View Single Post
Eski 13-08-2017, 15:34   #39
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Bu şekilde elde edilmiş lactobacillus solusyonunun turşu yapımında kullanımı için bir şey söylemek zor. Zira yüzlerce farklı lactobacillus türü var. Bunların bazıları turşu ve diğer fermantasyonlarda fonksiyonel. Buna rağmen zararlı bir şey olacağını sanmam. 10 litrelik turşuya sadece bir çay bardağı koysanız yeteceğini düşünüyorum. Denerseniz bilgilendirirsiniz.

Bundan sonraki kullanımlarda süt kullanımına gerek yok. Süt bir çok bakteri türü arasından sadece lactobacillus'ların izole edilmesi için kullanıldı.

Pekmez ile çoğaltma sürecinde şişenin kapağını kapalı tutun, zaman zaman gazını çıkarmanızda fayda var. lactobacillus ailesi anaerobik olduğu için oksijensiz ortamı severler, ayrıca başka bakterilerle kontamine olmasını da engellemiş olursunuz.

Hazırladığınız serumları buzdolabında 2 yıl rahat rahat saklayabilirsiniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön