![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
.50 ml. EM1, .50 ml. melas veya pekmez, koyup 1 lt ye tamamlıyorsunuz. Plastik kabın içinde biraz hava kalacak şekilde havasını alıyorsunuz. Ara sıra çalkalıyorsunuz. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
50 ml EM1 50 ml pekmez 900 ml su (35-40 C) olması gerekirken, ben bu mayalama işini oda sıcaklığı su ile yaptım. Yapar yapmaz da aklıma geldi. Ama iş işten geçmiş oldu. Ya olursa diye de kıyamadım dökmeye. 2 gün oldu yapalı ama hava falan da çıkmadı hiç. Benim yaptığım hatayı kimse yapmasın diye paylaşmak istedim sadece. Saygılarımla... Düzenleyen bahcedenn : 16-04-2012 saat 01:30 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
İstenizse, pekmezi ılık suda _ oda sıcaklığı_ seyretmek istenir ama zorunlu değildir. Bu aklınızda kalmış olabilir. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Alıntı:
Yalnız dikkatimi çeken bir farklılık var. Sıvının en üst kısmında beyazımsı bir oluşum başladı başlayacak gibi. Acaba bu aktifleşmenin bir habercisi mi yoksa şekerli pekmezin havasız ortamda kalmasından kaynaklanan bir oluşum mu bilemedim. Gelişmeleri sabırla beklemekteyim. Bir şey daha sormak isterim. Ben aktifleştirme işleminde fabrikasyon bir ürün kullandım. Acaba bunun bir zararı olur mu? Saygılarımla... |
|
|
|
|
![]() |
|
|