agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-07-2009, 16:36   #181
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
EM Belge-1

Sn Forum okuyucuları,
EM için ABD'den alınmış mikrobiyal ürün belgesi. OMRI ABD'deki en saygın organik tarım sertifikasyon kuruluşlarından biridir.

Eklenen Resimler

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 16:53   #182
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belge 2 ve 3

Bakanlığın vermiş olduğu üretici/ithalatçı ve mikrobiyal inokülan (mikrobiyal aşılama gübresi) belgesi. 3 Nolu belgede belirtildiği gibi, bakteri isimlerimiz bakanlığın bu konudaki yasal gereğine uygun olarak ürün şişelerimizin üzerindeki etikette verilmektedir.

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2009, 17:10   #183
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belge-4

Uluslararası Organik Sertifikasyon Kuruluşu SKAL Belgesi (Agriton Hollanda yalnızca EM ürünleri üretmektedir)

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2009, 17:14   #184
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belge 5 - Etko Mikrobiyal İnokulant Gübre ve/veya Toprak Düzenleyici Uygunluk Belgesi

Eklenen Resimler

Düzenleyen Dogasever : 31-07-2009 saat 17:14 Neden: eksık
Eski 31-07-2009, 17:18   #185
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sayın Agaçlar.net üyeleri,
Bu belgelerin devamını önümüzdeki günlerde yayınlamaya devam edeceğim. En az 40 adet dünyadaki çeşitli ülkelerdeki ilgili bakanlıklardan alınmış EM ürünleri belgelerini yayınlamayı planlıyorum. Şimdilik bu kadar. Saygılarımla. Sn Denizakvaryumuna bu belgeleri yayınlayacağıma dair söz vermiştim. Sözümü yerine getirdim. EM yanlızca, bir tarım ürünü değil, çevrede, hayvancılıkta, başka gübre ve kompost yapımında da kullanılan bir mikrobiyal üründür. Bu vasıflara haiz başka hiçbir ürün yoktur!

Eski 31-07-2009, 17:43   #186
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Sn Agaclar.net üyeleri,
EM bir Japon ürünüdür. Ancak EM'nin bulucusu olan Prof T. Higa fakir bir çiftçi çocuğudur ve hayatını çiftçileri sömüren kimyasal gübre ve ilaç şirketlerine karşı savaşmaya adamıştır. Ve bunu da başarmıştır. Çok yakında sizlere büyük bir müjdem olacak! Hem kimyasal madde hem de biyolojik ürün (TESCİLLİ veya TESCİLSİZ!) sömürücülerinden tamamen kurtulacaksınız. Çünkü Japonya bizden hiçbir para talep etmediği gibi, üretimi de %100 Türkiye'de yapmamızı istemiştir. Yani Türkiyeden beş kuruş para çıkmamaktadır ve Türkiye ithalat yapmamaktadır. Çok yakında tüm çiftçiler sevinecekler, bazıları da çok üzülecekler! TARIM YENİ BAŞLIYOR! Hepinize saygılarımla.

Eski 31-07-2009, 17:56   #187
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Zararli Mikroorganizma

Sn Agaçlar.net üyeleri
Bakanlıktan tescil almış hiçbir mikrobiyal ürün içinde zararlı mikroorganizma bulunmaz. Bulunursa zaten tescil verilmez. Bilginize...
EM, Bakanlığımızın istediği yönetmelikteki tüm koşulları yerine getirmiştir. DNA izlerine bakılması diye bir zorunluluk yoktur!

Eski 31-07-2009, 18:44   #188
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Bakanlık Gereklilikleri

Bakanlığımız tarafından tescil edilmiş tüm mikrobiyal gübreler:

1) Zararlı mikroorganizma içermezler.
2) Genetiği ile oynanmamıştır.
3) Yönetmeliğe uygun mikroorganizma ya da mikroorganizmalar içerir.
4) Bakteri sayısı olarak da yönetmeliğe uygundur. (Sanırım yönetmelikte en az 1X10 (üzeri7) cfu/ml idi)

Tescilli bir ürün, eğer yukardaki 4 maddeye uygun olmasaydı, zaten ne Bakanlığımızca ne de uluslararası sertifikasyon kuruluşlarınca tescil edilmezdi.
Yukardaki 1'den 5'e kadar olan belgeler EM'nin bu koşulları yerine getirdiğinin en güzel kanıtıdır. Keşke tüm ürünler böyle saygın uluslararası organik sertifikasyon kurumlarından tescilli olsa... Daha Control Union sertifikasını yaynılamadım. Arkadaşlarım çiftçi ziyaretlerinden dönünce daha çok belge yayınlayacağım. Hepiniz sevgiyle kalınız...

Eski 31-07-2009, 19:17   #189
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Sitenizden mail göndermiştim, henüz yanıt yok . Ev kullanıcıyım. EMA'yı nasıl temin edebilirim?
Sn.Maki01,
www.emturkey.com'dan ilgili şirket ile irtibata geçebilirsiniz. Belki Sn.doğasever'e özel mesajla sormanız ile de gereken organizasyonu yapabilir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 19:21   #190
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sn.Maki01,
www.emturkey.com'dan ilgili şirket ile irtibata geçebilirsiniz. Belki Sn.doğasever'e özel mesajla sormanız ile de gereken organizasyonu yapabilir.
Teşekkürler Sn Meyvelitepe,
Maki01 ile özel olarak ilgileneceğim. Zaten şimdi yeniden yapılandık ve Adana'da da bayimiz var. Sizin yaşadığınız güçlükleri bundan sonra ürün isteyen arkadaşların yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Tekrar teşekkürler.

Eski 31-07-2009, 19:24   #191
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belge - 6

Uluslararası Organik Tarım Sertifikasyon Kuruluşu: Control Union

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2009, 19:35   #192
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belge -7 ve 8

Avrupa Birliği Ökop Belgesi ve EM'nin Genleriyle oynanmadığına dair ABD'den alınmış belge (İkincisi DNA'larla ilgili umumi istek üzerinedir!)

Belge 8'de sonuç Bölümü'nün çevirisi:
SONUÇ
Genetik olarak değiştirilmiş DNA'ları bulmak için Gerçek zamanlı PCR ile analiz yapılmış ancak analize göre, test sonucu genetik olarak değiştirilmiş hiçbir DNA bulunamamıştır.

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2009, 22:03   #193
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Sitenizden mail göndermiştim, henüz yanıt yok . Ev kullanıcıyım. EMA'yı nasıl temin edebilirim?
Sayin Maki01, [VE EM (AKTIFLESMIS) SATIN ALMAK ISTEYEN HERKES]

Sipariş bilgileri için lütfen aşağıya tıklayınız:

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=282

Düzenleyen Dogasever : 23-08-2009 saat 12:07 Neden: Eksik
Eski 31-07-2009, 22:28   #194
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Nasil da unutmusum - Belge 9

Turkiye IMO'dan aldigimiz Organik Tarim icin kullanilan Mikrobiyal Inokulant Belgesi. Ayrica hayvan barinaklarinin (ahirlar ve kumesler dahil) dezenfeksiyonunda da kullanilabilecegi yaziyor! (Zararli Mikroorganizmalarla dezenfeksiyon nerede gorulmus! Tabii ki yalnizca yararli mikroorganizmalar!)

Bu da bu gecenin son belgesi olsun. Yarin insallah yenilerini buldukca devam ederiz. Keske herkesin bu kadar sertifikasi olsa da gosterse...

Eger sikildinizsa sertifikalara nokta koyabiliriz. Baska konu var miydi?

Eklenen Resimler

Eski 31-07-2009, 23:23   #195
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Teşekkürler Sayın Dogasever ve MeyveliTepe,
Ben de info@emturkey.com a mail atmıştım gerçek ismimle. Bir kez daha agaclar.net üyesi olduğumu belirterek göndereyim.
İyi Çalışmalar

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 23:36   #196
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Teşekkürler Sayın Dogasever ve MeyveliTepe,
Ben de info@emturkey.com a mail atmıştım gerçek ismimle. Bir kez daha agaclar.net üyesi olduğumu belirterek göndereyim.
İyi Çalışmalar
Size zahmet olacak Sn Maki01,
konu penceresinde "agaclar.net" yazan mesajlari ben de bizzat takip edecegim. Urununuzun zamaninda elinize gecmesini saglamak icin. Ben de size iyi çalışmalar dilerim.

ÜRÜN ALMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKAT:

Lütfen aşağıya tıklayınız:

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=282

Düzenleyen Dogasever : 23-08-2009 saat 12:08
Eski 31-07-2009, 23:41   #197
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Konuya EMA talebi yazarak yolladım bile.
Yanıt da geldi .
Teşekkürler

Düzenleyen maki01 : 31-07-2009 saat 23:45 Neden: Ek
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 23:46   #198
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Konuya EMA talebi yazarak yolladım bile.
Talebiniz elimize geçti bile. Teşekkürler. Umarım kullandıktan sonra yorumlarınızı burada okuyabiliriz. Saygılar

Eski 31-07-2009, 23:59   #199
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Konumuz parçalamak!

EM parçalayıcıdır! Zararlı mikroorganizmaları, organik maddeyi acımasızca parçalar! Hiçbir parçalayıcı gerektirmez. Anlayan anlar!
Herkese iyi geceler!

Düzenleyen Dogasever : 01-08-2009 saat 00:00 Neden: ek
Eski 01-08-2009, 10:32   #200
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Evet, bu sabah konumuz organik madde, KDK ve sıkıştırılabilirlik

EM'nın Bakanlık ve Sertıfıkasyon Kuruluşlarından aldığı belgeleri yayınlamaya başlamadan önce EM ile ilgili bir araştırma makalesini burada yayınlamıştım. Bu makale, EM ilavesiyle, organik madde içeriğindeki artış, KDK (Katyon Değiştirme Kapasitesindeki) artış ve sıkıştırılabilirliğin (compaction) azalması hakkındaydı. Aslında, Sn Denizakvaryumu'nun dünden beri ısrarla üzerinde durduğu sorunun yanıtı belkide buradadır. Yani, EM topraktaki tüm yararlı mikroorganizmaları artırdığı, nötr mikroorganizmaları yararlı gibi davranmaya sevkettiği ve topraktaki humuslaşma sürecini hızlandırdığı için bu etkiler görülmektedir. Bu etkileri yapmayan ya da yaptığını ispatlayamayan organik ya da mikrobiyal gübrelerin savundukları tez askıda kalır.

Topraklarımızın büyük bir kısmı şu anda maalesef uzun yıllar boyunca kullanılan pestisit ve kimyasal gübrelerin etkisi nedeniyle zararlı mikroorganizmaların istilası altındadır. Bu zararlı mikroorganizmaların etkisini baskılayacak herhangi bir müdahale (örneğin tek bir mikroorganizma ilavesi gibi!), bize o topraklar üzerinde ekili bitkilerin büyümesinde, gelişmesinde olumlu bir gelişme olarak yansımaktadır. Ancak, bu olumlu gelişme bu yıl veya gelecek yıl veya daha ertesi yıl da geçerli olabilecektir. Ama bu nereye kadar sürebilir? Gelişmenin gerçekten olumlu olabilmesi, süreklilik arzetmesi için sağlıklı bir toprak ekosistemine gerek vardır. Bizler, EM'yi bu yüzden önermekteyiz. Yüzyıllar sürecek bir devamlılık, sağlam ve sağlıklı bir toprak ekosistemi için. Bitkilerin sağlıklı gelişmesi ve sağlıklı güvenli meyve vermeleri bu sürecin doğal bir sonucudur. Herkese günaydın...

Eski 01-08-2009, 10:32   #201
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Bioken için bir gelişme var mı?

Her hafta bahçede kene yakalamaktan bıktım

----------------------------------------

Bir de merak ettiğim bir husus var;

EM bir kokteyl...Bu kokteylin içine PF eklenemiyor mu yani sonradan değil ...PF nin de içinde olduğu bir EM.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 10:34   #202
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Agaclar.net üyeleri,
EM bir Japon ürünüdür. Ancak EM'nin bulucusu olan Prof T. Higa fakir bir çiftçi çocuğudur ve hayatını çiftçileri sömüren kimyasal gübre ve ilaç şirketlerine karşı savaşmaya adamıştır. Ve bunu da başarmıştır. Çok yakında sizlere büyük bir müjdem olacak! Hem kimyasal madde hem de biyolojik ürün (TESCİLLİ veya TESCİLSİZ!) sömürücülerinden tamamen kurtulacaksınız. Çünkü Japonya bizden hiçbir para talep etmediği gibi, üretimi de %100 Türkiye'de yapmamızı istemiştir. Yani Türkiyeden beş kuruş para çıkmamaktadır ve Türkiye ithalat yapmamaktadır. Çok yakında tüm çiftçiler sevinecekler, bazıları da çok üzülecekler! TARIM YENİ BAŞLIYOR! Hepinize saygılarımla.
Bu habere çok sevindim.Hayırlı olsun.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 10:46   #203
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bioken için bir gelişme var mı?

Her hafta bahçede kene yakalamaktan bıktım

----------------------------------------

Bir de merak ettiğim bir husus var;

EM bir kokteyl...Bu kokteylin içine PF eklenemiyor mu yani sonradan değil ...PF nin de içinde olduğu bir EM.
Sn Denizakvaryumu,

Biyoken'in ruhsatlandırma çalışmaları devam ediyor. O yüzden resmi satış yapamıyoruz. Ancak, sizin Ankarada olduğunuzu bildiğim için, arkadaşlara söyleyeceğim, size 1 litre ücretsiz olarak versinler. Buna bir engel yok! Tunalı hilmi Cad, Bestekar Sokak 82/8 ofis adresimizden elden alabilirsiniz. Beton zeminlere 1/50 oranında seyrelterek spreyleyin, bitkiler üzerine 1/300.

PF konusuna gelince, Yararlı Pseudomonas türleri EM'nin içinde zaten var. Ayrıca, toprağa EM ilave edilince toprakta yararlı PF'de de artış görülmekte. EM yeryüzünde varolan yaklaşık 2000 adet yararlı mikroorganizma arasında birbiriyle sinerji yaratan 82 tanesi seçilerek özenle hazırlanmıştır.

Eski 01-08-2009, 14:33   #204
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belgeler, belgeler...

Bazı belge meraklısı arkadaşlar, ürünlerinin bileşenlerinin bakanlığa verdikleri toksikoloji raporlarını yayınlamışlar. Gerçekten büyük iş yapmışlar. Bu bilgiler zaten ansiklopedilerde mevcut! Önemli olan sizin ürettiğiniz ürünün kendisinin toksikoloji raporudur. Var mı? Varsa yayınlayın da ürününüzün fareler tavşanlar üzerinde toksik olmadığını öğrenelim de gönlümüz rahatlasın. Yoksa eğer, ben de acaba insanlara da toksik olabilir mi diye kuşku duymaya başlayabilirim. Bu belge düollosunu ben başlatmadım, bitiren de ben olmayacağım. Bu köşede belgelerimiz sonsuza kadar devam edecek. Daha belgelerin %1'ini bile göstermedim. Daha neler var neler...

Eski 01-08-2009, 14:36   #205
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Belgeler de tarım gibi daha yeni başlıyor, sayın agaclar.net üyeleri

Eski 01-08-2009, 14:41   #206
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Unutmayınız ki bizler 30 yıldır ilaç firmalarıyla mücadele eidyoruz. Bazıları ise bu mücadeleye daha dün başladılar! Ama heyecanlarından geçilmiyor. Bu yol inişli çıkışlı, taşlı topraklı ama bizler büyük bir azimle hedefe odaklandık yürüyoruz. Bizim çifte silahımız yok! Arkamızda, orduları devirecek kadar büyük cephaneliklerimiz var! En önemlisi de, bize gönül vermiş bir gönüllüler ordusu. Hedefe hep birlikte yürüyoruz. Önümüze çıkan bu engeller ufak tefek şeyler...
Herkese saygılar

Eski 01-08-2009, 16:52   #207
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Sn. Dogasever, 2007 yılında alınıp hala depoda duran EM kullanılabilirmi?

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 19:24   #208
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Sn. Dogasever, 2007 yılında alınıp hala depoda duran EM kullanılabilirmi?
Sayın K0900
Elinizde böyle bir ürün mü var? biraz açar mısınız?

Eski 01-08-2009, 20:01   #209
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Evet, 1 litrelik plastık ambalajında EM var.

Tuhaf bir durum mu var

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2009, 20:15   #210
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Hayır tuhaf bir durum yok. Normalde EM1'in kullanım süresi 1 yıldır. Ancak, benim elimde 3 yıldır duran EM1 var ve hala kullanıyorum. EM'nin özelliği burada zaten. Zararlı mikroorganizmalar tarafından kolay kolay bozulmuyor. Ama siz yine de kullanmadan önce bir kapağını açıp koklayın lütfen. Kötü kokuyorsa (rahatsız edici), kullanmayın derim. PH'sına bakabilirseniz çok daha iyi olur. pH, 4 ya da 4'ün altındaysa kullanın derim. Saygılar

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025