View Single Post
Eski 17-01-2019, 09:23   #89
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mertan Mesajı Göster
Laktik asit üretimi için prinç sularını 3 damacanaya paylaştırdım ve ağızlarını gazlı bezle sardım.Bununla ilgili birkaç soru sormak istiyorum.
1- Mevsim itibariyle hava sıcaklığı yaklaşık gündüz 10 gece 3/4 derece bu durum reaksiyona bir zarar verir mi? Sıcaklığı 15-20 derece olan seraya da koyabilirim fakat kapalı alan diye tereddüt ettim.
2- Prinç suyuyla karıştıracağımız sütün bir oranı var mı? (19 litre prinç suyunu 3 damacanaya pay ettim)

Bu aşamada fermantasyon yok, havadan bakteri yakalama var Damacanalarınızda ekşi kokuyu alıncaya kadar devam. Süt ilave ettikten sonra seraya alabilirsiniz ancak damacanaların karanlıkta olmasını sağlamalısınız.

Elde edeceğiniz serumun miktarını ve bakteri yoğunluğunu belirleyen şey süt miktarı. Aslında o kadar çok pirinç suyuna ihtiyacınız yoktu. Tek bir damacanadaki pirinç suyu üç damacana serum elde etmenize yeterdi.

Serum elde edildikten sonra, çok az miktarda (örn. bir su bardağı) serum ile bir damacana dolusu canlandırılmış ve çoğaltılmış lactobacillus sıvısı elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla hazırlığınız çok büyük bir miktarda serum elde etmeye yönelik. Elde edeceğiniz serumu buzdolabı sıcaklığında 1-2 seneye kadar saklayabiliyorsunuz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön