![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Arkadaşlar ema yı fındık ocaklarına nasıl vermeliyim sulama imkanım yok çünkü arazi çok eğimli cevab yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-06-2012
|
Sn Doğasever merhaba, Ayrıntılı cevabınız için çok çok teşekkür ederim. Tasarladıklarımı henüz gerçekleştiremedim, çünkü hiç yağmur yok. Bir kere yağdı, onda da üstün çabalarımla 10 lt'ye yakın yağmur suyu toplamayı başardım. Beni izleyenlerin bakışlarını hala unutamıyorum, yağmurda bir bahçeye bir yukarıya ![]() Zaten bitkilerin ihtiyacı olduğundan hemen 1-2 haftada kullanıldı. Bir depo almayı düşünüyorum ama suyu nasıl toplayacağım hiç bilmiyorum. Balkonların çatı kısmı tamamen kapalı, yağmur bize ulaşmadan düşüyor. Ev benim olsa çözümü biliyorum ama ![]() Bulacağız bir hal çaresini, aşamaları da buradan bildiririm. Özet olarak olur da 300 lt'lik bir depoyu dolduracak yağmur suyu bulabilirsem 1/ 300 oran dezenfeksiyon için ideal, Gübreleme olarak yazın suya yine gübre veya Em Aktif ilave ediyoruz. Kışın da gübre olmaması gerektiği için sade depodaki suyu kullanmamın hiç bir mahzuru yok. Biliyor musunuz dezavantaj gibi duruyor ama aslında avantaj, suyla karıştırıldığında gübre özelliğini bir kaç günde yitirmesi. Ben asıl buraya takılmıştım, bitkiler dinlenme dönemindeyken gübre vermemem lazım diye ![]() ![]() Nefis bir sonuç oldu, tekrar teşekkürler. Saygılar, |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANILAN EM ÜRÜNLERİ 3.mesajdan alıntıdır. -FINDIK için EM kullanımı (1000 m2 alanda) Topraktan: Mayıs veya Haziran ayında ağaçların kök kısımlarına denk gelecek şekilde tatbik edilmek suretiyle 3 litre EMa. (1 tonluk holdere 3 litre EMa konulup ağaçların kök çevrelerine gelecek şekilde her ağaç için 50-60 litre ağaçların dip kısımlarına tatbik edilir) Yapraktan: 1. uygulama: Yapraklanma başladığında 250 ml EM5 + 250 ml EM FPE, 250 litre suya konup, ağaçlara yaprakları ve dallarıyla birlikte ıslanacak şekilde uygulanır. 2. uygulama: Meyveler mercimek büyüklüğüne ulaşıp iç kurdu ilacı atıldıktan 10 gün sonra 500 ml EM5 + 500 ml EM FPE 500 litre suya konup ıslanacak şekilde uygulanır. (Aslında EM uygulanan ağaçlarda iç kurdu için zehir kullanımına gerek yoktur. Fakat henüz EM’in etkisini bilemeyen çiftçilerimizin tedbir olarak alıştıkları uygulamayı yapacakları düşüncesiyle izah ettik. Bir kısım ağaçlarına iç kurdu mücadele ilacı atmadan sadece EM ile uygulama yapmalarını tavsiye ederiz). 3. uygulama: Ekim ayında filiz güvesi mücadele ilacı atmadan 10-15 gün önce 2. uygulama ile aynı şekilde tatbik edilmelidir (Burada da yine bir kısım ağaçlarına filiz güvesi mücadele ilacı atmadan sadece EM ile uygulama yapmalarını tavsiye ederiz). Not: Yapraktan EM uygulaması ile zehir atılmasına gerek kalmayacaktır. Denemeniz önerilir. EM (Etkin Mikroorganizmalar) başlığında paylaşılalan bilgileri ilk mesajdan itibari ile okumanızı tavsiye ederim. Saygı ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
EM'nin bakteriyel yanıklık için doğrudan etkili olduğuna dair herhangi bir literatür kaydına rastlamadım. Bakteriyel yanıklığın fındıkta tüm dünyanın baş belası olduğu görünüyor. Bazı çeşitlerin dirençli olduğu söyleniyor. 5 yaş altı fidanların bu hastalığa hassas olduğu bildiriliyor. Sonbahar ve ilkbahar bakır (bakır oksiklorit) uygulamalarının hastalığı tamamen bitiremese de kontrol altında tutmakta etkin olduğu bildiriliyor. Ağaç dokusuna sirayet ettiği için zor bir hastalık. Bu bakımdan armuttaki ateş yanıklığına benzettim. Hastalıklı dalların budanıp hiç bir yere değdirilmeden yakılması, budama aletlerinin, hatta ellerinizin bir ağaçtan diğerine geçerken dahi dezenfekte edilmesi hayati önem arzediyor. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: