![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
|
EM Bukaşi'yi diğer kompostlardan ayıran nedir?
Bukaşi™ organik kompost gübrenin diğer kompostlardan farkı oksidasyon değil de fermentasyon yoluyla üretilmesi ve yararlı mikroorganizmalarca zengin olmasıdır. Kompostlaştırılacak yığının oksidasyon yoluyla (yani kokuşarak) 70-90 C derece gibi yüksek sıcaklıklara ısınmasına izin verilerek üretilen kompostlardaki organik madde doğal enerjisini büyük oranda kaybetmiştir. Daha düşük sıcaklıklarda fermentasyon yoluyla üretilen Bukaşi™ kompost ise, enerjisini büyük oranda korumaktadır ve toprağa uygulandığında bu enerjiyi toprağa ve tarımı yapılan bitkilere verir. Fermentasyon yoluyla üretilen kompost bu yüzden bitkiler için daha faydalıdır. Ayrıca, Bukaşi™ kompost gübre içinde 4 ana grup yararlı mikroorganizma ve bunların da toplam 82 çeşit alt grubu bulunmaktadır. Her bir mikroorganizma özenle seçilmiştir. Mikroorganizmaların görevleri birbirini tamamlamakta ve toplam bir sinerji yaratmaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
EM Bukaşi'nin yararları nelerdir?
Önerdiğimiz oranlarda düzenli olarak kullanıldığında Bukaşi™ Organik Kompost Gübre aşağıdaki yararları sağlar: • Topraktaki besinleri bitkilerin alabileceği şekilde açığa çıkarır. Besinler, bitki bünyesine aldıkça yavaş yavaş açığa çıkar. Böylece, besinlerin yağmur sularına karışarak ziyan olması ve yeraltı sularını kirletmesi önlenmiş olur. • Topraktaki mikrobiyel aktiviteyi arttırır. Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik ortamını iyileştirir. • Toprağın yapısını ve su tutma kapasitesini geliştirir. • İçerdiği fototropik bakteriler sayesinde bitkilerin fotosentez kapasitelerini (güneş ışınlarından yararlanma oranını) arttırır. • Topraktaki patojenleri ve hastalıklara neden olan zararlıları bastırır. İçindeki yararlı mikroorganizmalar, topraktaki ne yararlı ne de zararlı mikroorganizmaları yararlı mikroorganizma şeklinde işlev görmeye teşvik eder. • Bitkinin sağıklı bir şekilde gelişmesini sağlar. • İçindeki antioksidan maddeler sayesinde bitkilerin daha sağlıklı ve ürünlerin raf ömrünün daha uzun olmasını sağlar. • Topraktaki kimyasal madde ve pestisit kalıntılarını parçalar ve zararsız hale getirir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
EM Bukaşi Nasıl Uygulanır?
Genel olarak, yeterince organik madde bulunan üst toprağa 1 metrekareye 200g Bukaşi uygulayınız. (1 dekara 200 kg) Toprağın organik madde içeriği düşükse, daha fazla (en fazla metrekareye 1 kg, dekara 1 ton) Bukaşi uygulayabilirsiniz. Çoğu yerlerde, İdeal kullanım oranı dekara 400 kg olarak tavsiye edilmektedir. Üst toprağa karıştırılarak uygulanır. Ağaçlara Bukaşi uygulanacak ise, ağacın dibinden 30 cm uzaklıkta bir daire şeklinde boşluk bırakılarak uygulanır! (Biraz asidik olduğu için yakmasın diye!) Bukaşi'yi toprağa uyguladıktan 3 ila 4 hafta sonra ekim yapılır ya da Bukaşi önce (1:3) oranında toprakla karıştırılır ve bu karışım 3 ila 4 hafta bekletilir ve ondan sonra tarlaya veya bahçeye ve saksıya konulur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Doğasever(Kayhan Yalcı) Buluşma
Sn;Doğasever(Kayhan Yalcı) Fermantasyonla sıvı gübre başlığındaki yazılarıma gösterdiğin ilgi alaka ve övgülerin kaynağı gene sizlersiniz. 2006-2007 yıllarıydı internet imkanlarıyla yeni tanışmıştım, profil bilgilerimden anlaşılacağı üzere bahçe,toprak,kompost hobilerimi geliştirmek amacıyla google'ın sayfalarında toprakları iyileştirmek için siteler arasında dolaşırken. Milliyet blog'ta Emturkey le ve blogtaki bilgisayarın başındaki kişiyle ağaçlar net'te buluşmak varmış. Benim tahminim vardı, Doğasever yurt dışında yaşıyordu Kayhan Yalcı'da yurt dışında yaşıyordu bu örtüşen benzerlik sizi burda da rastlamam tesadüf olamazdı çünkü aynı yolda yürüyorduk bu benim için, sizin övgülerinizin üzerinde bir değer ifade ediyordu. Siz bana internetin o sayfalarında EM'i,EM1'i EM Bugaşıyı anlatırken,ben toprak altı canlıları ve mikroorganizmaların dünyasında hobilerimin sırlarına eriyordum. Ben ozaman Emtürkey'in dışında biyo gübre pazarında kimse yoktu daha sonra bmr tarımdan b5a yı gördüm sonra diğerleri geldi,mahzuru yoksa sormak isterim Em türkey bu konuda biraz geri kaldı gibi piyasanın öncüsü olmuşken teşkilatmanızı yaygınlaştıramadınız. Benim esas endişem toksin ve zehirler hala neden varlar.Size özel bir sorum var sizin ürünleriniz geliboluda tanınmıyor halbuki yeni bir firmanın bir ürünü var satıcıya sordum neden böyle deyince toprak tv de reklamı varda, köylü sorduğu için getirdik cevabını verdi.Bu son anlattıklarımın amacı sizi bilgilendirmek içindi,böyle biline. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak TV önemli, reklam meklam ama insanlar etkileniyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Epsody Hep sizden övgü dolu mesajlar geliyor. Bu mesajların beni ne kadar mutlu ettiğini bilemezsiniz. Asıl övgüye layık olan siz ve sizin gibi durmadan araştıran ve daha iyiyi bulmaya çalışan araştırmacı ruhlu ve düşünür karakterli insanlardır. Ben sadece zaten var olan bilgileri sizlere aktarmaya çalışıyorum. Maalesef ülkemiz özellikle tarım konusunda oldukça geri kaldı ve hala daha da geri bıraktırılmaya çalışılıyor. Bizler el birliğiyle bunu önlemeliyiz. Tarım bir ülkenin en önemli endüstrisidir. Sizi başkaları beslemeye başladığı zaman, tam anlamıyla özgür olamazsınız! EM Turkey Geliboluda tanınmayabilir ancak pazarda geri kaldığı doğru değildir. Özellikle Akdeniz Bölgesinde hızla yayılmıştır. Hala daha da tüm Türkiyede yayılmaya devam etmektedir. Ancak bizler sadece tarımla sınırlı değiliz, çevre ve hayvancılık projeleriyle de uğraşıyoruz. Sınırlı kaynaklarla ancak bu kadar oluyor. Ama daha da hızlanmamız gerektiği görüşüne de katılıyorum. Toksinler ve zehirlere gelince, bu kirliliğe neden olan yine biz insanlarız. Doğayla uyumsuz teknolojiler nedeniyle, bu zararlı bileşiklerin ve zararlı organizmaların miktarı her gün artmaktadir. EM Teknolojisi bunlarla başedebilmek için büyük uğraş vermektedir. EM mikroorganizmaları toksinlerle savaşı milyonlarca yıl önce atmosfer daha oluşmamışken bir kez kazandılar. Yine kazanacaklar! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|