![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
50 ml EM1 50 ml pekmez (özellikle keçiboynuzu pekmezi) 900 ml su ( Sn. Çamtepe 30-32 diye paylaşmıştı ). Ilık ve karanlık bir ortam yeterliymiş. Sıcaklık mikro organizmaların faaliyetleri için önemliymiş. Aktifleştirme işlemimiz esnasında karışımı ılık bir ortamda muhafaza edebilirsek süreç kısalacakmış. Ben de sizin gibi siyah bir poşet kullanmıştım. Fakat Sn. Çamtepe'nin tavsiyesi ile garanti olsun diye bir akvaryum ısıtıcısı edindim. Bir kovanın içine biraz su, içine bir akvaryum ısıtıcısı, suyun içine de şişemizi daldırarak mayalamayı başlattım. Gaz oluşumu başlayana kadar günde bir iki defa plastik kabı çalkalamamız tavsiye ediliyor. 2-3 gün sonra gibi sıvının üzerinde mayaların etkisiyle hafif bir beyazlık oluşuyor. Turşunun üzerinde oluşan beyazlığa benzeyen türden. Bu aşamadan sonra aktifleşme (gaz oluşumu) başlıyor. İleriki günlerde şişeyi çalkalamamamız tavsiye ediliyor. Bu gaz çıkma işi 7-8 gün devam ediyor. Sıvının üzerinde bir, iki parmak boşluk kalması tavsiye ediliyor. EM1, dormant halde yani uyur halde, PH 3.5 olmalı. 4 ve üzeri bozuktur. Kullanılmaz diye Sn. Halil Bey'den öğrenmiştim. Cevaplarını aradığınız soruların devamını umarım hocalarımız paylaşırlar da ben de eksik kalan bilgileri öğrenmiş olurum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|