Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria
Halihazırda bulunan kuru ot kökleri yağmur sularının hızını kesiyor..Toprak kumsal..suyun emilimi ağır bünyeli topraklara göre çok daha hızlı..
Ayrıca her fidanın dibinde daire şeklinde az derin yalak ve bu yalağa bağlı olarak V
şeklinde çapayla açtığım setler var.. bu V şeklindeki hafif yüksek setler yağmur sularının fidanların köklenme bölgesine toplanıp emilmesini ve emilmeden aşağılara akmasını engelliyor sayın Zeytinci..
|
10 günden beri köydeydim..bugün döndüm..
- Kışın ocak ayında 5 dekarlık zeytinliğime tam alan 5 kilo DoctoHumate vermiştim..Bu gidişimde de 2.5 kilo daha verdim sırt tulumbasıyla tam alan..
- 6 gün tek başıma fidanlarımın diplerini, su yalaklarını çapa ile hafiften düzelttim, temizledim..Ayrıca
V şeklinde su kanallarını açtım kazma ve çapa yardımıyla..bu işi yaparken en çok üzüldüğüm şey, en az 500 tane solucanın kazma ve çapa ile ölmesine sebep oluşumdu..fakat tesellim; ilk defa bu yıl toprağın biyolojik canlılığının çok artması sonucu, neredeyse her 15 santimde bir kocaman bir solucana rastlayışımdı..2 yıl üstüste leonardit, bu yıl da dekara 1.5 kilo humat vermemin semeresini gördüm diyebilirim.