agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni366Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-03-2014, 00:46   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-03-2014
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 31
Bu ürünün değeri bilinmiyor aslında mevya tutumunu arttırdığı periyodiseyi ortadan kaldırdığı pek bilinmez,yine kalsiyum gibi ağaç sertliğini arttırıp bitkiyi hastalık ve diğer stres koşullarına karşı koruduğu, meyve kalite özelliklerini özellikle meyve içindeki bu element eksikliğinden dolayı oluşan mantarlaşmaları boşlukları önlediği, meyvede şeker taşınımını potasyumla beraber arttırdığı, kalsiyumun alımını arttırdığı çoğu bu işi teknik boyutuyla inceleyen kişiler dışında bilmez. madem kalsiyumun alımını arttırıyor karıştırıp verelim diyenleri dumura uğratacaktır çünkü katılaşır çökelir, belli oran dışında karışmaz 12:1 civarı bir oranda karışabilir anca.Bu tipteki ürünlerin etiketlerini incelerseniz bu oran dışında bir ürün olmadığını görürsünüz ya da daha düşük bor düzeyleri.meyve tutumu için çinkoyla mükemmel ikili oluştururlar

untouchable Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2014, 11:33   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: Balıkesir /Bandırma
Mesajlar: 336
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi untouchable Mesajı Göster
Bu ürünün değeri bilinmiyor aslında

Mevya tutumunu arttırdığı periyodiseyi ortadan kaldırdığı pek bilinmez,

yine kalsiyum gibi ağaç sertliğini arttırıp bitkiyi hastalık ve diğer stres koşullarına karşı koruduğu, meyve kalite özelliklerini özellikle meyve içindeki bu element eksikliğinden dolayı oluşan mantarlaşmaları boşlukları önlediği, meyvede şeker taşınımını potasyumla beraber arttırdığı, kalsiyumun alımını arttırdığı çoğu bu işi teknik boyutuyla inceleyen kişiler dışında bilmez.

Madem kalsiyumun alımını arttırıyor karıştırıp verelim diyenleri dumura uğratacaktır çünkü katılaşır çökelir, belli oran dışında karışmaz 12:1 civarı bir oranda karışabilir anca. Bu tipteki ürünlerin etiketlerini incelerseniz bu oran dışında bir ürün olmadığını görürsünüz ya da daha düşük bor düzeyleri.

Meyve tutumu için çinkoyla mükemmel ikili oluştururlar
Böyle cevapları okumak ne güzel. Yazdıklarınızın çoğunu, ben gerek çiftçi geri dönüşlerinden, gerek literatür(cük)den, gerekse kendi kendime "nasıl?" sorusunu sorarak anlamış/öğrenmiş idim.

Sizinle tanışmak isterim. 2013 Antalya Tarım Fuarına gelmiştim.Ancak bu sene fuar listelerinde güncelleme yaptık. Bir değişiklik olmazsa bu sene başka fuara gitmeyeceğim.

Hayırlısı.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
bor, eti maden, etidot-67, gübre, tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025