agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni289Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-08-2017, 19:44   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,027
Sanırım bir konuda yanlış anlaşılan bir şey var.

Turşuya laktik asit değil, lactobacillus ilave etmenizin bir anlamı var. Böylece artan bakteri popülasyonu turşudaki sebzelerde bulunan şekeri yiyerek laktik asit üretsinler ki, buna zaten turşudaki sebzelerin fermantasyonu deniyor. Turşuya laktik asit ilave etmenin bir artı değeri yok.

Laktik asit bazen asitlik ayarlamak için kullanılıyor. Söz gelimi zeytin salamurasında ilk başlangıçtaki PH seviyesinin ayarlanması gibi. Böylece salamuradaki lactobacillus'lar zeytindeki şekeri tüketip kendileri laktik asit üretene kadar salamura kontaminasyona karşı koruyucu olsun. Turşuda böyle bir şey gerekli değil. Elinizdeki serum asit değil bakteri zengini ve bu haliyle asitten çok daha değerli

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025