![]() |
|
|
|
#40 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,030
|
Alıntı:
Malç toprağın yüzeyinde. Dolayısıyla toprak altındaki bitki köklerini engelleyecek bir azot kaybı olmaz. Dahası, bakteriler malç malzemesindeki azotu tüketip bünyelerine alırlar. Tam kuru ağaç yongalarının c:n oranı yüksektir ancak bakteriyel faaliyet yeterli nem olduğunda, yani kışın gerçekleşir. Çoğu bahçe atığında bulunan azot kompostlaşma için yeterlidir. Çok kuru malzemeyi kullanırken üzerine az biraz hayvan gübresi serpelerseniz zaten bakterilere yeterli azotu da vermiş olursunuz. Bunlara rağmen bakterilerin bünyelerine aldıkları azot zaman içinde yavaş salınımlı gübre gibi, havaya uçmak yerine yine toprağa döner. |
|
|
|
|
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|