agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni366Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-07-2010, 21:54   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-03-2009
Ben dersime çalışmaya başladım. Bir kaç yabancı kaynak da muhteşem bilgiler var. Düzenleme yaptıktan sonra paylaşmaya çalışacağım.

Bu arada özel mailinize bilgilerimi yolladım. Kısa zaman da bu Milli Valığımıza geren önemi verip elimizden geleni yapmaya çalışırız.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2010, 22:05   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
DiSodiumOctaBorateTetraHydrate (Etidot-67) Suda çözünebilen bor hakkında araştırma yapmak isteyenler için bir kaç bilgicik vereyim o zaman.

Ürünün eşdeğeri veya benzeri olan yabancı ürünleri, internette "solubor", "polybor", "timbor" (veya tymbor olabilir) adları ile aratabilirsiniz.

Ürünün çözeltisi, ahşap sektöründe, ağaca emdirilerek, ahşabın ömrünü çok uzatıyor.
Ayrıca, borun kendisi antifungal olduğundan, mantara karşı etkili.
USA nın ormanla ilgili bir dairesinin yabancı bir yayınında okumuştum. Boraks dekahidratı, ağacı budadıktan sonra budanan yere (mantara karşı) sıvıyorlarmış. Tabi uygulamacı olmadığımdan nasıl yapılacağını bilemiyorum.

Bu konunun, türkiyedeki meyvecilik de dahil olmak üzere, tarım ürünlerinin belki %50 sini, belkide fazlasını direkt olarak ilgilendirdiğini görmemiz olası. O yüzden, uygulamacılardan rica ediyorum. Hobi bahçenizde 10 metrekare domatese de uygulayıp neticelerini paylaşmanızda büyük fayda var.
Allah hayretsin.

Düzenleyen Yakup : 30-11-2011 saat 20:15 Neden: Güncelleme
Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2013, 14:30   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2009
kullanım hakkında

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yakup Mesajı Göster
DiSodiumOctaBorateTetraHydrate (Etidot-67) Suda çözünebilen bor hakkında araştırma yapmak isteyenler için bir kaç bilgicik vereyim o zaman.

Ürünün eşdeğeri veya benzeri olan yabancı ürünleri, internette "solubor", "polybor", "timbor" (veya tymbor olabilir) adları ile aratabilirsiniz.

Ürünün çözeltisi, ahşap sektöründe, ağaca emdirilerek, ahşabın ömrünü çok uzatıyor.
Ayrıca, borun kendisi antifungal olduğundan, mantara karşı etkili.
USA nın ormanla ilgili bir dairesinin yabancı bir yayınında okumuştum. Boraks dekahidratı, ağacı budadıktan sonra budanan yere (mantara karşı) sıvıyorlarmış. Tabi uygulamacı olmadığımdan nasıl yapılacağını bilemiyorum.

Bu konunun, türkiyedeki meyvecilik de dahil olmak üzere, tarım ürünlerinin belki %50 sini, belkide fazlasını direkt olarak ilgilendirdiğini görmemiz olası. O yüzden, uygulamacılardan rica ediyorum. Hobi bahçenizde 10 metrekare domatese de uygulayıp neticelerini paylaşmanızda büyük fayda var.
Allah hayretsin.
SAYIN YAKUP BEY,
İzmir fuarın da ETİBANK standından bir örnek verildi çok verimsiz kireçli toprakyapısı olan bahçemde tozu sulandırarak soğanlarıma ve limon fidanıma kullandım deneme amaçlı çünki toprağımın bora ihtiyaçı olup olmadığını bilmeden denedim sonuç harika ilk defa taze soğanlarım pazarda satılanlar gibi oldu.
Limon fidanımda gayet sağlıklı görünüyor soğanların yanında ki biberlerden hala biber alıyorum aralık ayında .
Evet uygulama güzel ama bu aldığım eşantiyon Borun (toz halindeydi) devamını nasıl bulurum size çalışmalarınızda başarılar dilerim

suhademirgoren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-12-2013, 14:53   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suhademirgoren Mesajı Göster
SAYIN YAKUP BEY,
İzmir fuarın da ETİBANK standından bir örnek verildi çok verimsiz kireçli toprakyapısı olan bahçemde tozu sulandırarak soğanlarıma ve limon fidanıma kullandım deneme amaçlı çünki toprağımın bora ihtiyaçı olup olmadığını bilmeden denedim sonuç harika ilk defa taze soğanlarım pazarda satılanlar gibi oldu.
Limon fidanımda gayet sağlıklı görünüyor soğanların yanında ki biberlerden hala biber alıyorum aralık ayında .
Evet uygulama güzel ama bu aldığım eşantiyon Borun (toz halindeydi) devamını nasıl bulurum size çalışmalarınızda başarılar dilerim
Keşke "2 Kere Beğen" tuşu olsaydı da bassaydım..

Konu içerisinde yeterli bilgi var. Ama cevabı aramak istemiyorsanız, 0 266 721 31 00 tel i arayın. Satışı bağlatın. Eğer kargo ile isterseniz gönderirler. Yok İzmir'den alacaksanız, adresi verirler. Alsancak stadının orada depomuz var.

Yine de bu forumda yazılmış olan 9 sayfayı okumanızı öneriyorum.

Saygılarımla

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025