![]() |
|
![]() |
#11 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Gerek yukarıdaki mesajlarda gerek özel mesaj ve/veya e-mail ile ya da blogda yorumlarla sorulan sorulara bir yanıt olarak; Kaolin uygulamalarında, ihtiyaç olan durumlarda suspansiyonda akışkanlık kontrolü sağlamak maksadıyla yapısal değişiklik yapmak konusunda öncelikle bu mesajın "Akışkanlık kontrolü ve suspansiyon yapısını değiştirme" bölümünün okunup çok iyi anlaşılmasını öneririm. Söz konusu akışkanlık kontrolü herhangi bir kaolin markasına bağımlı değildir. M97 formülasyonu ve asgari de olsa kalitesine sahip tüm malzemelerle kullanılabilir. Suspansiyonun yapısını değiştiren katkı maddeleri piyasada büyük ambalajlarda bulunabilmekte, bu yüzden de söz gelimi 100 dekarın üstünde bir arazinin tümünde kaolin uygulaması yapılmayacak ise bu malzemelerin temini çok pahalıya geliyor. Malzemeleri herkesin bireysel olarak temin edip karışım hazırlayabilme olanağının bu sebepten kısıtlı olması beni tam formülasyon ilan etmekten alıkoyuyor. Çünkü, bireylerin kolayca elde edemeyecekleri bir formülasyonu bunu yapabilecek durumda olanların insafına terketmiş olurdum. Bu sebeple bu malzemelerin uygun birileri tarafından temin edilip, standart bir suspansiyon miktarına göre (söz gelimi 100 litre) tartılıp karışımı sağlandıktan sonra ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gerekir. Malzemeyi topluca temin edip dağıtacak kişi(leri) bulma ve en azından başlangıç için iyi kötü organize edebilmek için bu zamana kadar bekledik. Mantıken kaolin sağlayan firmaların bu malzemenin hazırlanması ve dağıtılmasını da üstlenebileceğini düşüdüm. Şu ana kadar AT-80 ve Kaokil markalarını sağlayan AVS Mineral'den ve Sunguard markasını sağlayan Orfe Teknik'ten rica ettim. İçerik korunması ve malzeme + işçilik maliyeti dışında bu malzemelerden kâr edilmemesi şartlarıyla bu külfeti AVS Mineral kabul etti. Orfe Teknik henüz yanıt vermedi. En az bir firmanın bu malzemenin hazırlanması ve dağıtımını kabul etmiş olması yeterli. Zaman içinde, istedikleri takdirde öncelike bu yazımda adı geçen ürünleri ithal edip doğrudan dağıtımını yapan firmalara şayet isterlerse aynı şartlarla (içerik koruma, kârsız satış) gereken knowhow'ı verebilirim. AVS Mineral'e en son sorduğumda malzemeleri bu hafta itibarıyle temin etmiş olacaklarını, önümüzdeki hafta ortasından itibaren isteyenlere gönderebileceklerini söylediler. Hazırlığı 100 litrelik suspansiyon için yapacaklar. 100 dekar veya daha fazla arazinin tamamında kaolin uygulayacak ve akışkan kontrollü olmasını isteyenler varsa direk bana yazabilirler. Onların gereken malzemeleri kendilerinin temin etmesi daha pratik olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|