View Single Post
Eski 10-07-2015, 15:12   #1183
oguz006
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Kısmi ilaçlamayı tarlada kabaca her 10 metrekarelik bir alanın bir metrekare kadarlık bir bölümüne tulumbanın iri damla püskürten ayarıyla bir kere sıkıp bırakıyorsunuz. Damlalar kavun yapraklarının üzerine gelsin, çiçeklerin üzerine gelmesine gerek yok. Toprağa gelen damlalar büyük ihtimal işe yaramayacaktır.

Öncesinde kaolin kaplaması da yapacağınızdan kısmi ilaçlama ile beraber bu illetten zehirsiz, kalıntısız yüksek oranda kurtulmanız gerek.

Kavun çiçeklerinde arı çok olur, bu yüzden ilaçlama sırasında arıların çekilmiş olmasına azami dikkat. İlaç yapraklarda kuruduktan sonra arılar bundan etkilenmeyecektir.
biraz önce zirai ilaç bayisine telefon ettim bana Success 0.24 CB nin olmadığını Ankara da zor bulacağımı söyledi ama bayerin movento isimli (etken madde :Spirotetramat) ilacını önerdi.Bu ilaçta kalıntı riski varmıdır. Vallahi ne yapacağımı şaşırdım artık kaolin kilini bir şekilde temin edebiliyorum ama diğer organik ilaçlar Ankara da bulunmuyor. Her ziraatçi ayrı bşey söylüyor köyden bu işlerden anlayan biriyle görüştüm kavun için herkesin bayerin movento veya proteus (kavun sineği için ruhsatlıymış) kullandığını söyledi. ama bunlarda kalıntı riski vardı galiba dedi.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön