızın yazdığı üzere "uzmanlarının inceleyeceği" nasıl bir laboratuarları, mikroskopları olduğunu iki kez sordum. Firmadan bir yanıt gelmedi ama başka arkadaşlar gönül rahatlığıyla onaylayıp tavsiyeye devam ettiler, üstelik de içinde bakteriden söz etmeyen tescil belgesini tek dayanak olarak göstererek.

"Burada yaptığımız tam bilmeden bilimsel adları ucundan tutup en kötüye çekmek. Üretim şartlarını ve şeklini bilmek de önemli." demişsiniz. Çok haklısınız. Bilmediğimiz bir şeyi, üstelik üreticisinin bildiği de kuşkulu olan bir şeyi en kötüye çekmek en tedbirli yaklaşım olur.

Ürün ile ilgili yazışmalarda "ölüyü diriltti, bu ne mucizedir" türü dışında, tutarlılık arayan sorular yöneltildiğinde ya sessizlik oluyor, ya da belli belirsiz bir rahatsızlık yaratarak, ürünün içeriği ve üretim süreciyle ilgisizmiş gibi görünen kişilerin, bu ürün "bilimsel verilere dayanıyor" "bir çok uzman bunu inceleyip icat etmiş" yanıtlarıyla karşılaşıyoruz. Firma bir şey söylemediğine göre bu yanıtı veren arkadaşlar hangi uzmanların nasıl incelediğini de söylemeliydi.

Öte yandan, bu gibi risklere işaret edildiğinde "içmeyeceksin ya, alt tarafı toprağa dökeceksin", "ellerimizi yıkarsak bir şey olmaz" şeklinde yanıt ve tavsiyeler var, sanki içersek ne olur diye soruluyormuş gibi.

Söz konusu olan, sıvı gübre tesciliyle mikrobiyal bir ürünmüş gibi sunulan, içinde ne olduğu bilinmeyen ancak tehlikeli şeyler olma olasılığı bulunan (ki böyle bir olasılık ve kuşku bizzat firma tarafından yaratılmıştır) bir ürünün üzerindeki kullanma ve emniyet tarifnamesinin de bir geçerliliği yoktur. Elimize değdiğinde yıkasak yeterli mi, yoksa çatlaklardan kana karışıp, hücrelere yerleşen parazit mycoplasma'lar 8-10 yıl sonra başımıza iş açar mı?

Kimimiz için balkonunda, saksısında, kimimiz bahçesinde tarlasında, bize gereken bitkilere yarayışlı, insanlara zararsız, zehirsiz, enfeksiyonsuz organik ürünler. Bu ürünleri seçerken, ürünün sorumluluğunu üstlenen kişilerden doğru bilgi, çelişkisiz yanıt beklemek hakkımız olsa gerek.

sinasi6 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 13:12   #339
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Ve yine gönül isterdi ki, forumdaki tüm bu görüş alışverişine

bu ürünü satan bayiler, distribütörler vs. yanında bu ürünün oluşumunda-yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin de katkıları olsun.

Forumdaki tüm bu yazılanlardan, bu ürünün yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin haberi olmadıklarını sanmıyorum...

Durum böyle iken bu kişilerin, neden bu görüş alışverişine katılmadıklarını da anlayamıyorum.

Forumda ortaya çıkan bazı kuşkuları, ürün satıcıları değil de , bu ürünü ortaya çıkaran biolog-ziraat mühendisi kişilerin gidermesi gerekmektedir.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 19:00   #340
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster

bu ürünü satan bayiler, distribütörler vs. yanında bu ürünün oluşumunda-yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin de katkıları olsun.

Forumdaki tüm bu yazılanlardan, bu ürünün yapımında yer alan biologların, ziraat mühendislerinin haberi olmadıklarını sanmıyorum...

Durum böyle iken bu kişilerin, neden bu görüş alışverişine katılmadıklarını da anlayamıyorum.

Forumda ortaya çıkan bazı kuşkuları, ürün satıcıları değil de , bu ürünü ortaya çıkaran biolog-ziraat mühendisi kişilerin gidermesi gerekmektedir.

Zaten bu kişilerin ortalarda olmaması şüphe doğuran nedenlerdendir. Kesinlikle bu görüşe katılıyorum.

Eski 01-08-2008, 22:04   #341
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Sayın üyeler;
... B5A MİKROBİYAL BİR GÜBRE DEĞİLDİR...
Evet, tescil de böyle diyor zaten. %25 organik madde, %1,5 organik azot, %3 suda çözünür K2O için tescil edilmiş. Yanlız anlamadığım, 343 mesajdan oluşan bu forumun önemlice bir bölümünde üründeki bakteriler, mycoplasma'lar, bunları "deforme" etmemek için neler yapılacağı "bilimsel veriler" olarak yazıldı. O zaman sormak lazım, bu ne türden bir muhabbet idi?

Alıntı:
...B5A NIN YAPIMINDA TAMAMEN DOĞAL,BİTKİSEL HAMMEDDELER KULLANILMAKTA,DIŞARIDAN MİCOPLAZMA YA DA BAKTERİ ALINIP KARIŞIMIN İÇERİSİNE KONULMAMAKTADIR...B5A NIN İÇERİĞİNDE BAHSEDİLEN MİCOPLAZMALAR, KULLANILAN BİTKİSEL HAMMADDELERDEN (UYGULANAN ÖZEL İŞLEMLER SONUCU) ELDE EDİLENLERDİR...BUNLAR DA ÖZEL ISIL İŞLEMDEN GEÇİRİLEREK BAKTERİLER ÖLDÜRÜLÜP ORGANİK SIVI GÜBRE ELDE EDİLİR...
Bakteriler ölüymüş meğer, biz cesetlerini konuşurmuşuz. "Bilimsel" bir şekilde bu cesetleri "deforme" etmemenin ne önemi vardıysa artk.

Naçizane yorumum, Belki de çok faydalı bir ürün kendi firmasının eliyle ancak bu kadar şüpheli bir duruma sokulabilirdi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 22:19   #342
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Evet, tescil de böyle diyor zaten. %25 organik madde, %1,5 organik azot, %3 suda çözünür K2O için tescil edilmiş. Yanlız anlamadığım, 343 mesajdan oluşan bu forumun önemlice bir bölümünde üründeki bakteriler, mycoplasma'lar, bunları "deforme" etmemek için neler yapılacağı "bilimsel veriler" olarak yazıldı. O zaman sormak lazım, bu ne türden bir muhabbet idi?

Bakteriler ölüymüş meğer, biz cesetlerini konuşurmuşuz. "Bilimsel" bir şekilde bu cesetleri "deforme" etmemenin ne önemi vardıysa artk.

Naçizane yorumum, Belki de çok faydalı bir ürün kendi firmasının eliyle ancak bu kadar şüpheli bir duruma sokulabilirdi.
Sayın meyveli tepe;
Ben bilimsel konularda haddimi aştığı için tartışamam..Ancak edinebildiğim bilgileri sizlere aktarmaya çalışıyorum..Fakat size ne söylesem bilemiyorum...Üreticiler formülü de söylemiyor!...Söyleseler ben de size yazsam,siz de rahatlasanız ben de..)))

Eski 01-08-2008, 22:31   #343
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:

Bunu yapacaklarını hiç sanmıyorum. Biz daha hergün litrelerce içtiğimiz kolanın içeriğini bilemezken... sanırım bu da şirket sırları bölümüne girer. Hiç bir zaman üretimdeki bir yetkili, bir uzman burda konuyu açık etmez. Zaten bu olağan değildir.

Bir ilacın içinde neler olduğunu biliyormusunuz? Örneğin ismi lazım değil bildik bir ağrı kesici tablet. Sadece aktif maddesini biliriz. Ya granülasyon tutsun, stampaya yapışmasın, baskıda kapak atmasın, kolay akıcı olsun aktif madde dağılımı uniform olsun, baskı esnasında bu üniformitesini titreşimle kaybetmemek v.s gibi bir dizi işlem için içine katılan yardımcı maddeler nelerdir biliyormuyuz?

Normal son kullanıcı bunları bilmez hatta yukarda yazdıklarım eminim çoğu okurun bile kafasını kurcalamıştır.

Bundan dolayıdır ki burada ciddi anlamda uzmanların bir açıklama yapıcağını hiç zannetmiyorum.

Her beşeri ilaçda dahi olduğu gibi ilk piyasaya çıktığında yeryüzündeki ceneti vaaad ederler, ancak burada cis-platin, contergan ve son son viox örneklerini de verebilirim.

Zaten beşeri ilaçları bile pazarlıyan doktora lanse edenler lise mezunu hoş görünümlü bazı şeyleri papağan gibi 6 hafta 2 ayda öğretilmiş kişiler...

Sonuç olarak burada iş yine yetkili, ilgili bakanlıklara kalıyor. Bakanlık izinleri, ruhsatlar kolay alınmıyor binbir prosedürü testim neyim var. Burada bu işlerin de güvenilir bir şekilde işlendiğine inanmak veya güvenmek kalıyor.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-08-2008, 23:05   #344
Ağaçsever

Sayın Hüseyin Ovak;

B5A Türkiye'de kaç yerde üretiliyor? ve bunlar hangi il veya iller? Bu gübreyi üreten şirket ne kadarlık bir sermayeye sahip? ( Bu soruyu sormamdaki amaç büyük firmaların bünyesine alamayacağı kadar büyük bir şirketmidir?) Birde siz şu ana kadar bu gübreden takriben kaç lt sattınız? Gübretaş, toros gübre v.b. büyük firmaların B5A muadili bir ürünleri varmı?

Eski 01-08-2008, 23:21   #345
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akgb Mesajı Göster
Sayın Hüseyin Ovak;

B5A Türkiye'de kaç yerde üretiliyor? ve bunlar hangi il veya iller? Bu gübreyi üreten şirket ne kadarlık bir sermayeye sahip? ( Bu soruyu sormamdaki amaç büyük firmaların bünyesine alamayacağı kadar büyük bir şirketmidir?) Birde siz şu ana kadar bu gübreden takriben kaç lt sattınız? Gübretaş, toros gübre v.b. büyük firmaların B5A muadili bir ürünleri varmı?
Sayın akgb;
B5A bu güne kadar Kütahya da üretilmekte iken; çok yakın zamanda Gaziantep iline taşınacaktır..Şirketin sermayesi ve satışlarım konusunda size bir bilgi aktarmam doğru olmaz, yalnız şunu söyleyebilirim; Çok büyük bir şirket değil...Zaten öyle olsaydı, bu tartışmaları yaşamazdık...Ancak; başka bir şirketin bünyesine girmeyi asla düşünmüyorlar...

Başka firmalar veya bahsettiğiniz firmalar da organik gübre üretiyorlar..Ancak bunların B5A nın katagorisinde olmadığını(sadece Türkiye'de değil Dünya da da) iddaa ediyoruz... Zaten B5A nın büyük bir buluş olduğunu ve tarım da devrim yapacağı iddası sloganımızdır....SAYGILAR...

Eski 02-08-2008, 16:24   #346
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Bu soruya ilave olarak;

B5a yı buzdolabında saklamanın ne gibi sakıncaları olabilir?
Sayın üyeler;
B5A nın saklama koşulları 4 ila 10 derece serin yerde saklanmasıdır..Ancak ambalajının temizlenmesinden sonra buzdolabında da saklamanızda bir sakınca yoktur...
Bu konuya açıklık getirmek istedim...SAYGILAR...

Eski 03-08-2008, 00:06   #347
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2007
Alıntı:
Sayın kuzen38;
Gübrenin miadı dolmadan kolay kolay bozulmuyor ancak; yine de uygun şartlarda saklamak gerekiyor...Saygılar..
Hüseyin bey ben buzdolabına koydum ürünü. burda herhangi bir bozulma olmaz derseniz orda kalsın. zaten elimde sadece yarım şişe kaldı. kış döneminde yeni siparişlerde görüsmek üzere.

kuzen38 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-08-2008, 00:17   #348
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Bu arada Hüseyin beyin gönderdigi sıvı gübrelerle beraber birde kullanma kılavuzu var. Aradıgınız her türlü bilgi icin bir nevi danısma görevi üstleniyor bu kitapcık.

Eski 03-08-2008, 00:44   #349
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Burada sorulanların hepsine cevap veren bir kullanma kılavuzu ise burada da yayınlaması iyi olurdu...

malina Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 03-08-2008, 10:28   #350
Ağaç Dostu

kuzen38's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Burada sorulanların hepsine cevap veren bir kullanma kılavuzu ise burada da yayınlaması iyi olurdu...
Benim inceledigime göre kullanımı ve icerigi ile ilgili bir takım bilgiler mevcut. Resim pek net çıkmasada kapagını koyayım. Yaklasık 10 sayfa.

Eklenen Resimler

Eski 04-08-2008, 17:06   #351
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Bana kullanma kılavuzu gelmedi.Yayınlanırsa iyi olur.

cemo Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-08-2008, 00:25   #352
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

[QUOTE=cemo;265142]Bana kullanma kılavuzu gelmedi.Yayınlanırsa iyi olur.

Sayın üyeler;
Aslında kullanma kılavuzunu her üyeye gönderiyoruz,sayın cemo yu atlamışız herhalde...Ancak en yakın zamanda kullanma kılavuzunu sitede yayınlayacağım saygılar....

Eski 05-08-2008, 07:07   #353
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sayın Hüseyin Ovak;

Bana gelen açıklama broşüründe bazı sorularıma cevap bulamadım, siz bu broşürü yazdığınızda biraz daha deteylandırırsanız bizim gibi amatörler daha iyi aydınlanır.

Yani küçük ölçüler vererek, kullanım sıklığını açıkça belirterek, inceliklere dikkat etmezsek negibi sonuçlarla karşılaşabileceğimiz vs.gibi.

Profesyoneller zaten bu işten anlıyorlar, bizler ise deneme yanılma yöntemini kullanmak zorunda kalıyoruz.

Saygılar...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 05-08-2008, 10:43   #354
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı Mesajı Göster
Sayın Hüseyin Ovak;

Bana gelen açıklama broşüründe bazı sorularıma cevap bulamadım, siz bu broşürü yazdığınızda biraz daha deteylandırırsanız bizim gibi amatörler daha iyi aydınlanır.

Yani küçük ölçüler vererek, kullanım sıklığını açıkça belirterek, inceliklere dikkat etmezsek negibi sonuçlarla karşılaşabileceğimiz vs.gibi.

Profesyoneller zaten bu işten anlıyorlar, bizler ise deneme yanılma yöntemini kullanmak zorunda kalıyoruz.

Saygılar...
Sayın adalet yağcı;
Size gönderdiğim kullanma kılavuzu genel olarak hazırlanmıştır...Detaylar hakkında sayın üyelerimizi ben telefon ile bilgilendiriyorum ancak; BMR TARIM ın Gaziantep'e taşınma işlemi tamamlandığında yeni hazılanacak olan kullanma kılavuzu söylediğiniz ayrıntıları göz önüne alınarak hazırlanacaktır...Saygılar....

Eski 06-08-2008, 11:02   #355
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Ben alalı sanırım 1 ay oldu.Herhangi bir zararını görmedim.İnşallah bundan sonrada olmaz.
Yalnız çok etkili bir formül.Bir kaç çiçekte ve meyve de denedim.Kırmızı örümcek istilasından komple çıplak kalan naşi fidanım yeniden hayat buldu.Lime ve Güney amerika limonum yeni filizler vermeye başladı.Verdiğiniz bitki kısa sürede cevap veriyor.Ben üründen çok memnunum.Geçen senedir hiç hareket olmayan hoyam gözle görülür şekilde atak yaptı.Bu ürünü bizlerle paylaştığı için Hüseyin Bey'e teşekkürler.

Oğuzhan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 06-08-2008, 11:22   #356
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Ben alalı sanırım 1 ay oldu.Herhangi bir zararını görmedim.İnşallah bundan sonrada olmaz.
Yalnız çok etkili bir formül.Bir kaç çiçekte ve meyve de denedim.Kırmızı örümcek istilasından komple çıplak kalan naşi fidanım yeniden hayat buldu.Lime ve Güney amerika limonum yeni filizler vermeye başladı.Verdiğiniz bitki kısa sürede cevap veriyor.Ben üründen çok memnunum.Geçen senedir hiç hareket olmayan hoyam gözle görülür şekilde atak yaptı.Bu ürünü bizlerle paylaştığı için Hüseyin Bey'e teşekkürler.
Mahçup olmamak ve insanlara faydalı olabilmek ne kadar güzel bir duygu....
Sayın Oğuzhan'a sonuçlarını ve değerli görüşlerini paylaştığı için çok teşekkür ederim...Saygılar...

Eski 06-08-2008, 12:32   #357
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

B5a organik sıvı gübrenin sağlık denetimi..yorumsuz....

Organik Tarım Ulusal Yönlendirme Komitesi; Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdür’ün başkanlığında TÜGEM temsilcileri, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrük Müsteşarlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü temsilcileri, TÜBİTAK, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yetkilendirilmiş kuruluşların temsilcisi, üniversiteler ve özel sektör temsilcileri ile Komitenin toplantı gündemiyle ilgili görüşlerinin alınmasında yarar gördüğü kurum ve kuruluşların temsilcilerinden olmak üzere en az on kişiden oluşur.
Komite organik tarımın geliştirilmesi ve uygulanması ile ilgili stratejileri belirlemek üzere yılda en az bir kez toplanır ve alınan kararları tavsiye niteliğinde olmak üzere Organik Tarım Komitesine iletir.

Organik Tarım Komitesi (OTK); Komitenin oluşumu; Bakanlık, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Başkanlığı ile Dış İlişkiler ve Avrupa Topluluğu Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından görevlendirilecek temsilcilerinden, Bakan veya yetkilendireceği müsteşar veya müsteşar yardımcısının onayı ile kurulur. Yukarıda adı belirtilen kuruluşlardan en az bir üye olmak üzere komiteye alınacak üye sayısını Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü belirler. İhtiyaç duyulması halinde Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği’nden Komiteye birer üye alınabilir. Komite başkanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü veya yetki vereceği Genel Müdür Yardımcısı veya Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanı tarafından, Komite sekreteryası ise Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Alternatif Tarımsal Üretim Teknikleri Daire Başkanlığınca yürütülür.

Bu komite ülkedeki organik tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, geliştirilmesi, tanıtılması, takip ve kontrolünden sorumludur. Kontrol ve kuruluşlarına çalışma izni vermek ve çalışmalarını denetlemek görevleri arasındadır.

ORGANİK (EKOLOJİK, BİYOLOJİK) TARIM ÜRÜNLERİ (BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRÜNLER, SU ÜRÜNLERİ, TOHUM, GÜBRE, FİDE, FİDAN VE TÜM DİĞER GİRDİLER, GIDALAR, VİTAMİNLER VE DİĞER TÜM KATKI MADDELERİ İLE HAMMEDESİ TARIM OLAN TÜM SANAYİ ÜRÜNLERİ) ÜRETECEK, İŞLEYECEK, PAZARLAYACAK, İTHAL VEYA İHRAÇ EDECEK ÖZEL VEYA TÜZEL KİŞİLERİN FAALİYETTE BULUNABİLMELERİ İÇİN AŞAĞIDA İSİM VE ADRESLERİ VERİLEN, TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞINDAN YETKİ ALMIŞ KONTROL VE SERTİFİKASYON KURULUŞLARINDAN BİRİYLE SÖZLEŞME YAPMALARI ZORUNLUDUR. GEREKLİ OLAN SÖZLEŞME YAPILMADAN BU FAALİYETLERDE BULUNULAMAZ.!!!!
Kontrol ve Sertifikasyon

Kuruluşunun Adı
Adresi Telefon Numarası
Faks Numarası
Mail Adresi

ANADOLU
Süleymanbey Mahallesi Mimar Sinan Cad. Yeşilhan No: 5/3 YALOVA
0 226 812 21 00
0 226 812 21 05
anadoluekolojik@gmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

BCS
Kazım Dirik Mah.Gediz Cad.
Kadri Dağüstü Apt.No:21 B Blok Daire :2
35040 Bornova /İZMİR
0232 3390581
0232 3390591
bcsturkey@superonline.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

CERES
İnönü Cad.No.705 Yunus Emre Apt.Kat1/1

Poligon-İZMİR
0232 2472022
0232-2477001
info@ceres-cert.com.trBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

CU
Mansuroglu Mah. 286 Sok. Ali Colakoglu Sitesi
A1 Blok No: 16 Kat: 1 Daire: 3

35040 Bornova /İZMİR
0232 3470704–3470712
0232-34706 93
turkey@controlunion.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

ECOCERT-SA
184.Sok.No:60 Kat:2 Daire:3

35040 Bornova/İzmir
0232-3434360

3435550
0232-3433959
office.turkey@ecocert.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

EKO-TAR
(MERKEZ)Adnan Menderes Bulvarı Denis Apt. 36/1 33110 MERSİN

(ŞUBE)Ziraat Mühendisleri Sitesi 4.Blk.52/A Yıldız

Çankaya/ANKARA

(ŞUBE)Kalkınma Kooperatifi karşısı No:579

Bademler Köyü-Urla-İZMİR
0324-3254964

0312-4405432
0324-3271944

0312-4409557
info@eko-tar.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

ETKO
160.Sokak No:13/7

35040 Bornova/İzmir
0232-3397606
0232-3397607
info@etko.orgBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

ICEA
Mustafa Kemal Cad.Halil Bey Apt.B Blok

No:166/2 Kat:7 Daire: 13

35040 Bornova-İZMİR
0232-3426068
0232-3428464
info@icea-tr.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır admin@icea-tr.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

IMO
225.Sokak No:26/2 A Blok 35040 Bornova /İzmir
0232-3474705
0232-3474780
imotr@imo-control.orgBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

ORSER

Simon Bolivar Caddesi, Cemal Nadir Sokak No:10 Kat:2 No: 5

06550Çankaya/ANKARA
0312-438 15 60
0312-438 15 59
or_ser@hotmail.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

orser06@ttnet.net.trBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

TÜRKGAP
Palmiye Mahallesi 1216 Sokak S. Yılmaz Apt. No:2/A 33110 MERSİN 0 324 3274191
0 324 3274191
turkgap@turkgap.comBu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır

www.tarim.gov.tr

--------------------------------------------------------------------------------

Eski 13-08-2008, 15:31   #358
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Hüseyin Bey mesajınızı ve bu mesaja yazdığınız
Alıntı:
başlığını hayret ve ibretle okudum. Hani bilmesek koca devlet oturup b5a nın sağlık denetimi ile ilgili neler yazmış diyeceğiz.

Lütfen uzman olmadığınız (hatta hiç bilmediğiniz anlaşılan) organik ürün sertifikasyonu ile ilgili konularda bu şekilde mesnetsiz bilgiler vermeyiniz.

Tarım Bakanlığının organik tarım nedir nasıl yapılır, diye kaleme aldığı bir açıklama yazısını yukarıda yazdığınız başlıkla sizin ürününüze mal etmenizin yorumunu kimlere bıraksak bilemedim.

Devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetllerler.

Kontrol sertifikasyon kuruluşu da üretim sırasında bütün işlemlerin mevcut prosedüre uygun yapılıp yapılmadığını inceler ve denetler ve gerektiği halde analizler yaptırır.

Bunlar b5a nın sağlık denetimi değildir. Hele hele yorumsuz hiç değildir. Buradan anladığımız sadece b5a nın sertifikalı bir ürün olması dolayısıyla organik tarım mevzuatına uygun üretildiği ve organik gübre olduğudur.

Siz Sayın Meyveli Tepe' nin dediği gibi ürüne soru işaretleri koyuyorsunuz.

Şirket pazarlama bölümünden değil de teknik bölümden bir yetkiliyi bizlerle görüştürse sanırım ürün için daha iyi olacak. Belki de çok güzel olan bu ürünün sırf bu saçma sapan cevaplarla karalanması, üzerinde endişe bulutları toplanması yazık oluyor.

Size sorulan sorulara yuvarlak cevap verdiğiniz için görüşlerine güvendiğim meslektaşım Selahattin Yılmaz'ın ürün ile ilgili denemelerini izliyorum. Forum üyelerinden ürün iyi midir, güvenelim mi mesajları alıyorum. Ne zaman bir miktar satın alıp şahsen deneyeyim desem bu tip bir mesajla karşılaşıp üründen soğumak açıkçası beni yordu.

İyisi mi bir süre sadece ürün ile ilgili aldığımız sonuçları konuşalım.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 13-08-2008, 15:51   #359
Ağaç Dostu

Hüseyin Ovak's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Hüseyin Bey mesajınızı ve bu mesaja yazdığınız başlığını hayret ve ibretle okudum. Hani bilmesek koca devlet oturup b5a nın sağlık denetimi ile ilgili neler yazmış diyeceğiz.

Lütfen uzman olmadığınız (hatta hiç bilmediğiniz anlaşılan) organik ürün sertifikasyonu ile ilgili konularda bu şekilde mesnetsiz bilgiler vermeyiniz.

Tarım Bakanlığının organik tarım nedir nasıl yapılır, diye kaleme aldığı bir açıklama yazısını yukarıda yazdığınız başlıkla sizin ürününüze mal etmenizin yorumunu kimlere bıraksak bilemedim.

Devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetllerler.

Kontrol sertifikasyon kuruluşu da üretim sırasında bütün işlemlerin mevcut prosedüre uygun yapılıp yapılmadığını inceler ve denetler ve gerektiği halde analizler yaptırır.

Bunlar b5a nın sağlık denetimi değildir. Hele hele yorumsuz hiç değildir. Buradan anladığımız sadece b5a nın sertifikalı bir ürün olması dolayısıyla organik tarım mevzuatına uygun üretildiği ve organik gübre olduğudur.

Siz Sayın Meyveli Tepe' nin dediği gibi ürüne soru işaretleri koyuyorsunuz.

Şirket pazarlama bölümünden değil de teknik bölümden bir yetkiliyi bizlerle görüştürse sanırım ürün için daha iyi olacak. Belki de çok güzel olan bu ürünün sırf bu saçma sapan cevaplarla karalanması, üzerinde endişe bulutları toplanması yazık oluyor.

Size sorulan sorulara yuvarlak cevap verdiğiniz için görüşlerine güvendiğim meslektaşım Selahattin Yılmaz'ın ürün ile ilgili denemelerini izliyorum. Forum üyelerinden ürün iyi midir, güvenelim mi mesajları alıyorum. Ne zaman bir miktar satın alıp şahsen deneyeyim desem bu tip bir mesajla karşılaşıp üründen soğumak açıkçası beni yordu.

İyisi mi bir süre sadece ürün ile ilgili aldığımız sonuçları konuşalım.

Sayın Pakkaner;
Uzman olmadığımı ve haddimi aşmamaya özen gösterdiğimi daha önce de belirtmiştim...
Bu yazıda Organik gübre sertifikası verilirken oluşturulan komisyonda kimlerin olduğunu belirtmek istedim..Yoksa bu B5A nın sağlık denetimidir gibi birşey söylemedim.Yine de yanlış anlaşıldıysa özür dilerim...Saygılar...

Eski 13-08-2008, 16:18   #360
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Alıntı:
... bu B5A nın sağlık denetimidir gibi birşey söylemedim.Yine de yanlış anlaşıldıysa özür dilerim
Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim diyorsunuz. Yanlış anlayan biz değiliz. Siz yanlış ifade ediyorsunuz çünkü ciddi bilgi eksikliğiniz var.

Alıntı:
yazan da mı biziz?

Alıntı:
Bu yazıda Organik gübre sertifikası verilirken oluşturulan komisyonda kimlerin olduğunu belirtmek istedim..
Hüseyin Bey, bu kişiler sertifikasyon verirken oluşturulan komisyonda yoktur.

Size sertifikayı veren kontrol sertifikasyon kuruluşudur. Bu kişiler değil. Bu kişiler ve onların oluşturduğu komite sertifika veremez.

Yukarıda da söylediğim gibi devletin organik tarım yürütme komitesinde bulunan bu kişiler ulusal politikaları tayin takip ve kontrol ederler. Kontrol kuruluşlarının da çalışmalarını denetlerler.

Düzenleyen Mine Pakkaner : 13-08-2008 saat 17:20
Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025