agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni544Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2015, 03:02   #1
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Alıntı:
Sinek baskısının çok fazla olduğu dönemlerde hem kaolin kaplaması, hem de bu ilacın kısmi uygulaması birlikte uygulanabilir ve ayrı ayrı elde edilebilecek kontrol seviyesinin çok üzerinde kontrol sağlanabilir.
Kaolin kili+Spinosad+Potasyum bikarbonat karisimini kavunlar ustunde duzenli araliklarla ve siddetli yagmurlardan sonra kullandim. Normalde kavunlardan kurdumuz eksik olmaz; bu uygulamayla bu sene tek bir sorun yasamadik.

Spinosad ozellikle seyreltildiginde iyice saydamlasacagi icin kil kaplamasini boyamak gibi bir sorun da olmuyor. Karisimla hem kaplama yapilmis oluyor hem de kurtlar icin onlem alinmis oluyor. (Sn kerkenez) mantiken, eger Spinosad katilmayacaksa, kaplamanin yumurtlama donemlerinden once yapilmasi iyi olur. Onemli olan, yumurtlayacak zararlinin yaprak algisini bozup baska yere gitmesini saglamak.

Potasyum bikarbonati da kavunlarda ozellikle mildiyoye onlem/etki azaltici/yayilmayi yavaslatici olarak uyguladim. Bu da cok basarili sonuclar verdi.

Düzenleyen birnefestoprak : 10-07-2015 saat 06:33
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 09:06   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Kaolin kili+Spinosad+Potasyum bikarbonat karisimini kavunlar ustunde duzenli araliklarla ve siddetli yagmurlardan sonra kullandim. Normalde kavunlardan kurdumuz eksik olmaz; bu uygulamayla bu sene tek bir sorun yasamadik.

Spinosad ozellikle seyreltildiginde iyice saydamlasacagi icin kil kaplamasini boyamak gibi bir sorun da olmuyor. Karisimla hem kaplama yapilmis oluyor hem de kurtlar icin onlem alinmis oluyor. (Sn kerkenez) mantiken, eger Spinosad katilmayacaksa, kaplamanin yumurtlama donemlerinden once yapilmasi iyi olur. Onemli olan, yumurtlayacak zararlinin yaprak algisini bozup baska yere gitmesini saglamak.

Potasyum bikarbonati da kavunlarda ozellikle mildiyoye onlem/etki azaltici/yayilmayi yavaslatici olarak uyguladim. Bu da cok basarili sonuclar verdi.
Şimdi bu kavun sineği zararlısını zehir atmadan engeleyebiliyoruz. Peki bu ürünleri Ankara da bulabileceğim bir yer varmıdır. Kavunlar çiçek açmak üzere çiçekte iken yapıyım diyorum. **** bu karışımın uygulama zamanları nelerdir.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 10:17   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-02-2015
kaolin kilini 10 kg 60 tl ye satıyorlarmış biraz pahalı gibi ama zehir yemektense vermek en iyisi.

oguz006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2015, 11:40   #4
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oguz006 Mesajı Göster
kaolin kilini 10 kg 60 tl ye satıyorlarmış biraz pahalı gibi ama zehir yemektense vermek en iyisi.

Buraya bir bakın, speklere uygun ve kalitesi önceden ilan edilenden farklılık göstermeyecek güvenilirlikte alternatifleri bulabilir, bütçenize göre karar verebilirsiniz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025