agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni544Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2015, 12:48   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Spinosad için tam kaplama ilaçlama yerine zehirli yem kısmi ilaçlama uygulaması yapacaksanız "Success 0.24 CB" isimli ilacı tavsiye ederim.

Spinosad doğal kaynaklardan elde edilmesi, memeliler ve kuşlarda zehirli olmaması, kalıntı bırakmaması, sistemik olmaması, suya karışmaması vb. iyi özelliklerinin yanısıra faydalı böcekleri de öldürür, ıslakken arılara zehirlidir.

Adını andığım ilaç sinekler için yem de içerir, her 10 metrekarede 1 metrekarelik bir alana iri damlalı tek atış sinekler için bir tuzak olarak işlevi görür ve hayli etkili olduğu bildiriliyor.

Uygulama için önce kaolin kaplaması yapılmalı, sonra (söz gelimi ertesi gün), akşam üzeri arılar kovanlara çekildikten sonra bir sırt tulumbası ile kısmi ilaçlama yapılmalı. Sinek baskısının devam ettiği sürede kısmi ilaçlamayı her 10-12 günde bir tekrar etmek gerekiyor.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 15:16   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Spinosad için tam kaplama ilaçlama yerine zehirli yem kısmi ilaçlama uygulaması yapacaksanız "Success 0.24 CB" isimli ilacı tavsiye ederim.

Spinosad doğal kaynaklardan elde edilmesi, memeliler ve kuşlarda zehirli olmaması, kalıntı bırakmaması, sistemik olmaması, suya karışmaması vb. iyi özelliklerinin yanısıra faydalı böcekleri de öldürür, ıslakken arılara zehirlidir.

Adını andığım ilaç sinekler için yem de içerir, her 10 metrekarede 1 metrekarelik bir alana iri damlalı tek atış sinekler için bir tuzak olarak işlevi görür ve hayli etkili olduğu bildiriliyor.

Uygulama için önce kaolin kaplaması yapılmalı, sonra (söz gelimi ertesi gün), akşam üzeri arılar kovanlara çekildikten sonra bir sırt tulumbası ile kısmi ilaçlama yapılmalı. Sinek baskısının devam ettiği sürede kısmi ilaçlamayı her 10-12 günde bir tekrar etmek gerekiyor.
Sayın MeyveliTepe yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sırt tulumbası ile kısmi ilaçlama dediğiniz, önerdiğiniz ilacı kavun fidelerinin üzerine gelecek şekilde yapıcaz değilmi. Birde 10 m2 lik alanda 1m2 toprak üzerine olacak şekildemi yapcaz. Bu işlerde acemiyim kusura bakmayın yanlış bişey yapmak istemiyorum.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 15:39   #3
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oguz006 Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sırt tulumbası ile kısmi ilaçlama dediğiniz, önerdiğiniz ilacı kavun fidelerinin üzerine gelecek şekilde yapıcaz değilmi. Birde 10 m2 lik alanda 1m2 toprak üzerine olacak şekildemi yapcaz. Bu işlerde acemiyim kusura bakmayın yanlış bişey yapmak istemiyorum.
Kısmi ilaçlamayı tarlada kabaca her 10 metrekarelik bir alanın bir metrekare kadarlık bir bölümüne tulumbanın iri damla püskürten ayarıyla bir kere sıkıp bırakıyorsunuz. Damlalar kavun yapraklarının üzerine gelsin, çiçeklerin üzerine gelmesine gerek yok. Toprağa gelen damlalar büyük ihtimal işe yaramayacaktır.

Öncesinde kaolin kaplaması da yapacağınızdan kısmi ilaçlama ile beraber bu illetten zehirsiz, kalıntısız yüksek oranda kurtulmanız gerek.

Kavun çiçeklerinde arı çok olur, bu yüzden ilaçlama sırasında arıların çekilmiş olmasına azami dikkat. İlaç yapraklarda kuruduktan sonra arılar bundan etkilenmeyecektir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 16:12   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
Alıntı:
Kısmi ilaçlamayı tarlada kabaca her 10 metrekarelik bir alanın bir metrekare kadarlık bir bölümüne tulumbanın iri damla püskürten ayarıyla bir kere sıkıp bırakıyorsunuz. Damlalar kavun yapraklarının üzerine gelsin, çiçeklerin üzerine gelmesine gerek yok. Toprağa gelen damlalar büyük ihtimal işe yaramayacaktır.

Öncesinde kaolin kaplaması da yapacağınızdan kısmi ilaçlama ile beraber bu illetten zehirsiz, kalıntısız yüksek oranda kurtulmanız gerek.

Kavun çiçeklerinde arı çok olur, bu yüzden ilaçlama sırasında arıların çekilmiş olmasına azami dikkat. İlaç yapraklarda kuruduktan sonra arılar bundan etkilenmeyecektir.
biraz önce zirai ilaç bayisine telefon ettim bana Success 0.24 CB nin olmadığını Ankara da zor bulacağımı söyledi ama bayerin movento isimli (etken madde :Spirotetramat) ilacını önerdi.Bu ilaçta kalıntı riski varmıdır. Vallahi ne yapacağımı şaşırdım artık kaolin kilini bir şekilde temin edebiliyorum ama diğer organik ilaçlar Ankara da bulunmuyor. Her ziraatçi ayrı bşey söylüyor köyden bu işlerden anlayan biriyle görüştüm kavun için herkesin bayerin movento veya proteus (kavun sineği için ruhsatlıymış) kullandığını söyledi. ama bunlarda kalıntı riski vardı galiba dedi.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 21:11   #5
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Alıntı:
Niye ayri ayri uygulama tavsiye ediyorsunuz? Karisimlari mumkun oldugu kadar konsolide etmek daha iyi degil mi?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025