![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
|
Alıntı:
Bu aşamada fermantasyon yok, havadan bakteri yakalama var Damacanalarınızda ekşi kokuyu alıncaya kadar devam. Süt ilave ettikten sonra seraya alabilirsiniz ancak damacanaların karanlıkta olmasını sağlamalısınız. Elde edeceğiniz serumun miktarını ve bakteri yoğunluğunu belirleyen şey süt miktarı. Aslında o kadar çok pirinç suyuna ihtiyacınız yoktu. Tek bir damacanadaki pirinç suyu üç damacana serum elde etmenize yeterdi. Serum elde edildikten sonra, çok az miktarda (örn. bir su bardağı) serum ile bir damacana dolusu canlandırılmış ve çoğaltılmış lactobacillus sıvısı elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla hazırlığınız çok büyük bir miktarda serum elde etmeye yönelik. Elde edeceğiniz serumu buzdolabı sıcaklığında 1-2 seneye kadar saklayabiliyorsunuz. |
|
|
|
|
![]() |
|
|