![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
EMA uygulaması için bir kaç soru; 1) Şu anda viyolerde beklettiğm karpuz fiderim var. Sera içinde. Dikmeden önce; 1/500 oranı ile EMa spreylemek istiyorum. Sonra tarlaya dikeceğim. (viyoller plastik kaptan oluşuyor spreyleme sırasında fide kök bölgesinde ema birikmesi fideye zarar verir mi?) 2) Köklendirilmiş _viyolden çıkarılmış_ domates fidesi dikmek istiyorum. Toprakta nematot var. (Domates büyüdüğünde köklerinde diziler halinde yumru oluşuyor ve kökün topraktan vitamin alışını engelleyip, öldürüyor. Sadece fidanları dikeceğim alanı_bir avuc kadar_ sırt tulumbasıyla spreyleyip ertesi gün dikmek istiyorum. (3_7 gün beklemem mi gerek?) Oran 1/500 olacak. Sonra da; Fidanların dikiminden sonra 1/500 oranı ile, her 10 günde bir, damatesleri yapraktan tabii toprağıda spreyleyerek ema kulanabilir miyim? Sayın doğasever, aslında çiftcinin korkusu şu; Ema yapraktan verildiğinde fideye zarar verir mi.? Emayı toprağa verdiğimde/spreylediğimde hemen dikmem gerekiyor. uygulayıp,3.5 gün toprağı karıştırıp beklemek zamanımı çalıyor. İşte beklemeden fideyi_ertesi gün veya o gün_ dikersem ema köke zarar verir mi Saygılar ( yeni bir şey deneyecekler ya, 8 dereden 9 su getirecekler.) ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
Alıntı:
|