agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni463Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 11-06-2012, 10:43   #11
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
EM konusunda tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacaktı.

Geçen yıldan elimde olan aktifleşmemiş EM'nin kapağını açtım rahatsız edici bir koku ve görüntü yoktu. EM'de problem olmadığını düşünerek katifleştirme işlemine başladım.

50 ml EM, 50 ml keçiboynuzu pekmezi, yaklaşık 40 derece sıcaklıkta 900 ml içme suyunu 1 litrelik plastik su şisesinde karıştırdım. Siyah bir poşete koyup güneş görmeyen ardiyeye koydum. Suyun ph'ı karışmadan önce 7 ph'dı. 24 Saat sonra dibe çöken pekmezi şişeyi ters yüz etme şekliyle karıştırdım ve kapağı hafifçe açmak şekliyle çok az oluşan gazı aldım. Merak edip ph'na baktım ph 4 çıktı. Geçen yıl yaptığım aktifleştirme işlemlerinde 24 saat sonra hiç ph'a bakmamıştım 10 gün kadar sonra baktığımda bile ph 4,5 seviyelerinde oluyordu.

24 Saat sonra ph'ın 4 olması normal bir durummudur?
Önümüzdeki hafta Sapancaya gittiğimde ph'ı 3 gibi görürsem bu kadar kısa sürede Em'nin aktif hale geldiğini düşenebilirmiyim? Ya da kullanmak için başka dikkat etmem gerekenler nelerdir?

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025