Sn Denizardacan,
Yağmur ve kar sularını değerlendirerek kullanmayı ve EM ile dezenfeksiyonu sağlamayı çok iyi düşünmüşsünüz. Tebrikler.
EMA'nın kapağını açtıktan sonra genellikle mümkün olan en kısa sürede tüketmeye çalışın. Bu süre 30 günü pek aşmasın derim. Ayrıca, hem dezenfeksiyon hem de gübre olarak kullanarak bir taşla iki kuş vurma amacınız da gerçekten takdir edilecek bir düşünce.... Ancak aşağıdaki 2 noktayı da göz ardı etmemenizi öneririm:
1- Bir defalık bir uygulama ile ne kadar sürelik bir dezenfeksiyon yapmayı amaçlıyorsunuz? Eğer bu süre 3-4 ay veya daha uzun süreli olacak ise, benim önerim, bir uygulama yerine iki veya üç uygulama yapmaktır. Ayrıca, dezenfeksiyon amaçlı uygulamalarda uygulama oranı 1/500 yerine 1/100 - 1/300 olmalıdır. Buradan hareketle, diyelim ki 1/250 oranını kullanarak dezenfeksiyon yaptınız. Aynı depodaki suyu gübre amaçlı kullanırken %50 oranında boş su ile seyrelterek sulamada kullanırsanız, böylece sulama suyunuzda yine 1/500 oranını yakalamış olursunuz. (Gübreleme için 1/250 oranının da kullanılabileceğini belirtmeliyim)
2- Eğer gübreleme amaçlı kullanılacak ise, EM mikroorganizmalarının suyla karıştırıldıktan sonra bir kaç gün içinde kullanılması önerilmektedir. Çünkü, mikroorganizmalar canlı olduklarından aralarındaki ideal oran zamanla değişebilmektedir. Eğer kendi haline bırakırsanız (birkaç günden sonra) zaman içinde EM mikroorganizmalarının tamamı laktik asit bakterilerine dönüşebilir. Bu durumda ise, sterilizasyonu sağlamaya devam eder ancak gübre olarak etkinliğinin EM kadar etkili olmayacağını düşünüyorum. Yine de düşündüğünüz denemeyi yapmaya değer. Sonuçları bizimle paylaşırsanız memnun olurum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Denizardacan
Merhabalar diyerek sözlerime başlamak istiyorum,
Arkadaşlar bu sayfanın tamamını okudum ama halen cevaplayamadığım bir kaç sorum var. Aslında emturkey e mail attım ancak henüz dönüş olmadı, bir de siz uygulayıcıların cevaplarını bekliyorum.
Yani cehaletin sonu yok ama neyse umarım çok komik duruma düşmem 
1- Emturkey tarafından 20.10.2012 tarihinde Ağaçlar. net Ankara Sonbahar toplantısında bizlere dağıtılan em aktifin kullanma süresini özellikle Alper Bey den öğrenmek istiyorum. Bu bağlamda em 1 aktifleşince nasıl bir ortamda ne kadar süreyle tazeliğini korur. Son kullanma tarihi.
2- Salon bitkilerim var, ama sanırım balkon ve bahçe işine başlayacapım bu bahar. Gönül ister ki hep yağmur suyu kullanıyım. Ama onun da saklanması ve depolanması sıkıntı, dezenfekte etmek için aktif kömür kullanmak gerekiyor.Benim de bu sabah itibariyle aklıma gelen çözümüm şöyle ne dersiniz 
300 Lt lik bir su deposunu balkona konuşlandırıp, bu sene hem yağmur hem de kar sularını orada depo etmek istiyorum. VVVVVVVVeeeeee dezanfektan olarak da em aktif veya bir adet bukaşi topum var yine toplantıda dağıtılan, onları kullanmayı düşünüyorum. Bunun haricinde de gübreleme falan yapmam diyorum kendi kendime.
Ne dersiniz.
|