agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-03-2012, 22:35   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hatice Tarhan Mesajı Göster
Merhabalar, sayenizde yeni bir mucize daha öğrendim,görür görmez hemen uyguladım.
Şimdi elimde beş litrelik şişede, ananas ve muz karışımı enzim var,iki beş litrelik şişede de mutfaktaki sebze meyve kabuklarından oluşturduğum enzim var.Beş litrelik şişeye söylenilen oranlarda parçaladığım kabukları, pekmezi, mayayı, yoğurdu, ve suyu koydum ağzına balon geçirdim, ve balonu deldim, gaz çıkışı bitti.
Ben bu şişelerin ağzındaki balonu çıkarıp kapağını kapatayımmı?
Sulandırıp bitkilere vermek için baharımı bekleyeyim?
Birde diatomitteki yetiştirdiğim bitkilerin dış kabına besinli su olarak versem olurmu?
Tüm başlığı okumama rağmen bu sorularıma yanıt bulamadığım için soruyorum şimdiden teşekkürler...
Balonu çıkarıp kapağını kapatabilirsiniz. Kış aylarında tam fermantasyon olmayabilir, havalar ısınınca devam edebilir. Ara sıra plastik şişeyi kontrol etmelisiniz.

Baharda sulandırıp kullanabilirsiniz.

diatomitte yetiştirdikleriniz bitkilerde kullanırsanız sonuçlarını sizden öğrenmiş olacağız. Kullanılabilir diye düşündüm ama...

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2012, 09:57   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Baktım hamsi çok tazeydi... Balık Enzimi yapıverdim.


İçeriği;

1 kğ hamsi
50 gr. Ru-Sheim
350 gr Melas
5 lt. Kar suyu ( Su az mı oldu acaba? )

Name:  008.jpg
Views: 2160
Size:  18.4 KB

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2012, 10:38   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Baktım hamsi çok tazeydi... Balık Enzimi yapıverdim.


İçeriği;

1 kğ hamsi
50 gr. Ru-Sheim
350 gr Melas
5 lt. Kar suyu ( Su az mı oldu acaba? )

Eklenti 271934
suyu az olmuş bıraz bogumun başına kadar dolabılır
bu arada balık enzımı için tebrık ederım
mukemmel azot kaynagı olucaktır
içine biraz meyve kabukları ekleyebılırsenız çok guzel olur
patates kabugu ve muz kabugu besin gegerını arttıtracaktır
hava çıkısı çok olucakır
bırazda kokabılır
ilgiyle takıp edıcez sizleri

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2012, 17:13   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
suyu az olmuş bıraz bogumun başına kadar dolabılır
......
içine biraz meyve kabukları ekleyebılırsenız çok guzel olur
patates kabugu ve muz kabugu besin gegerını arttıtracaktır
bırazda kokabılır
Suyu arttı
Muz kabuğu ve patates kabugu ilavesi ile birlikte biraz daha melas ilave edildi.
Sıcak bir ortamda.
Koku çıkmaya başlayınca bakalım ne yapacağız.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2012, 10:39   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Suyu arttı
Muz kabuğu ve patates kabugu ilavesi ile birlikte biraz daha melas ilave edildi.
Sıcak bir ortamda.
Koku çıkmaya başlayınca bakalım ne yapacağız.
Bugün Bir ay önce demlenmeye alınan Balık Enzimi PH değeri ölçümü resimde görüldüğü gibi 4 derece çıktı

Name:  009.jpg
Views: 982
Size:  11.3 KB.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025