![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Ben menisküs operasyonu nedeni ile baba evinde dinlenirken, Sn. Koaceözcan bana ulaştı. Kendisinin tarımsal şartları bilinmediğinden sadece belirtiler üzerinde konuştuk ki genç yaprak sararması ve yaprak buruşmaları bor eksikliğini ihtimaller arasına katıyor. Kendisine numune gönderilecek ve kendisi de denemelerini yapacak. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2008
|
![]() ![]() Alıntı:
Hiç toprak tahlili yaptırdınız mı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Yakup , Bu yıl İzmir Tarım fuarında stand açacakmısınız , asıl sormak istediğim stand ta satış yapacakmısınız , yapılırsa çok iyi olur gelmişken alır gideriz. Selamlar. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. syıldıran, Şu an hiç bir şey söyleyemiyorum. Genel uygulama fuarda satış yapmamak. Sadece numune dağıtımı. İzmir'e araçla gelirseniz, İzmirdeki satış ofisinden 1 torba (sanırım artık 30 kg var sadece) ürün alabilirsiniz. Ancak bu durumda da fuar ziyaretinizin hafta içi yapmanız gerekecek. ![]() Fuarda görevlendirilirmiyim bilemiyorum. Fuar işlerine artık Genel Müdürlük bakıyor ve bu konuya önem veriyorlar. Bu sene Konya, Kayseri, Erzurum fuarlarına katıldı(k)lar. Hatta arkadaşların bir yurt dışı fuarına da katıldığını duydum. Zannımca İzmirde de yerimizi alırız. Sahi fuar tarihleri nedir? Ben biraz ayrı kaldım da ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
Önce herkese Selamlar .... Tarım kredi koop. neden satış için gönderilmiyor bu gübre anlamadım ya ....Milli bir gübreyi neden satmazki tarım kredi koop ... soruyorum bana başka markaları gösteriliyor ...anlamadım gitti bu işi.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu konuyu burada sizler tartışabilirsiniz. Ancak ben bu hususta (burada) yorum yapamam. ![]() Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Yakup bey benim kınamam size değil tarım kredi kooperatiflerinin yaptığı uygulama milli bir gübreyi satmamaları ... Çünki diğer firmalardan komisyon la satıldığı için zannedersem ... Acaba eti bakır anlaşma yapıp en azından Tarım kredilerde her kooperatife belli bir tanıtım amacıyla 10 adet gönderse bizlerde rahatça bulabiliriz. vatandaş istediğini alsın değilmiii... Ben başka piyasa firmalarından almak istemiyorum ... bunu göz önünde bulundurmalarını istedim .... Birde Ödemeli kargo ile etidot 67 göndere bilirmisiniz bana 2 kutu acil lazım da ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İyi niyetli temennileriniz için teşekkür ederim. Ben artık satış biriminde çalışmıyorum. Etidot-67 temini için 0 266 721 31 00 dan 3301 dahili numaradan Sn. Fatih AYDIN ile temasa geçmelisiniz. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
![]() Cvp yazdığınız için teşekkür ederim... Ankaradanda Balıkesirin numarasını verdiler tek satış yeri burası galiba ankara 20 ton üzerini satıyormuş ve birde ankaradan etidot-67 sıvı değil dediler .. Etidot-67 benim bildiğim sıvı halde olduğuydu belkide ben yanlışmı biliyorum ..? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani sıvı (çözelti) değil. Yüksek çözünürlükte toz. Ağırlıkça yaklaşık %21 net Bor (B) içeriyor. Kullanırken suda çözerek kullanıyorsunuz. pH değerini ayarlayabilirseniz, bakır sülfat gibi suda çözünen diğer gübrelerle de karıştırabilirsiniz. Tabi burada biraz beceri gerekiyor. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Merhaba sn yakup bey editot67 adlı üründen denemek için 1 torba almak istiyorum ücreti ne kadardır acaba fındıkta topraktan uygulama yapmak istiyorum hangi ayda yapmalıyım saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 torbası 30 kg olup yaklaşık 70 TL (KDV dahil) civarında olması gerek. Net bilgi için lütfen 0 266 721 31 00 dan 3301 i arayınız. Ben genel olarak tüm bildiklerimi bu konu başlığında yazdım. Bitkiler genel olarak vejetatif gelişme döneminde bor kullanımını arttırmaktalar. Siz sorunca internete baktım. Şu dosyayı inceleyin isterseniz. Fındıkla ilgili yapılan bir çalışmada, iç doluluk oranları başta olmak üzere bir kaç parametrede iyi neticeler alındığını hatırlıyorum. Genel olarak yapraktan gübreleme daha az gübre harcamanıza ve daha ani bir etkiye neden olur. Ancak, toprakta bor eksikliği varsa ve hayvan gübresi de kullanmıyorsanız ya da az kullanıyorsanız, ara ara topraktan besleme yapmakta mutlaka yarar var. Böylece, kök uçlarına da bor vermiş olursunuz ki, kök uçları bitkinin büyüyen-gelişen noktalarındandır. Borun bitkide yoğunlaştığı noktalar, yaprak ve filiz uçları gibi büyüyen noktalardır. Yapraktan vereceğiniz borun köklere pek fayda etmeyeceği söylenmekte. Ayrıca, topraktan verilen bor oranını iyi ayarlayabilirseniz, toprak kökenli bazı hastalıklara karşı bitkinin korunmasına vesile olabilirsiniz. Bor'u genel olarak mantar veya böcek ilaçları ile karıştırarak uygulayabilirsiniz. Uygulayan çiftçilerimiz, ilaçlama randımanının yüksekliğinden söz ediyorlar. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Yakup , Etidot-67 çok güzel bir ürün , bitki iz element ihtiyacını karşılamanın yanında fungusit ve herbisit olarak da kullanılabildiğini mesajlarınızda ve diğer bazı yayınlarda okudum. Bu ürünü özellikle zeytin solgunluk hastalığı diye anılan Verticilium hastalığına karşı toprak dezenfeksiyonu için kullanabilir miyiz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maalesef yardımcı olamayacağım. Bu tip sorular uzmanlık veya en azından deneme gerektiren sorular. Bende ise zeytin ağacı bile yok. ![]() Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Ağaç Dostu
|
Düzeltme
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Merhaba Yakup bey bu ürünü kışlık taban gübreleriyle karıştırarak kullanabilirmiyim dekara ne kadar kullanmam lazım? saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çünkü, literatüre göre, genel olarak borun diğer elementlerin alımına olumsuz etkisi olmadığı rapor edilmektedir. Ancak, toprağınızda aşırı miktarda N, P, Ca veya Molibden varsa bor alımı olumsuz etkilenmektedir. Eğer hayvan gübresi/kompost vs. kullanmıyorsanız veya az kullanıyorsanız, yıllık toplam 200 g/dekar olarak ilk denemenizi yapabileceğinizi düşünüyorum. Eğer sezonda hem topraktan hem yapraktan verecekseniz o zaman bu miktarı da bölünüz. Tabi bu durumda, 200 g/dekar değerinin üzerine çıkabilirsiniz ama ilk yıl için bunu göz ardı ediniz bence. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
6-10 Kasım 2013 Adana Tarım Fuarı
Bana yol göründü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
_ Geçtiğimiz İzmir Fuarında Bereket TV röportaj yapmıştı. Dilim döndüğünce Etidot-67 yi anlatmak istemiştim.. Adana Fuarı'na gittik. Çok dolu geçmedi.. 4-7 Aralıkta ise Antalya Fuarına gittik. Şu ana kadar katılmış olduğum en büyük tarım fuarı idi. Bir iki küçük aksaklık yaşadık ama bu boyutta bir fuar için organizasyon yeterli idi. Girişin ücretli olmasına sevindim. Böylece fuar alanında eşantiyon kavgaları önleniyor. Ancak otoparktan ücret almaları hoşuma gitmedi. Yine de olsun.. Tarımsal bilgilerinizi güncellemek istiyorsanız Antalya fuarına katılmanızı öneririm. Hatta 1 gün yetmeyecektir size.. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2009
|
kullanım hakkında
Alıntı:
İzmir fuarın da ETİBANK standından bir örnek verildi çok verimsiz kireçli toprakyapısı olan bahçemde tozu sulandırarak soğanlarıma ve limon fidanıma kullandım deneme amaçlı çünki toprağımın bora ihtiyaçı olup olmadığını bilmeden denedim sonuç harika ilk defa taze soğanlarım pazarda satılanlar gibi oldu. Limon fidanımda gayet sağlıklı görünüyor soğanların yanında ki biberlerden hala biber alıyorum aralık ayında . Evet uygulama güzel ama bu aldığım eşantiyon Borun (toz halindeydi) devamını nasıl bulurum size çalışmalarınızda başarılar dilerim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Konu içerisinde yeterli bilgi var. Ama cevabı aramak istemiyorsanız, 0 266 721 31 00 tel i arayın. Satışı bağlatın. Eğer kargo ile isterseniz gönderirler. Yok İzmir'den alacaksanız, adresi verirler. Alsancak stadının orada depomuz var. Yine de bu forumda yazılmış olan 9 sayfayı okumanızı öneriyorum. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Yakup beyin deneme amaçlı verdiği Etidot 67 borlu gübrenin çeşitli bitkilerde uygulaması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcan, Galiba salatalık... Fidanlar peki? Alakanız için teşekkür ederim. Sizden gelecek gözlem ve yorumlar çok kıymetli olacak inşaallah. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Uygulanan ve uygulanmayan parseller belirlendi. Uygulanan bitkilerde gelişime ve fungal etmenlere karşı dirence etkileri gözlemlenecek.Nihayette kar-zarar hesabı yapılacak. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2009
|
sayın yakup bey Bursa fuarında sizin yetilinizle berağber etidot67 hk uzun uzun görüştük.)) sizin burdaki fuara ihtiyacınız yok dedim gülerek.)) haklısınız dedi arakaşımız ,,, bizimkisi gerçekten amme hizmeti ,,,,çiftçilerimize tamamen katkı amaçlı burdayız dedi eti maden işletmelri ciddi anlamda kar eden bir kuruluş ,böyle hizmetler için [etidot67]sizlere nekadar teşekkür etsek azdır.)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
İnşaallah milletin olanı millet kullanır. Yoksa ben de biliyorum kapitalizmin kurallarını. Bir çok vatandaşımızın, ortamın pusundan, grisinden irkilmeyip doğru bildiğini yapmasıdır önemli olan. Daha öncede yazmıştım üstadın satırlarını; unutmamak lazım: Ye's öyle bir bataktır, ki düşersen boğulursun Azmine sımsıkı sarıl bak ne olursun.. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hiç kimseyi veya kurumu ne büyültmek lazım, ne de küçültmek. Seçilen yolun verimliliği ayrı bir konu. Ama bir şekilde, borun milletimize anlatılması gerek. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zeytinci ağabeylerimiz bizden sadece boraks dekahidrat alırken.. Ben diyeyim 2007, siz deyin 2006.. Bir makale okumuştum, ingilizcesinden. USA Orman idaresi, ormanlarda dalları budadıktan sonra, açık kalan yüzeye boraks sıvıyorlarmış. Eskiden beri yani, böyle yapıyorlarmış. Elbette konsantrasyon bilgisi yoktu o makalede. Ama konsantrasyon mevzuu önemli elbet. Hatta bu mesele beni, acaba E-67 yi Binde kaçlık uygularsak, (çoğu üründe) hiç analiz yapmadan rahatlıkla kullanabiliriz? sorusunu sormaya itmişti.. Bu konunun ilk sayfalarında da bu mevzuyu tartışmaya çalışmıştım. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gözlemlerinizin ve yorumlarınızın sabırlı bekleyicisiyim. Saygılarımla, Hoşça kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekte Etidot-67 kullanmak...
Bandırma'da 3 dekarda badem ağaçları olan bir abimiz, bademler %80 çiçeklendiğinde Mantar ilacı+E-67 karışımını uyguladığını, çiçeklerin zarar görmediğini ve bu şekilde uygulama yapmaktan memnun olduğunu beyan etti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım |
|
|